شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در حالی به کار خود پایان داد که این هفته نسبت به هفته گذشته، 1543 واحد را تجربه کرد و در نهایت در ارتفاع 162 هزار و 827 واحد ایستاد. حجم معاملات نیز 1012 میلیون سهم رشد کرد و به 2491 میلیون سهم رسید. ارزش معاملات 251 میلیاردتومان بهبود و به 658 میلیاردتومان رسید.
اما در بازار فرابورس، شاهد عقب نشینی 36 واحدی آیفکس بودیم که در نهایت در ارتفاع 2063.97 ایستاد. حجم معاملات بیش از 100 میلیون سهم رشد داشت و به 800 میلیون سهم رسید. ارزش معاملات نیز با رشد 116 میلیارد تومانی به 479.8 میلیاردتومان رسید.
بیم و امیدها در بازار سهام
براساس این گزارش در ابتدای هفته بازاری منفی و سرخپوش را شاهد بودیم. بیم و امیدها در باب تایید یا لغو لوایح در مجلس شورای اسلامی، روند بازار را بلاتکلیف کرده و خبری از شوک مثبت نبود. در این بین ساختمانیها معاملات پویایی داشتند. قندیها اما قدری عقبنشینی کردند. "قهکمت" به نسبت سایر هم گروهیها بهتر ظاهر شد. در گروه قطعاتیها شاهد بازگشایی "خوساز" پس ازثبت افزایش سرمایه بودیم. بازگشایی در قیمت 111 تومان برای سهامداران چندان خوشایند نبود و توجیهی برای فروش وجود نداشت. چه بسا در بهترین قیمت خرید قرار گرفت. در گروه فلزات اساسی شاهد بازگشایی "فنفت" در بازار پایه "ج" با رشد قابل ملاحظهای بودیم. در گروه بانکی، خبر مجمع افزایش سرمایه "وبصادر" این نماد را با اقبال همراه کرد.
پیشروی "وتجارت" در گروه بانکی
یکشنبه هفته گذشته بر خلاف معمول همیشه، سبز بود. هرچند که افت و خیز شاخص زیاد بود و منفی شدن آن دور از انتظار نبود. "وتجارت" با صدور مجوز افزایش سرمایه 458 درصدی خود مورد توجه قرار گرفت. این بانک در تاریخ 25 اسفندماه سال جاری به مجمع خواهدرفت. افزایش سرمایه این بانک باید تا پایان سال جاری ثبت شود. قیمت تئوریک سهم با لحاظ افزایش سرمایه بین 32-35 خواهدبود. البته این سهم از محل تسعیر داراییهای ارزی با سرمایه فعلی نیز بیش از 90 تومان EPS خواهد داشت. در طی معاملات هفته گذشته شاهد رقابت تنگاتنگ و تقاضای مطلوب کاتد ملی مس در بورس کالا بودیم. این محصول 19 درصد بالاتر از پایه معامله شد. مس مفتول نیز 25 درصد بالاتر از پایه معامله شد. پالایشیها نیز روندی مثبت اما ضعیف را تجربه کردند.
یکه تازی پالایشیها
در روز دوشنبه، بازاری کمرمق و منفی را شاهد بودیم. رشد بهای نفت برنت قدری پالایشیها را مورد اقبال قرارداد. "ونفت" معاملات مطلوبی را به ثبت رساند. در هفتهای که گذشت شنیدههایی مبنی بر تغییر روش محاسبه قیمت پایه محصولات پتروشیمی در بورس کالا از نیما به سنا به گوش رسید. گروه تایرسازی نیز معاملات مطلوبی را پشت سر گذاشتند.
در روز سهشنبه، شاهد افت چشمگیر شاخص کل بودیم. در این بین فلزی-معدنیها افت بیشتری را نسبت به سایر گروهها ثبت کردند. "فملی"،"وامید" و "کگل" بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. گروه قندی با بتای منفی خود، خوب ظاهر شد و اغلب با صف خرید همراه بودند.
میل جریان نقدینگی به سمت خودروییها
اما در آخرین روز هفته با بازاری متعادل و مثبت روبرو شدیم. گروه زراعت در میان گروههای سبزپوش دیده میشد. در گروه استخراج نفت شاهد صف خرید میلیونی روی "حفاری" بودیم. پالایشیها متعادل و مثبت دنبال شدند و شپنا بیشترین حجم معاملات را داشت. "ذوب" با معاملات 95 میلیونی خود پیشتاز فلزیها شد. خودروییها پر حجمتر دنبال شدند و ورود نقدینگی در آنها محسوس بود. قندیها در حالی منفی شدند که نماد "قجام" با معاملات 11 میلیونی خود صدر نشین این گروه بود. در میان بانکیها، "وتجارت" با جابجایی بیش از 200 میلیون سهم در صدر جا گرفت. در مجموع بازار متاثر از موعد تسویه اعتباری بی رمق دنبال میشود. چشم انداز مثبت مذاکرات آمریکا و چین درپایان هفته و تداوم رشد بهای دلار میتواند محرک خوبی برای هفته آتی باشد.
- شهلا حیدری- کارشناس بازارگردانی تامین سرمایه امین
- شماره ۲۹۵ هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه ۲