حضور شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات از جمله استارت آپ‌ها در بورس راه حل شفافیت است. شرکت‌هایی که در بورس به فعالیت می‌پردازند، قابل رصد هستند و درآمد و تاثیرات موضوعات را باید افشا کنند که فرآیند شفافیت است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تعیین برند جدید موبایل در طرح ثبت تلفن همراه با حضور مسئولین کمیته رجیستری موبایل خبر داد.

به گزارش بورس آنلاین و به نقل از ایلنا، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران درباره ماهواره‌های آماده پرتاب گفت: ماهواره دوستی به عنوان ماهواره‌ای سنجشی توسط دانشجویان و اساتید دانشگاه شریف در مرکز تحقیقاتی دانشگاه شریف ساخته و آماده پرتاب شده است؛ این ماهواره در کاربردهای سنجشی در حوزه محیط زیست و کشاورزی می‌تواند بسیار موفق باشد و مهمترین دستاورد آن رفع مشکلات ایجاد شده ناشی از تحریم‌های بین المللی است.

وزیر ارتباطات با اشاره به پروژه بالن‌های ارتباطی ادامه داد: بالن‌های ارتباطی بالن‌های ثابتی هستند که می‌توانند تا ارتقاع 500 متر قرار بگیرند و ارتباط زمینی دارند؛ در واقع این بالن‌ها در زمان بحران می‌توانند با ایجاد چتر وای فای خدمات ارتباطی را برای مردم ایجاد کنند.

وی افزود: پژوهشگاه فضایی ایران در این زمینه فعالیت داشت و یک نمونه در مراسم اربعین و یک نمونه در سر پل ذهاب پوشش داد و در این تست‌ها موفق عمل کرد. همچنین در هر دو مرحله در زمینه پهنای باند و تعداد مشترک بهبودهایی حاصل شده است که در حال حاضر 10 هزار مشترک با 10 گیگابیت در هر ثانیه پوشش داده می‌شود. پروژه بالن ارتباطی برای زمان بحران از سوی کمیته بحران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به پژوهشگاه فضایی ابلاغ شده و قرار است تا سی و یک مدل با این مشخصات ایجاد شود و امیدواریم بالن‌ها در زمان مقرر تحویل داده شود.

آذری جهرمی درباره پروژه ارسال انسان به فضا از سوی سازمان فضایی اظهار داشت: در سند چشم انداز فضایی بحث، اعزام موجود زنده به فضا جزو اهداف آمده است و هم اکنون نیز در مراحل آزمایشگاهی در حال پیگیری است اما قبل از آن ماموریت‌‌هایی در لایه کاربرد داریم که ارجحیت دارند. هدف ما این است که به لایه کاربرد بپردازیم اما اهداف سند نیز پیگیری می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که وضعیت طرح رجیستری موبایل به کجا رسیده است، خاطر نشان کرد:  امروز جلسه کمیته طرح رجیستری موبایل برگزار می‌شود و مدل گوشی برای رجیستری تعیین می‌شود. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  درخواست مهلت یک هفته‌ای برای رفع مشکلات طرح رجیستری را داشتند و بر همین اساس در صورتی که امروز برند گوشی بعدی برای طرح ثبت تلفن همراه اعلام شود، یک هفته تاخیر را در پیش خواهیم داشت.

وزیر ارتباطات درباره شرایط وضع شده برای تلگرام گفت: ما صحبتمان با مدیر تلگرام توقف خشونت و ضربه زدن به اموال عمومی بوده است که فقط صحبت ما نیست و سایر کشورها نیز در این مسئله تاکید دارند. پیگیری‌ها برای تلگرام در حال ادامه است و اگر این پلتفورم بخواهد همچنان مورد استفاده مردم ما باشد باید مسائل و شرایط ایران را رعایت کند.

وی درباره ارزش شرکت‌های فناوری اطلاعات تاکید کرد: حضور شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات از جمله استارت آپ‌ها در بورس راه حل شفافیت است. شرکت‌هایی که در بورس به فعالیت می‌پردازند، قابل رصد هستند و درآمد و تاثیرات موضوعات را باید افاشا کنند که فرآیند شفافیت است. در ماده پنجم ریاست سازمان تنظیم مقررات آمده است که باید شرکت‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به حوزه بورس سوق داده شوند تا شرکت‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات کشور نظام شفاف داشته باشند؛ البته بورس به دلیل جدید بودن فضای این شرکت‌ها نگرانی‌هایی دارد که طبیعی و به حق است چرا که مردم قرار است در این شرکت‌ها سرمایه گذاری کنند.

وزیر ارتباطات ادامه داد: وزیر اقتصاد در خصوص حضور شرکت‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات دستور دادند تا این فرآیند تسریع داده شود چرا که فضای کار این کسب و کارها رقابت است و نیاز به شفافیت وجود دارد. ما از شرکت‌های فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌خواهیم تا تلاش کنند وارد عرصه بورس شوند تا علاه بر اجازه دسترسی به سرمایه گذاری عمومی و گسترش این نظام، بازار بورس را بزرگ کنند.

محمد جواد آذری جهرمی درباره مدل جدید اینترنت و مشکلات مطرح شده اظهار داشت: چند اشکال در اجرای مصوبه 266 کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گزارش شده است؛ اولین نکته این است که شرکت‌ها بررسی کنند سرعت درخواستی مشترک با سرعتی که قابل واگذاری است، یکسان است یا خیر که در حال حاضر رویه اشتباه است و شرکت‌ها تلاش می‌کنند تا سرویس با سرعت بالاتر را به مشترک به فروش برسانند این در حالی است که ارزیابی برای میزان کشش سرعت دریافتی مشترک انجام نمی‌شود به همین دلیل است  که مشترک ناراضی می‌شود.

وی افزود: از سازمان تنظیم مقررات درخواست شده تا این موضوعات را پیگیری کند و حق و حقوق مشترکان اینترنت را به آنها یادآوری کند تا در حق مصرف کننده اجحاف نشود. نکته دوم در مصوبه 266 کیسیون تنظیم مقررات مسئله ترافیک داخلی است که با توجه به ارزانتر بودن ترافیک داخلی نسبت به ترافیک بین الملل آمده است که ترافیک داخلی باید با قیمت نصف بین الملل برای مشترکان ارائه شود. برخی از شرکت‌ها سقف مصرف منصفانه را عدد ترافیک داخلی قرار دادند برای مثال اعلام کردند 800 گیگابایت کاربر می‌تواند استفاده کند که یعنی 800 گیگابایت ترافیک داخلی و 400 گیگابایت ترافیک بین الملل ارائه خواهد شد و عنوان شد تا اینترنت گران شده است در حالی که در زمان قدیم و اینترنت حجمی هر گیگابایت اینترنت 3600 تومان قیمت داشت اما هم اکنون هر گیگابایت اینترنت 200 تومان قیمت دارد.

باید سقف مصرف منصفانه ترافیک بین الملل باشد و مکانیزم شناسایی سایت‌ها داخلی بر اساس 500 سایت اعلامی از نظر وزارت ارتباطات منسوخ است و  شرکت‌ها موظف هستند تا تمامی سایت‌هایی که ترافیک آن‌ها در داخل هاست می‌شود به صورت نیم بها اعلام شود؛ در حقیقت مصوبه می‌گوید که تمامی سایت‌هایی که از NIN یا IXP تغذیه می‌کنند باید نیم بها محاسبه شود و با توجه به این که بررسی این مسئله سخت است باید شرکت‌هایی که نیم بها می‌شوند را محاسبه کنند. همچنین پورتالی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایجاد شده است.

وی با بیان این که برخی از کسب و کارها نیاز به سرعت بالا با سقف مصرف منصفانه بالا پایین را داشتند، گفت: از ابتدای اجرای مصوبه 266 این نکته را در نظر داشتیم که برخی از کسب و کارها به اینترنت با سرعت بالا اما با سقف منصفانه بسیار بالا احتیاجی نداشتند به همین دلیل به دنبال ارائه پیشنهادی با این مدل هستیم اما به طور موقت کسانی که چنین نیازی دارند می‌توانند از ظرفیت اینترنت موبایل استفاده کنند. با اصلاح مشکلات مطرح شده در مدل جدید اینترنت میزان رضایت افزایش و میزان استفاده از محتوای داخلی افزایش پیدا می‌کند.