تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۰

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام، با بیان اینکه، مردم برای خلاصی از تندروی و افراط به دولت اعتدال رای دادند، بر لزوم حضور جناح‌ها و سلیقه‌های مختلف سیاسی در انتخابات آتی تاکید کرد.
سیاست‌زدگی، بزرگ‌ترین مانع مردم سالاری است/مردم از تندروی و افراط خسته شده‌اند
به گزارش خبرنگار ایلنا در کرج، علی یونسی، در همایش شورا‌ها و شهرداران استان البرز که در آستانه ۹ اردیبهشت، روز شورا‌ها، با حضور جمعی از مسئولان استانی، نمایندگان مجلس و همچنین اعضای شوراهای شهر و شهرداران برگزار شد، گفت: خوشبختانه در آغاز سال جدید، دستاورد و موفقیت بزرگی با تلاش خادمان مردم در دولت اعتدال در جریان مذاکرات نفس‌گیر و سخت با قدرت‌های جهانی نصیب مردم و کشور شد که انشاء الله نوید بخش سال پر برکت و رونقی برای کشور و ادامه شکست و ناکامی برای دشمنان این مرزو بوم باشد.

وی، با بیان اینکه اختلاف نظر و تفاوت آراء، ویژگی جوامع و نظام‌های آزاد و مردم سالار دنیاست، بر لزوم پرهیز از رفتارهای احساسی و تندروی‌های افراطی، در برخورد و مواجهه با مباحث و چالش‌های مختلف، خاصه توافق اخیر هسته‌ای کشور تاکید کرد.

دستیار ویژه اقوام رئیس جمهور، با تاکید بر لزوم شعار امسال مقام معظم رهبری مبنی بر همدلی و انسجام ملی، با بیان اینکه تنوع قومیتی و فرهنگی در کشور یک فرصت است نه تهدید، گفت: همه مسئولین از امام جمعه تا شهردار، بخشدار و دهیار به عنوان موکلین مردم، هیچ ارجعیتی بر کسی ندارند و تنها در میزان خدمت رسانی به مردم می‌بایست، عیارشان مشخص شود.

یونسی، با بیان اینکه نبود رقابت سیاسی و جناحی نشاط و سرزندگی را از مردم سلب می‌کند، خاطر نشان کرد: می‌بایست فضای انتخاباتی کشور را به گونه‌ای مهیا کنیم که مردم احساس نکنند فقط گروه و یا جناح خاصی حق ورود و شرکت در انتخابات را دارند و خدایی ناکرده موجبات دلسردی و عدم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش رو فراهم شود.

وی، با تاکید بر این موضوع که دولت به هیچ وجه قصد دخالت در روند انتخابات کشور را ندارد و تنها یک برگزار کننده صرف خواهد بود، گفت: دخالت دولت در انتخابات نه به مصلحت است و نه دولت مایل است که یک مجلس همراه صرف و فرمایشی در آینده شکل بگیرد.

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام، با اشاره به غفلت چند ساله‌ای که در موضوع اختیارات قانونی و مسلم شوراهای کشور ایجاد شده است، اظهار کرد: از مهم‌ترین دلایلی که نمی‌خواهند شورا‌ها در کشور به درستی پا بگیرد، بدبینی و عدم اطمینان کامل به مردم برای مدیریت زندگی و حاکمیت بر سرنوشت خودشان است که متاسفانه تا به اکنون همچنان دولت‌های بر سر کار آمده کشور در طول سنوات گذشته برای واگذاری وظایف شهری مردم و اداره خودشان بی‌اعتماد بوده و هستند.

وی، با بیان اینکه عقب ماندگی تاریخی در حوزه مردم سالاری و دموکراسی و جوان بودن کشور در اجرا و تجربه این موضوع مهم و سرنوشت ساز جامعه، از جمله مهم‌ترین عامل این بی‌اعتمادی و عدم اطمینان کافی به جریان مردم سالاری واقعی در کشور است، گفت: سیاست‌زدگی، بزرگ‌ترین معضل جامعه کنونی ماست به طوری که همچنان این تصور در میان مردم مشهود است که از معمولیترین و کوچک‌ترین مدیریت نیازهای زندگی شهری تا کلان‌ آن را می‌بایست، دولت عهده‌دار باشد.

یونسی، دولتی بودن اقتصاد، را از عوامل مهم و اصلی وجود رانت و فساد در کشور اعلام کرد و گفت: مادامی که برون سپاری و واگذاری اختیارات کامل دولتی به تشکل‌های مردمی انجام نگیرد، دولت فرصت پرداختن به توسعه کشور را پیدا نخواهد کرد.