عضو هیات مدیره و معاون اجرایی سازمان بورس با بیان مطلب فوق عنوان کرد: در روزهای گذشته و پس از انتشار فراخوان شرکت مدیریت فناوری بورس تهران با موضوع "دعوت به همکاری از متخصصین حوزه آی تی برای توسعه سامانه های نرم افزاری معاملات بازار سرمایه"، ابهاماتی پیش آمد که به رفع ابهام نیاز دارد.
سید احمد عراقچی گفت: فراخوان شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در راستای تحقق برنامه های بلند مدت مدیریت فناوری بورس تهران، جذب نیروهای متخصص و بومی سازی دانش فنی منتشر شده است. نظارت و کنترل بازار، ورود ابزار های نوین مالی مانند معاملات اختیار معامله یا آپشن و همچنین شفافیت داد و ستد ها، به تنوع سامانه ها نیاز دارد و بر همین اساس تمام توان داخلی و خارجی را جمع کرده ایم تا بتوانیم سامانه های به روز و کارآمدتری طراحی کنیم.
عضو هیات مدیره سازمان بورس ضمن اشاره به سیاست های کلان حوزه فناوری اطلاعات این سازمان افزود: شرایط در دنیای امروز به گونه ای رقم خورده که حوزه فناوری اطلاعات به بخش جدایی ناپذیر زندگی روزانه از جمله تجارت تبدیل شده و با توجه به اهمیت فن آوری اطلاعات، سازمان بورس نیز یک رسالت برای توسعه بلند مدت و کوتاه مدت این حوزه برای خود تعریف کرده است.
معاون اجرایی سازمان بورس به بازار های مالی دنیا اشاره کرده و گفت: ما اگر به بازارهای مالی دنیا نگاه کنیم خواهیم دید که طی چند دهه گذشته رشد خیلی زیادی داشته اند و باید دید چه عواملی موتور این توسعه و رشد بوده است.
عراقچی یکی از مهمترین عوامل توسعه بازارهای بین المللی را استفاده از تکنولوژی و فن آوری های مبتنی بر آی تی دانست و اظهار داشت: هرچند طی سال های گذشته سازمان بورس در حوزه آی تی دستاوردهای خوبی همچون داد و ستد بر خط داشته اما به نظر می رسد هنوز گام های مهمی باید برداشته شود.
عضو هیات مدیره سازمان بورس ادامه داد: بر همین اساس توسعه صنعت تکتولوژی های مالی به عنوان یک رسالت برای سازمان بورس مطرح است.
معاون اجرایی سازمان بورس با بیان اینکه در راستای استراتژی توسعه فن آوری اطلاعات در بازار سرمایه و رسالت تعریف شده برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت متعددی تعریف شده است، گفت: در حال حاضر برنامه هایی از جمله حمایت از استارت آپ ها و شرکت های نوپای حوزه تکنولوژی مالی یا اقدامات دیگری همچون صدور مجوز خدمات معاملات بر خط کارگزاری ها با طراحی های اختصاصی در حال پیگیری است.
عراقچی تاکید کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم دیگر به روز رسانی هسته اصلی سامانه معاملات از طریق یک شرکت بین المللی اروپایی است.
به گفته این مقام مسئول، ساختار بازار سرمایه ایران نسبت به 10 سال پیش بسیار متفاوت شده است. در آن زمان یک سامانه نیاز های بازار سرمایه را پوشش می داد، اما در حال حاضر چهار بورس متفاوت که هرکدام از بخش ها و بازارهای مختلف تشکیل شده و پیچیدگی های آن افزایش یافته فعالیت می کنند، در نتیجه به سامانه های جدیدتر و بیشتری نیاز است.
عضو هیات مدیره سازمان بورس با بیان اینکه فعالیت های تجاری مبتنی بر تکنولوژی به شدت گسترش یافته و به پیچیدگی های آن اضافه شده است، گفت: در حال حاضر سازمان بورس احساس می کند تعدد سامانه های معاملاتی امری ضروری است و به همین دلیل ما به دنبال آن هستیم که بازارها، سامانه های مستقلی داشته باشند.
عراقچی با اشاره به گستردگی بازار سرمایه کشور بیان کرد: نظارت و کنترل بازار، ورود ابزار های نوین مالی مانند معاملات اختیار معامله یا آپشن و همچنین شفافیت داد و ستد ها، به تنوع سامانه ها نیاز دارد و بر همین اساس تمام توان داخلی و خارجی را جمع کرده ایم تا بتوانیم سامانه های به روز و کارآمدتری طراحی کنیم.
معاون اجرایی سازمان بورس با اشاره به اینکه سرعت توسعه تکنولوژی افزایش یافته است، گفت: سازمان بورس باید متناسب با توسعه تکنولوژی حرکت کند.
وی افزود: فراخوان شرکت مدیریت فناوری بورس تهران چراغ سبز به فعالین حوزه ICT و نشان دهنده رسالت سازمان بورس برای حمایت از صنعت تکنولوژی های مالی در داخل کشور است. بنابراین از تمامی فعالین حوزه تکنولوژی و اقتصاد که علاقه مند به فعالیت در حوزه بازارهای مالی هستند دعوت می شود با ما همکاری کنند تا بتوانیم در کنار هم شاهد توسعه بیشتر بازار سرمایه باشیم.