بر اساس گزارش بورس آنلاین، "ارفع" سود خالص به مبلغ 839.094 میلیون ریال را با رشد 197 درصدی به 2.496.623 میلیون ریال افزایش داد. در این شرایط، علیرضا خیاط، مدیر عامل شرکت آهن و فولاد ارفع در خصوص تغییرات با اهمیت وضعیت سودآوری این مجموعه توضیح داد.
خیاط گفت: پیرو اقدامات انجام شده درسال جاري و مـذاکرات متعدد با بانک صـنعت و معدن و با توجه به پایان مهلت قانونی تسویه تسـهیلات ارزي شرکت در چارچوب ماده 20 قانون رفع موانع تولیـد در 15 اسفند ماه جاری، طی تفاهم نامه ویژه مشـمولین این قانون منعقده فیمابین بانک و شـرکت مقررشد بابت باقیمانده تسهیلات ارزي دریافتی شرکت مربوط به واحـدهاي احیـاء و فولادسازي به مبلغ 4.628 میلیـارد ریال در دو قسط شامل اولین قسط به مبلغ 3.749 میلیارد ریال تا تاریخ 15 اسفند ماه جاری و قسط دوم به مبلغ 879 میلیارد ریال به تاریخ سررسید 31 شهریور سال 97 پرداخت و کل بـدهی ارزي به مبلغ 173 میلیون یورو تسویه شود. بر این اساس، در اولین گام و قبـل از تکمیـل تفاهم نامه نسـبت به پرداخت مبلغ 500 میلیارد ریال از مبلغ 3.749 میلیارد ریال قسط سررسـید پایان سال جاري اقـدام شـده و در تاریخ تنظیم نامه مبلغ حدود 550 میلیارد ریال از طریق انتقال مبلغ 10 میلیون یورو منابع ارزي شـرکت که خارج از کشور در حال اقـدام است که مکاتبات لازم در این خصوص انجام و پس از تائید بانک مورد اقدام واقع شده است.
وی افزود: مبلغ 700 میلیارد ریال ازسـرمایه در گردش مورد نیاز براي پرداخت باقیمانـده قسط اول تامین نقـدینگی شـده و در حساب هاي بانکی شـرکت موجود است و مـابقی به مبلغ دو هزار میلیـارد ریـال از طریق تسـهیلات ریـالی تصویب شـده در حـال تسویه است. جمع این مبـالغ حـداکثر تا پایان 23 اسفند ماه جاری مورد اقدام قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، بدهی ارزي شـرکت به مبلغ 173 میلیون یورو بنا بر ادعاي اولیه بانک بر مبناي نرخ ارز مبادله اي بانک مرکزي و با نرخ سود هفت درصد سالیانه نسبت به اصل بـدهی ارزي محاسـبه و تا کنون در حساب ها منعکس شـده است. با نهایی شدن تفاهم نامه ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، اصل بدهی مذکور بر مبناي نرخ ارز مرجع در تاریخ سوم مهر ماه سال 91 محاسبه و پس از آن مبلغ اصل بدهی با نرخ سود سالیانه 15 درصد محاسبه و در حساب ها منعکس خواهد شد. اثر این تغییر در نحوه محاسبه بازپرداخت باقیمانده مبلغ تسـهیلات ارزي موجب شده تا جمع خالص دارائی هاي ثابت مشـهود در سمت دارایی هاي ترازنامه به مبلغ مبالغ 1.965 میلیارد ریال و بدهی تسهیلات در سمت بدهی هاي جاري به مبلغ 3.875 میلیارد ریال کـاهش یابـد. اثر کـاهش مبالغ فوق بر صورت سود و زیان سال جاري شـرکت شامل آثار جاري و سـنواتی محاسبه و در حساب ها اعمال می شود. اثرات عمده این تعدیل در عملکرد سال جاري عمـدتًا ناشـی از حـذف آثار تسـعیر ارز در سال جاري و کاهش بهاي تمام شده کالاي فروش رفته ناشـی از تعدیل اسـتهلاك ماشین آلات و تأسیسات است و از طرفی افزایش هزینه مالی ناشی از اعمال سود بازپرداخت با نرخ 15 درصد براي تسویه در چـارچوب ماده 20 قانون رفع موانع تولیـد است.
مدیر عامل شرکت آهن و فولاد ارفع افزایش سود را ناشـی از تاثیر افزایش نرخ میانگین فروش شـمش فولادي از 15.492 ریـال به 16.543 ریـال و در پی آن رشد درآمد فروش به مبلغ 768 میلیـارد ریال برشمرد.
خیاط در پایان خاطر نشان کرد که سود هر سهم "ارفع" بر اساس عملکرد 9 ماهه امسال از 280 ریال به 331 ریال افزایش یافته که علت اصـلی این تغییر اسـتفاده از اطلاعـات واقعی 9 ماهه و نرخ پیش بینی فروش 19.000 ریال براي سه ماهه پایانی سال است. در محاسـبات قبلی نرخ میانگین فروش برآوردي براي شـش ماهه دوم سال با توجه به وضعیت بازار فروش محصولات شرکت مبلغ 17.000 ریال در نظر گرفته شده است. همچنین افزایش بهاي تمام شـده کالاي فروش رفته نیز عمـدتا به دلیل افزایش بهاي خرید گندله که ناشی از افزایش میانگین بهاي نرخ فروش شمش فولادي و افزایش بهاي سایر مواد اولیه و کمکی به تبع افزایش سطـح عمومی قیمت ها رقم خورده است.