باتوجه به محقق‌شدن اهداف لیگ ستارگان بورس در سال گذشته، سازمان بورس اوراق بهادار تصمیم گرفت که دوره دوم لیگ ستارگان بورس را برگزار کند، همچنین شرکت‌های بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران، بانک صادرات ایران، تأمین‌سرمایه نوین، کارگزاری بانک آینده، بیمه ایران، آسان پرداخت و دانشگاه علم و فرهنگ از حامیان برگزاری این لیگ به شمار می‌آیند.

 در این بین نیز گروه دانش شاخص بازار سرمایه وظیفه اجرای لیگ ستارگان بورس را برعهده دارد. همچنین سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس نیز به عنوان ایجاد کننده و خالق این رقابت، سعی دارند از طریق توسعه مشارکت و بهره‌مندی همه نهادهای مالی از این رویداد، نقشی در جهت رشد و توسعه فرهنگ سهامداری ایفا کنند.البته یکی از

 مهم‌ترین مزایای برگزاری این مسابقات افزایش سواد مالی جامعه و جذب نخبگان در بازار سرمایه است.این رقابت از 14 تیرماه آغاز و 16 شهریورماه پایان می‌یابد. همچنین در این دوره 34 تیم از دانشگاه‌های سراسری و آزاد حضور دارند.

باتوجه به استقبال بی‌نظیر فعالان بازارسرمایه از این رقابت‌ها، هفته‌نامه‌بورس برآن شد که با یاسر فلاح، رئیس کمیته اجرایی دومین دوره لیگ ستارگان بورس پیرامون مسائل جاری این رویداد گفت‌وگویی انجام دهد که در ادامه می‌خوانید.

به عنوان رییس کمیته اجرایی لیگ ستارگان بورس در خصوص اهداف این لیگ توضیح دهید؟

از مهم‌ترین اهداف لیگ ستارگان بورس می‌توان به «ترویج فرهنگ سهامداری، سرمایه‌گذاری با استفاده از آموزش براساس توسعه مهارت‌های دانشجویان»، «تقویت فرهنگ کارآفرینی با استفاده از توانمندسازی و توسعه مهارت های کاربردی»، «توسعه مهارت‌های کاربردی دانش مالی و سرمایه‌گذاری در بین دانشجویان»، «توسعه تعاملات و ارتباطات صنعت مالی کشور به‌ویژه بازارسرمایه و دانشگاه»، «حمایت و پشتیبانی مالی از دانشجویان مستعد و توانمند»، «حمایت از تحقیقات دانشگاهی در راستای اولویت‌های پژوهشی بازارسرمایه»، «توسعه اشتغال‌زایی در راستای شناسایی دانشجویان مستعد و برتر و جذب در بازار سرمایه» اشاره کرد.

دوره قبل لیگ ستارگان چه دستاوردهایی داشت که تصمیم گرفته شد دوباره این رقابت برگزار شود؟

تقریبا تمامی اهدافی که برای برگزاری لیگ ستارگان عنوان شد در سال گذشته محقق شد. به عنوان مثال سال‌گذشته این لیگ با 10 دانشگاه برگزار شد که در مجموع 50 نفر شرکت کرده بودند. از این تعداد کمی بیش از 20 نفردر بازارسرمایه شاغل بودند. مابقی هم فعال در بازارسرمایه نبودند، پس از برگزاری لیگ ستارگان حدودا 15 نفر جذب بازار سرمایه شدند. از آنجایی که عمده اشخاصی که در این مسابقات شرکت کردند، بهترین نمایندگان دانشگاه خود بودند، مایه خرسندی است که این نخبگان در بازارسرمایه جذب می‌شوند. یکی دیگر از مزایای برگزاری مسابقات افزایش سواد مالی جامعه هست. هر کدام از دانشجویان شرکت‌کننده در این مسابقه به عنوان سفیران بورس اقدام به افزایش سواد مالی و دانش اطرافیان خود در دانشگاه، شهر و محیط خانواده کرده و موجب رشد سواد مالی را فراهم می‌آورد. این دانش در دنیا 34 درصد است که کشورمان با این سطح از سواد مالی فاصله دارد. به همین دلیل باید سعی کرد که فرهنگ سرمایه‌گذاری و سواد مالی ارتقا یابد. مسابقاتی از این دست می‌توانند زمینه‌ساز این رشد را فراهم آورند.

 برای گسترده‌تر شدن این مسابقات چه تصمیمی دارید؟

در حال حاضر این لیگ در سطح دانشگاه‌ها انجام می‌شود. به نظرم در آینده باید به مسابقات ملی تبدیل شود که مردم هم بتوانند در این مسابقات شرکت کنند تا بتوان سطح دانش عموم مردم در خصوص بازارسرمایه را گسترش داد. بورس دانش فنی است، نکاتی دارد که باید رعایت شود. مواردی نظیر تشکیل پرتفویی از سهام، هیجانی رفتار نکردن، معامله بر اساس تحلیل و... موضوعاتی هستند که در این مسابقه به صورت عملی آموزش داده می‌شوند.

 پس با این تفسیر در نظر دارید که لیگ ستارگان را در سال‌های آینده به صورت گسترده‌تر برگزار کنید؟

بله، لیگ ستارگان به‌صورت گسترده تر در سال‌های بعد برگزار خواهد شد، اتفاقی که در این دوره لیگ نیز رخ داد.

 برای برگزاری این دوره لیگ با چه موانعی روبه‌رو هستید؟

برخی از موانع، مالی و برخی دیگر محدودیت منابع است. البته موارد دیگری نیز هستند که نمی‌توان آنها را «مانع» نامید، چراکه چاشنی برگزاری مسابقاتی از این دست هستند. موارد اجرایی نظیر هماهنگی با دانشگاه‌ها و ارکان بازارسرمایه، نظارت بر روی رعایت قوانین و مقررات و... به انرژی بسیار زیادی نیاز دارد.

 کدام شرکت‌ها از لیگ ستارگان بورس حمایت کردند؟

طبیعتا پروژه‌های بزرگ این‌چنینی نیاز به حامیان مادی و معنوی دارد. شرکت‌های کارگزاری بانک آینده، تأمین سرمایه نوین، بورس اوراق‌بهادار تهران، فرابورس ایران، سپرده‌گذاری مرکزی اوراق‌بهادار و تسویه وجوه، کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران، بانک صادرات ایران، بیمه ایران، آسان پرداخت و دانشگاه علم و فرهنگ از حامیان این دوره از لیگ ستارگان هستند که از کمک‌ها و حمایت‌های آنان جهت هر چه بهتر برگزار کردن این مسابقه تقدیر و تشکر می‌شود. در این بین نیز گروه دانش شاخص بازار سرمایه وظیفه اجرای لیگ ستارگان بورس را برعهده داشت. سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس نیز به عنوان ایجاد کننده و خالق این رقابت، سعی دارند از طریق توسعه مشارکت و بهره‌مندی همه نهادهای مالی از این رویداد، نقشی در جهت رشد و توسعه فرهنگ سهامداری ایفا کنند.

 رقابت‌های این لیگ چه مدتی است؟

زمانبندی این مسابقات از تاریخ 14 تیرماه الی 16 شهریورماه است، اما برای این که رفت‌وآمدهای دانشجویان زیاد نباشد، جلسات حضوری معاملات در محل مسابقات هر دو هفته یکبار در دو روز سه‌شنبه و چهارشنبه برگزار می شود.

*مژده ابراهیمی/ خبرنگار

 

  • شماره ۲۶۲ هفته نامه بورس - صفحه۹