"مجتمع پتروصنعت گامرون" به عنوان اولین شرکت در بازار صنایع کوچک و متوسط فرابورس که بانام "SME" شناخته شده است به زودی ۱۰ درصد سهام خود را دریکی از بازارهای جدید فرابورس عرضه می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری بورس آنلاین؛ دریازدهمین نشست یک دیدار یک عرضه که به معرفی این شرکت اختصاص داشت درمقدمه معاون شرکت فرابورس به  تشریح (SME)پرداخت .  

بهنام محسنی با اعلام اینکه افتتاح بازارشرکت های کوچک و متوسط همزمان با پذیره نویسی "پتروصنعت گامرون" کلید می خورد شرکت های این بازار را به دو دسته تقسیم کرده و گفت: دسته اول شامل شرکت هایی هستند که بازار گردان دارند و معاملات سهام آنها بدون دامنه قیمت انجام می شود. دسته دوم نیز شرکت هایی هستند که بازار گردان رسمی ندارند .این شرکت ها در ساعت 8.30 تا 9 صبح ثبت سفارش شده و در ساعت 9 قیمت آپشن تعیین می شود و تا ساعت 12 قابل معامله است. در ساعت 12 نیز سفارش گیری مجدد از بازار انجام می شود تا قیمت دوباره بازنگری شود.

 در ادامه نوبت به‌دیداربا مدیران ارشد "پتروصنعت گامرون"با سرمایه  6میلیارد تومان رسید. مدیر عامل این واحد صنعتی بحث را از مشکل اساسی تامین مالی شرکت های کوچک شروع کرده و افزود: متاسفانه در اقتصاد ایران داستان تامین نقدینگی اینگونه است که هرچقدرشرکت بزرگتر باشد بیشتر به چشم بانک ها می آید درحالی که بازگشت منابع اخذ شده مهمترین مساله بانک ها با این دست از شرکت هاست . در این شرایط صنایع کوچک امید دارند از بازار پول کناره گیری و در بازار سرمایه تامین مالی کنند.

امید SMEها به بازار سرمایه

 حامد واحدی از سازمان بورس درخواست کرد در بی مهری بانک ها  SMEها را به راحت ترین شکل ممکن پذیرش کنند .درحال حاضرقانون سرمایه گذاری توسط سرمایه گذار نهادی در این بازار باعث محدود کردن کمک و تامین مالی SMEها از بازار سرمایه می شود.

وی با اشاره به اینکه SMEها در اقتصاد کشور مغفول مانده اند گفت: SMEها 45 درصد اشتغال جهان را تشکیل داده اند و از این میزان 33 درصد GDP دنیا متعلق به آنهاست. 

مدیرعامل "پتروصنعت گامرون" با تاکید بر اینکه بخش خصوصی واقعی در ایران SMEها هستند گفت: در وزارت نفت همیشه با صنایع بالادستی چالش داریم. بازار SME بازار بخش خصوصی است اما در تابلوی بورس نیز درصد اندکی از سهام متعلق به بخش خصوصی واقعی است درحقیقت  بخش های دولتی و شبه دولتی بازار را پر کرده اند.

برنامه عرضه

وی همچنین درباره برنامه عرضه سهام  گفت:  تعهد عرضه 10 درصدی در داده ایم  اما میزان تقاضا بیشتر از20 تا 30 درصد سهام است که سهامدار عمده مخالف بوده و بعید است بیشتر از 15 درصد سهام عرضه شود.

به گفته این مقام مسوول تا پیش از برجام صادرات هگزامین به سختی انجام شده و با مشکلات زیادی مواجه بود اما پس از برجام در حال حاضر 95 درصد این محصول صادر می شود.

وی سال مالی شرکت را پایان اسفند ماه اعلام کرده و افزود: با وجود مشکلات موجود، این مجموعه از ابتدای تاسیس سودآور بوده برای سال مالی گذشته شرکت بیش از 300 تومان به ازای هر سهم سود شناسایی کرد و برای امسال نیز بیش از 400 تومان سود برای هر سهم پیش بینی شده که بخش قابل توجهی از آن در شش ماهه اول محقق شده است.

این مقام مسوول ازشرکت سرمایه گذاری الوند با سهامداری 97 درصدی به عنوان سهامدارعمده یاد کرده و اعلام داشت: به زودی نام  سهامدار عمده این شرکت در یکی از تابلوی های بورس یا فرابورس وارد خواهد شد.

ادامه دیدار داستان "گامرون"

وی در تشریح  وضعیت شرکت "پتروصنعت گامرون" گفت: این شرکت در استان هرمزگان به دلیل نزدیکی به خروجی تنگه هرمز، بنادر و بازار مصرف در سال 1391 احداث شد و متاسفانه به دلیل تحریم ها مشکلات زیادی را تحمل کرد.

به گفته واحدی پس از افتتاح ،تولید سالانه 5 هزار تن هگزامین، 56 هزار تن فرمالین، و 10 هزار تن اوره فرمالدهید در این مجموعه انجام شده است.

اهداف

وی در تشریح اهداف این مجموعه گفت: تولید با کیفیت بر اساس استانداردهای جهانی، صادرات و رقابت با محصولات مشابه خارجی و حضور در بازارهای جهانی رفع نیاز و خودکفایی هر چه بیشتر کشور از فرآورده های تولیدی حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی، صرفه جویی انرژی و افزایش بهره وری، جلوگیری از خام فروشی و افزایش ارزش افزوده، گسترش برند ایرانی در بازارهای معتبر پتروشیمی و حرکت در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی مهمترین اهداف این شرکت است.

مدیر عامل شرکت "پتروصنعت گامرون" به یکی از مهمترین ویژگی های این مجموعه اشاره کرد و گفت: گامرون یکی از بزرگ ترین واحدهای تولید کننده فرمالین در کشور و خاورمیانه است.

تصویری از مجتمع

واحدی در ادامه تشریح ویژگی های این مجتمع تولیدی گفت: استفاده از سیستم کنترل گسترده BCS و PLC، وجود دانش فنی توانایی در احیای کاتالیست برای تداوم تولید، توانایی در تولید اوره فرمالدهید با مشخصات مورد نظر مشتری، بازیابی مواد از پساب صنعتی استفاده از محصولات تولیدی بعنوان مواد اولیه واحدهای دیگر صنایع شیمایی رزین و سیمان از مهمترین ویژگی های این مجموعه است.

کاربرد محصولات

وی همچنین درخصوص کاربرد محصولات این مجموعه توضیح داد: کاربرد محصولات برای صنایع شیمایی، چوب، رنگ سازی، رزین و پلیمر، ماده ضد عفونی کننده، صنایع آرایشی و بهداشتی، صنایع سیمان، صنایع آزمایشگاهی، حوزه پتروشیمی و صنایع لاستیکی و پلاستیکی است.

طرح توسعه

این مقام مسوول در توضیح طرح و توسعه این مجموعه نیز گفت: شرکت گامرون در نظر دارد نسبت به احداث طرح توسعه محصولات جدید با گریدهای تخصصی آزمایشگاهی و دارویی که همگی جزء صنایع هایتک هستند و ارزش افزوده فراوانی دارند، اقدام کند.

به گفته وی در زمینه تیومتانول این شرکت برای اولین بار در ایران قصد فعالیت دارد و امید است در حداقل زمان طرح توسعه آن انجام شود و به سمت صادرات حرکت کنیم.