تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۵

کارگزاری بانک دی با معرفی نخستین صندوق خود در خردادماه ۱۳۹۰ پا به عرصه‌صندوق‌داری گذاشت و هم‌اکنون سه صندوق در گروه‌های سهامی، بادرآمدثابت و بازارگردانی را مدیریت می‌کند که در ادامه ضمن معرفی این سه صندوق‌، مروری بر عملکرد آن‌ها خواهیم داشت.

کارگزاری بانک دی با معرفی نخستین صندوق خود در خردادماه ۱۳۹۰ پا به عرصه‌صندوق‌داری گذاشت و هم‌اکنون سه صندوق در گروه‌های سهامی، بادرآمدثابت و بازارگردانی را مدیریت می‌کند که در ادامه ضمن معرفی این سه صندوق‌، مروری بر عملکرد آن‌ها خواهیم داشت.

جای خالی صنایع پربازده
   نخستین تجربه‌ صندوق‌داری بانک دی به سال ۱۳۹۰ و تاسیس «صندوق سهامی بانک دی» بر می‌گردد. این صندوق که اکنون نزدیک به ۳ هزار روز از عمرش می‌گذرد با اختصاص ۸۰ درصد از دارایی‌هایش به بازار سهام و تمرکز بر روی صنایع «استخراج کانه‌های فلزی»، «بانک‌ها و موسسات اعتباری» و «عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم»، ۳۸ درصد بازدهی در یک ساله‌ منتهی به آذرماه ۹۸ کسب کرده است. اگرچه در مقایسه با سپرده‌گذاری در بانک و صندوق‌های با درآمد ثابت بازار، عملکرد قابل قبولی محسوب می‌شود اما نسبت به بازده محقق شده توسط سایر صندوق‌های سهامی بازار، چندان راضی‌کننده نیست. جای خالی صنایع پربازدهی نظیر فلزات اساسی، محصولات و مواد دارویی و محصولات شیمیایی حسابی در پرتفوی این صندوق احساس می‌شود! خالص ارزش دارایی‌های این صندوق با رشدی ۲۴ درصدی در یک‌سال گذشته، امروز در مرز ۴۰۰ میلیارد ریال قرار دارد.
یک ارزیابی خوب 
  مهرماه ۱۳۹۰ و با فاصله‌ چهار ماه، دومین صندوق این کارگزاری با عنوان «صندوق ارزش آفرینان دی»، در گروه صندوق‌های بادرآمد ثابت، فعالیت خودش را آغاز کرد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک سال گذشته با رشدی ۶۶ درصدی در آستانه‌ ۷۰ هزار میلیارد ریالی شدن قرار دارد. گروه «عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم» و «سرمایه‌گذاری‌ها» همواره مورد اعتمادترین صنایع نزد مدیران این صندوق بوده‌اند، اما ماهیت احتیاطی صندوق‌های بادرآمد ثابت موجب شده تا تنها ۱۱ درصد سرمایه‌ این صندوق به این گروه و سایر صنایع بورسی اختصاص یابد و باقی در قالب سپرده بانکی و اوراق بدهی مستعد سرمایه‌گذاری شود. این صندوق در یک‌سال اخیر ۳/۲۲ درصد بازدهی عملیاتی ساخته که این نرخ نسبت به عملکرد سایر صندوق‌های بادرآمد ثابت، نه ضعیف و نه عالی، بلکه خوب ارزیابی می‌شود. 

رشدی بیش از ۱۸۰ درصدی در یک‌سال
خالص ارزش دارایی‌های صندوق دیگر این مجموعه با عنوان « صندوق اختصاصی بازارگردانی گروه دی» با رشدی بیش از ۱۸۰ درصدی در یک‌سال گذشته، در مرز ۲ هزار میلیارد ریال نوسان دارد. سهم بازار سهام از پرتفوی صندوق، قاطعانه ۹۷ درصد است که گروه «بانک‌ها و موسسات اعتباری» سهم قابل‌توجهی از این مقدار را به خود اختصاص داده‌ است. مطابق انتظار و با توجه به وضعیت خوب بازار سهام در یک‌سال اخیر، این صندوق نیز با تحقق بازدهی ۱۵۲ درصدی عملکرد خوبی از خود به جای گذاشته است. در جدول زیر مشروح عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت کارگزاری بانک دی را مشاهده می‌کنید.

  • سجاد یزدانی-کارشناس سامانه رسام
  • شماره ۳۳۲ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۱۶