در پی پوشش زیان انباشته و تحقق سود انباشته "وگستر " پیرامون تشریح برخی جزییات این موضوع فرصتی پیش آمد نظرات عرفان معماریان مدیر عامل شرکت گسترش سرمایه‌گذاری ایرانیان را جویا شویم.

 در پی پوشش زیان انباشته و تحقق سود انباشته "وگستر " پیرامون تشریح برخی جزییات این موضوع فرصتی پیش آمد نظرات عرفان معماریان مدیر عامل شرکت گسترش سرمایه‌گذاری ایرانیان را جویا شویم. 
 

با توجه به پوشش زیان انباشته ۱۷۲ میلیارد ریالی ابتدای دوره سال جاری و تحقق سود انباشته ۶ ماهه منتهی به ۹۸/۰۶/۳۱ به میزان ۲۰ میلیارد ریال، در روزهای اخیر شاهد اقبال بازار به خرید سهام شرکت وگستر بوده‌ایم؛ دلیل این موضوع را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 
همانطور که سهامداران «وگستر» می‌دانند، برابر گزارش صورت‌های مالی حسابرسی شده ۶ ماهه منتهی به ۹۸/۰۶/۳۱ شرکت که در سامانه کدال منتشر شده است، با وجود پوشش زیان انباشته ۱۷۲ میلیارد ریالی ابتدای دوره و تحقق سود دوره ۶ ماهه ۱۹۱ میلیارد ریالی، خالص ارزش دارایی‌های شرکت ( NAV ) بر اساس آخرین پرتفوی ارائه شده در سامانه کدال برای پایان آبان ماه مبلغ ۱،۹۱۷ ریال است که فاصله تقریباً حدود ۲ برابری با قیمت‌های روز تابلوی سهام را نسبت به آن شاهد هستیم؛ به همین دلیل در طول ۸ ماه گذشته از ابتدای سال مالی جاری، سهامدار اصلی شرکت (سرمایه‌گذاری سلیم) جهت کنترل قیمت و جلوگیری از ضرر و زیان احتمالی سهامداران نسبت به واگذاری و عرضه سهام شرکت وگستر در قیمت‌های بالای ۲۷۰۰ ریال اقدام داشت. اما از دید بنده، قیمت‌های معاملاتی بر اساس قیمت روز معاملات تابلوی سهام شرکت وگستر، بیانگر ارزش واقعی این شرکت نبوده و دلیل این نوسانات بی منطق، ورود سرمایه‌گذاران جدید جهت استفاده از پتانسیل‌های موجود در بازار سهام و کسب منافع از محل بی اطلاعی سهامداران جزء است. 

 بر اساس پرتفوی حال حاضر شرکت وگستر،در خصوص پتانسیل رشد قیمتی و رسیدن به ارزش واقعی قیمت هر سهم شرکت بر اساس قیمت روز تابلو، چه نظری دارید؟ 
توجه به این نکته ضروریست، شرکت وگستر طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ متحمل زیانی معادل ۲۲۰ میلیارد ریال شده بود که بیشتر ناشی از فعالیت‌های بازرگانی و سود پرداختی ناشی از دریافت تسهیلات بانکی به مبلغ ۲۹۳ میلیارد ریال بود. لذا در دوره مدیریت جدید تمامی دارایی‌های غیربورسی و ملکی شرکت واگذار و مبالغ حاصل از فروش دارایی‌های مذکور صرف تسویه بدهی‌های بانکی فوق‌الذکر شد. بنابراین در حال حاضر نه تنها این شرکت هیچگونه دارایی ملکی و غیربورسی ندارد، بلکه دفتر مرکزی شرکت نیز به صورت استیجاری است و ارزش دارایی‌های شرکت در حال حاضر فقط بر اساس پرتفوی بورسی شرکت ارزیابی می‌شود. همان طور که مستحضرید ارزش سهام شرکت‌های بورسی بر اساس رونق و یا رکود ایجاد شده در بازار سهام، دچار نوسانات خارج از منطق بازار شده، که در طی دو ماهه اخیر نیز به تناوب شاهد آن بوده‌ایم.
اما چنانچه پرتفوی بورسی شرکت وگستر را بر اساس قیمت پایانی تابلوی سهام در پایان آبان ماه قیمت‌گذاری کنیم، ارزش آن بالغ بر ۷۴۷ میلیارد ریال خواهد بود که در صورت نقدشوندگی آن به قیمت روز تابلو و تحقق کامل اختلاف ریالی موجود در پرتفوی سهام به میزان ۲۴۵ میلیارد ریال، خالص ارزش دارایی‌ها به ازای هر سهم بر اساس حقوق صاحبان سهام، حداکثر ۱،۹۲۰ ریال بر آورد می‌شود.
همچنین یکی از شاخص‌های ارزیابی قیمت سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری، نسبت p/nav است که این نسبت برای شرکت وگستر برابر با ۱/۸۶ بوده که نسبت بالایی به شمار می‌آید و بیانگر عدم تطبیق قیمت سهام با ارزش فعلی آن در بازار سرمایه است. شایان توجه است که اختلاف ریالی مثبت در پرتفوی سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری معمولاً حالت بالقوه داشته و در طی زمان و شرایط خاص، امکان شناسایی آن به‌طور کامل 
میسر می‌شود. 

 براساس آنچه که اظهار داشتید، برای سهامداران چه توصیه ای دارید؟
به‌نظرم قیمت‌های روز تابلو نماد «وگستر» حباب بوده و در صورت عدم توجه سرمایه‌گذاران به این مطلب، امکان زیان آنها در این سرمایه‌گذاری وجود دارد.

  • شماره۳۳۲ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۱۱