کارگزاری فیروزه آسیا همچون بسیاری دیگر از کارگزاریهای فعال در این برهه، ترجیح داد تا با خرید یک کارگزاری فعال و تغییر نام آن با سرعت بیشتری فعالیت خود را آغاز کند. کارگزاری معین سهم در اسفند 1389 توسط سرمایهگذاری فیروزه و بیمه آسیا خریداری شد و در شهریور سال 1390 به نام شرکت کارگزاری فیروزه آسیا تغییر نام داد.
پس از انحلال صندوق سیب در سال گذشته، در حال حاضر این کارگزاری تنها سه صندوق در گروههای سهامی و با درآمد ثابت دارد و فاقد نماینده در گروههای مختلط و بازارگردانی است. نامگذاری صندوقها در پی آن بوده که با یدک کشیدن نام فیروزه، ارزندگی صندوق را در ذهن سرمایهگذاران تداعی کند، اما بدون شک بهترین سنجه برای تعیین ارزندگی، عملکرد صندوق است.
نخستین تجربه این کارگزاری در صندوقداری با صندوق سهامی «فیروزه موفقیت» بود. این صندوق که اکنون بیش از 3 هزار روز از عمرش میگذرد با اختصاص 65 درصد از داراییهایش در بازار سهام و تمرکز بر روی صنایع «سرمایهگذاریها»، «استخراج کانیهای فلزی» و «واسطهگریهای مالی و پولی» توانسته 113درصد بازدهی در یک سال اخیر کسب کند. تحقق این بازدهی موجب شده تا این صندوق بتواند در بین 60 صندوق سهامی فعال در بازار جایگاه یازدهم را از حیثِ بیشترین بازدهی سالانه از آنِ خود کند. همچنین خالص ارزش داراییهای صندوق از تابستان 97 با سرعت بسیار بالایی افزایش یافته و در یکسال اخیر با رشدی 400 درصدی به مرز 900 میلیارد ریال رسیده است. بررسی آمار ورود و خروج نقدینگی نیز حاکی از جذابیت نسبی این صندوق برای سرمایهگذاران جدید است.
دیگر صندوق سهامی این کارگزاری که از نوع صندوقهای شاخصی است، با نام صندوق «شاخصی سی شرکت بزرگ فیروزه» پا جا پای شاخص گذاشته و توانسته نزدیک به 80 درصد بازدهی در یک سال اخیر محقق سازد. همسو با ساختار شاخص سی شرکت بزرگ بازار سهام، صنایع «سرمایهگذاریها»، «محصولات شیمیایی» و «فلزات اساسی» بیشترین وزن را در پورتفوی صندوق داشته و نوساناتشان بیشترین تاثیر را در میزان بازدهی آن خواهند داشت.
صندوق با درآمد ثابت این کارگزاری با نام «فیروزه آسیا» صندوقی جوان است که هنوز به تولد دوسالگی نرسیده است . صنایعی نظیر «عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم» و «استخراج کانههای فلزی» همواره مورد اعتمادترین صنایع نزد مدیران این صندوق بودهاند، اما ماهیت احتیاطی صندوقهای بادرآمد ثابت موجب شده تا تنها 6 درصد سرمایه این صندوق به این صنایع اختصاص یابد و باقی در قالب سپرده بانکی و اوراق بدهی مستعد، سرمایهگذاری شود . در حالیکه غالب صندوقهای بادرآمد ثابت بازدهی در رنج 20 الی 26 درصد دارند، سهم 80 درصدی بازار بدهی در پرتفوی صندوق فیروزه آسیا و انتخاب اوراق مستعد، موجب شده این صندوق با کسب بازدهی 31 درصدی در یک سال اخیر در جمع پربازدهترین صندوقهای با درآمد ثابت قرار بگیرد.
در جدول زیر مشروح عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحتِ مدیریت کارگزاری فیروزه آسیا را مشاهده میکنید
- سجاد یزدانی-کارشناس سامانه رسام(اطلاعات مالی پارت)
- شماره324هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه16