به گزارش صدای بورس به نقل از خبرگزاری میزان، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: به هر میزان عرضه کالاهای مختلف از جمله محصولات کشاورزی در بورس افزایش یابد، مانع از بزرگتر شدن بازارهای غیررسمی و غیرشفاف میشویم و این اتفاق، ضرورت رونق تولید ملی است.
علی اکبری در خصوص رشد عرضهها در بورس کالا ضرورت رونق تولید ملی اظهار کرد: بورس کالا ظرفیتی است که بهترین شیوه مبادلات کالاها را در اختیار تولیدکنندگان بالادست و پایین دست قرار میدهد و تقویت این بستر در واقع یک ضرورت ملی برای گسترش شفافیت در اقتصاد است.
وی با اشاره به موفقیت بورس کالا در اجرای سیاست قیمت تضمینی جو و ذرت در چند سال گذشته، گفت: در شرایطی که نوسانات ارزی معادلات بازارها را بهم زد، اما باز شاهد ورود زعفران، زیره و به تازگی پسته در بورس بوده ایم تا فعالان این بازارها نیز با ابزارهای مالی آشنا شوند.
عضو کمیسیون کشاورزی درباره عرضه گندم در بورس کالا گفت: گندم همواره در بازار فیزیکی عرضه میشد و براساس سیاست قیمت تضمینی نیز روی تابلوی تالار شیشهای قرار گرفت، اما مشکل اصلی در این زمینه نرخ گذاری این محصول است که با قیمت جهانی گندم تفاوت زیادی داد و همین امر با رسالت بورس یعنی کشف واقعی قیمت در تضاد است.
اکبری اظهار کرد: گندم محصولی است که امنیت غذایی کشور به آن وابسته است و در مدت زمان کوتاهی خریداری میشود؛ بنابراین مکانیسم بورس کالا برای کاهش تخلفات و کیفیت نامطلوب برخی محمولهها میتواند نقش به سزایی داشته باشد؛ در این زمینه موافق عرضه گندم در بورس هستم، زیرا امکان نظارت کامل و مستمر بر معاملات وجود دارد و همین شفافیت از بروز مشکلات جلوگیری میکند.
وی خاطر نشان کرد: بورس کالا، سازوکار شناخته شدهای است که در همه نقاط دنیا از کشورهای توسعه یافته تا در حال توسعه نیز از این بستر معاملاتی استفاده میشود از این رو به نظر میرسد که با افزایش اختیارات و پشتوانههای قانونی که وجود دارد میتوان نسبت به عرضه و معامله انواع کالاهای مهم و مواد اولیه در این مکانیسم بهره برد که اگر نیاز به حمایت مجلس باشد نیز این اتفاق صورت میگیرد.