محسن احتشام، رئیس شورای ملی زعفران در خصوص تحقق مرجع قیمتی زعفران در جهان، توسط ایران گفت : باید صادرات را مدیریت کنیم و یا ساز و کارهای صادرات این محصول را تغییر دهیم.
احتشام با بیان اینکه شاخصهای بورس در مورد زعفران برخلاف مولفههای اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: بورس کالا توانایی تعیین درست قیمت در بازارهای داخلی را ندارد، به عبارت دیگر در حالی که قیمت پایه صادراتی زعفران توسط دولت، ۱۱۰۰ دلار تعیین شده است، اما اکنون زعفران با قیمتی کمتر از این مقدار به فروش میرسد.
وی اضافه کرد: اگر بورس کالا به کشاورزان کمک کرده پس چرا قیمت صادراتی زعفران کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت است. البته تنها مزیتی که این نهاد به بازار اضافه کرده، بحث شفافیت است که پیش از این هم در بازار وجود داشت و قیمت براساس عرضه و تقاضا اعلام میشد.
رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه صادرات مدیریت نداریم، بیان کرد: سازمان بورس در راستای مولفههای اقتصاد مقاومتی و حمایت از صادرات و صادرکنندگان زعفران حرکت نمیکند.
مدیرعامل گروه تولیدی و کشاورزی تروند زعفران قائن با تاکیدبر اینکه با ساز و کارهای موجود نمیتوانیم مرجع قیمتی زعفران در جهان باشیم، افزود: بیش از ۹۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود. با این حال، تنها ۱۰ درصد از زعفران تولیدی کشور با بستهبندی شرکتهای ایرانی به دست مصرفکننده در دنیا میرسد و ۹۰ درصد زعفرانهای صادراتی کشور به صورت خام فروشی صادر میشود.
احتشام با بیان اینکه بستهبندی براساس خواست بازارهای جهانی از اولویتهای شورای ملی زعفران است، تصریح کرد: مدیریت بازارهای جهانی، سیاستگذاری برای توسعه بازار زعفران و برندسازی این محصول از اولویتهای شورای ملی زعفران است.رئیس شورای ملی زعفران بیان کرد: شورای ملی زعفران بارها از وزارت صمت در خواست کرده که اگر اختیاراتی در خصوص نحوه صادرات به این شورا داده شود، توانایی جلوگیری خام فروشی و سامان دادن به بحثهای قیمتی و صادراتی را دارد. با این حال اختیارات درخواستی به این شورا داده نمی شود.
- محسن احتشام- رئیس شورای ملی زعفران
- شماره۳۳۳ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۶