محمد نادری علیزاده، مدیرعامل شرکت داروسازی فارابی با توجه به افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت سهام این شرکت، اقدام به پاسخگویی پرسش‌های کارشناسان کرد.

به گزارش بورس آنلاین، محمد نادری علیزاده، مدیرعامل شرکت داروسازی فارابی با توجه به افزایش بیش از 50 درصدی قیمت سهام این شرکت، اقدام به پاسخگویی پرسش‌های کارشناسان کرد.

وی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به موافقت سازمان غذا و دارو برای افزایش نرخ محصولات، عنوان کرده که به دلیل شرایط خاص کشور، تمامی محصولات در داخل توزیع می‌شود و فروش صادراتی تنها با مجوز سازمان مذکور امکان پذیر است.

نادری علیزاده میزان این افزایش نرخ را 11 درصد برای کلیه درخواست‌هایشان اعلام کرده است.

افزایش سرمایه

این شرکت همچنین به منظور اصلاح ساختار مالی خود، درصدد افزایش سرمایه 75 درصدی از محل مطالبات حال شده سهام‌داران و آورده نقدی است.

مشروح این کنفرانس را در ادامه دنبال کنید:

  1. وضعیت دریافتنی‌ها از دولت و بیمه‌ها به چه صورت است؟ آیا دولت بدهی های خود را پرداخت کرده است؟

طبق ضوابط وزارت محترم بهداشت این شرکت به طور مستقیم با شرکت های پخش در ارتباط است، لذا از نحوه وصول مطالبات از دولت و بیمه ها اطلاعی ندارد.

  1. با توجه به تضعیف نرخ ریال و افزایش نرخ ارزهای خارجی، آیا تغییراتی در فروش یا صادرات دارو به وجود آمده است؟ در صورت فروش و یا صادرات بیشتر آیا بهبودی در وضعیت نقدینگی شرکت به وجود آمده است؟

به دلیل افزایش نرخ ارز، سازمان غذا و دارو با افزایش نرخ برخی محصولات دارویی موافقت کرده که این افزایش نرخ شامل برخی از محصولات تولیدی این شرکت نیز شده است؛ هرچند در این موارد انتظارات افزایش قیمت بیش از اقدامات صورت گرفته بوده است. در خصوص صادرات به دلیل شرایط خاص کشور و لزوم موجودی چند ماهه محصولات دارویی، صادرات برای تمامی شرکت های فعال در حوزه دارو بدون مجوز ممنوع اعلام شده است. لذا به دلیل نیاز بازار به محصولات شرک داروسازی فارابی، سیاست این شرکت تا تامین کامل درخواست پخش های طرف قرارداد، بر فروش محصولات در داخل متمرکز است.

  1. برنامه شرکت برای کاهش هزینه مالی چیست؟

در سال مالی منتهی به 29/12/1396 به دلیل مشکلات ایجاد شده در حوزه فروش و عدم وصول برخی از مطالبات، شرکت مجبور به ایجاد بدهی های کوتاه مدت و به تبع آن افزایش هزینه های مالی شده است، اما در دوره مدیریت جدید با استفاده از روش های نوین تامین مالی، تسهیل وصول مطالبات، افزایش نرخ و مقدار فروش، کنترل هزینه ها و بخشودگی بخشی از جرایم تسهیلات مالی، ساختار مالی شرکت بهبود یافته است. لذا در مجموع شرکت با وجود افزایش سرمایه در گردش مورد نیاز، موفق به کنترل هزینه های مالی نیز شده است.

  1. وضعیت دریافت و خرید مواد اولیه وارداتی در 2 ماه اخیر چگونه بوده است؟ آیا ماده ای بوده که نتوان تهیه کرد؟

غیر از برخی از مواد جانبی و اکسپیانها که بایستی از منابع اروپایی تهیه شود، در سایر موارد مشکل قابل ملاحظه ای دیده نشده است.

  1. با توجه به کاهش واردات دارو آیا همچنان رقابت در فروش آنتی بیوتیک در بازار وجود دارد؟ سطح رقابت محصولات اصلی شرکت را توضیح دهید؟

با توجه به اینکه میزان واردات آنتی بیوتیک ها خوراکی در سالیان گذشته نسبت به تولید داخل مقدار قابل ملاحظه ای نبوده، لذا کاهش واردات تاثیر چندانی در افزایش یا کاهش رقابت در بازار نداشته است.

نظر به عدم انتشار آمارنامه رسمی توسط مبادی ذیصلاح، در حال حاضر نمی توان در خصوص سهم بازار اعلام نظر قطعی کرد.

  1.  علت کاهش تولید در فصل بهار چیست؟

مشکل تامین مواد اولیه و تنگنای نقدینگی در اثر عدم وصول مطالبات در دوره مالی قبل، منجر به ناتوانی در تامین به موقع مواد اولیه و کاهش تولید در ماه های فروردین و اردیبهشت شده که این روند در ماه خرداد و فصل تابستان، با اتخاذ استراتژی های جدید به طور کامل تغییر کرد و اطلاعات آن در گزارش های ماهانه منتشر شده در سامانه جامع اطلاعات ناشران (کدال) منتشر شده است.

  1. افزایش نرخ طی سال جاری گرفته شده است؟ برای کدامیک از محصولات شرکت اقدام به درخواست افزایش نرخ کرده است؟ چه مقدار؟

با توجه به افزایش نرخ ارز و همچنین افزایش قیمت مواد جانبی و بسته بندی، برای کلیه محصولات شرکت درخواست افزایش قیمت داده شده که میانگین دریافتی تاکنون 11 درصد بوده است.