که در این میان شرکت صنایع ملی مس ایران با عرضه تقریبا 25 هزار تن انواع محصولات در صدر ارزش معاملات قرار گرفت و شمشهای آلیاژی صنایع نگین آلومینیوم گلپایگان با استقبالی جهت خرید از سوی خریداران روبرو نشد و عدد صفر در مقابل ارزشمعاملات آن قرار گرفت.
شایان ذکر است ورقهای فلزی شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز مانند همیشه مورد استقبال خریداران منسوجات فلزی در بورس کالا قرار گرفت. همچنین در این هفته 10 محصول کشاورزی به ارزش 840 میلیارد ریال در رینگ داخلی شرکت بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت.
این درحالی است که موارد مهمی از سوی خریداران و فروشندگان محصولات کشاورزی به گوش میرسد. از جمله این موارد میتوان به موضوعات مربوط به جوجه یکروزه در بورسکالا اشاره کرد. علیرغم اعلام نرخ مصوب جوجه یک روزه طی ماههای گذشته از سوی کارگروه تنظیم بازار، شاهد نوسانات نامتعارف قیمت این محصول هستیم، بهطوری که در بعضی از عرضهها جوجهیکروزه با تقاضایی مواجه نبود و در بعضی از عرضهها خرید با سقف قیمت برای خریداران دست یافتنی نبود.
امید است در آینده نزدیک با توجه تلاشهای ستودنی بورسکالا، شاهد ورود کامل فعالان این صنعت جهت شفافیت هرچه بیشتر این بازار به همراه روشهای مدرن معاملاتی محصولات کشاورزی در ایران باشیم. در اهمیت رینگ کشاورزی بورسکالای ایران به ذکر این نکته کفایت میکنیم که در تازهترین برآوردهای فائو نشان داده شده است که تولید جهانی غلات بالغ بر 2 هزار و 640 میلیون تن در سال گذشته میلادی بوده است و این ثبت یک رکورد تاریخی جدید است.
رینگ پتروشیمی به عنوان بزرگترین رینگ معاملات بورس کالای ایران در هفتههای گذشته با توجه به روند افزایشی نامتعارف قیمت دلار، افزایش قیمتهای جهانی محصولات، روزهای پرتلاطمی را سپری نمود.
با توجه به این که ماهیت بورس کالا ایجاد شفافیت در معاملات و بستن راه رانت خواران و دلالان است، طی چند سال گذشته با وجود آمدن رقابتی مدرن در معاملات شرکت بورس کالای ایران شاهد شرایط برد- برد برای تولیدکننده و مصرفکننده محصولات در بورس کالا هستیم.
در روزهای ابتدایی هفته گذشته، معاملات محصولات 29 شرکت پالایشی، پتروشیمی و نفتی با ارزشی بیش از 653 میلیون ریال برروی تابلو معاملات، خودنمایی نمود و شرکت پتروشیمی پارس را در صدر جدول ارزش معاملات روزهای گذشته قرار داد. معامله 27855 تن انواع محصولات نشان از نقش پراهمیت بورس کالای ایران در تولید و مصرف مواد پلیمری و شیمیایی در ایران دارد.
در پایان به رخداد مهم امضای تفاهمنامه، میان بانک انصار و شرکت بورسکالای ایران اشاره میکنیم. امید است امضای این تفاهمنامه و تفاهمهایی اینچنینی در راستای اجرای سیاستهای کلان اقتصادی، کمک به بهبود فرآیندهای تجاری و گسترش قراردادهای قابل معامله در بورسکالا و... بتواند کمکی شایان در جهت حمایت از بنگاههای اقتصادی، افزایش چرخه تولید، ساخت کالای داخلی بادوام و استحکام اقتصاد این مرز و بوم باشد.
- شماره ۲۳۶ هفته نامه بورس - صفحه ۶