«شرکت سپردهگذاری مرکزی هیچگونه خدماتی ارائه نمیدهد، اما مشکلی در معاملات این سهامداران ایجاد نمیشود» این مطلب بخشی از نظرات حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در خصوص افرادی است که با اتمام دوره زمانی معین هنوز در سجام ثبتنام نکردهاند. برای شفاف سازی ابعاد این موضوع، نظرات این مقام مسئول را جویا شدیم.
تاکنون چه تعداد از سهامداران در سامانه سجام ثبت نام کردهاند و ضرورت انجام این کار چیست ؟
تاکنون حدود ۲ میلیون نفر در سامانه سجام ثبت نام کردند، در حال حاضر روزانه بیش از ۲۰ هزار نفر در این سامانه ثبت نام میکنند. باید یادآوری کنم که آن دسته از اشخاص حقیقی و حقوقی که به صورت پیمانکاری با دولت کار میکنند باید در این سامانه ثبت نام کنند تا در صورتی که طلب خود را از دولت به صورت اسناد خزانه دریافت کنند امکان وصول مطالبات را داشته باشند. همچنین کشاورزانی هم که براساس برنامههای حمایتی دولت و براساس قیمت تضمینی، گواهی سپرده کالایی از بورس کالا دریافت کردند باید ثبت نام کنند.
در حال حاضر ۱۱ میلیون کد سهامداری در بازار سرمایه به ثبت رسیده، با توجه به آمار شما حدود ۲۰ درصد از این افراد در سجام ثبتنام کردهاند، تکلیف ۹ میلیون کد سهامداری دیگر چه میشود؟
کدهایی در بازار وجود دارد که فعال نیستند، موضوع مهم این است که اکثر سهامداران فعال بازار ثبت نام کردند.
پس از ۲۵ مهرماه چه برخوردی با سهامدارانی که در سجام ثبت نشدهاند میشود؟
سهامداران بعد از این تاریخ هم میتوانند در بازار خرید و فروش کنند، اما بعد از این روز شرکت سپردهگذاری مرکزی هیچگونه خدماتی را به سهامدارانی که در سجام ثبت نام نکرده باشند، ارائه نمیدهد. در حقیقت با محرومیت از خدمات، این افراد را به ثبتنام در سامانه سجام سوق خواهیم داد و هیچ مشکلی در معاملات سهامداران ایجاد نمیشود.
بخش بزرگی از سهامداران بورسی، افراد دارای سهام عدالت هستند، برای این افراد چه تدابیری اتخاذ شده است؟
افرادی که در سازمان خصوصی سازی برای سهام عدالت ثبت نام کردند نیازی به ثبت نام در این سامانه ندارند و برای این افراد روش دیگری ارائه خواهد شد.
- شماره۳۲۶ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۳