سر کریستوفر آنتونیو پیساریدیس متولد ۲۰ فوریه سال ۱۹۴۸ اقتصاددان انگلیسی – قبرسی است. پیساریدیس استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه لندن و استاد مطالعات اروپایی دانشگاه قبرس است. تحقیقات او در مباحث اقتصاد کلان، به ویژه در موضوع کار، رشد اقتصادی و سیاست اقتصادی میپردازد.
دریافت کننده نوبل اقتصادی
در سال ۲۰۱۰ او به دلیل تجزیه و تحلیل بازارها با مطالعه اصطکاک به صورت مشترک با پیتر ای. دیاموند و دیل تی. مورتنسن، اقتصاددانان آمریکایی برنده جایزه نوبل اقتصادی شد. در اطلاعیه آکادمی سلطنتی علوم سوئد توضیح داده شده بود که دلیل اعطای جایزه نوبل به این سه نفر، تحقیقات آنان در زمینه تاثیر سیاستهای اقتصادی بر نرخ بیکاری، فرصتهای اشتغال و سطح دستمزد است. پیساریدیس مدرک کارشناسی خود را در سال ۱۹۷۰ و کارشناسی ارشد را در رشته اقتصاد در سال ۱۹۷۱ از دانشگاه اسکس دریافت کرد. او تحصیلاتش را در مدرسه اقتصاد لندن ادامه داد و مدرک دکترای خود را در رشته اقتصاد در سال ۱۹۷۳ از همین دانشگاه دریافت کرد. موضوع رساله او «رفتار فردی در بازارها با اطلاعات ناقص» بود.
اشتغال از دیدگاه اقتصاد کلان
گفتنی است که به غیر از جایزه نوبل اقتصادی، پیساریدیس جوایز متعددی در طی سالهای مختلف دریافت کرده است که میتوان به مواردی چون جایزه IZA در اقتصاد کار، بهطور مشترک با دیل مورتنسن ۲۰۰۵ و عضویت افتخاری خارجی انجمن اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۱۱ اشاره کرد. وی مقالات متعددی در زمینه اشتغال و بیکاری منتشر کرده و تخصص او نگرش به پدیده اشتغال از دیدگاه اقتصاد کلان است. «ایجاد و نابودی فرصتهای اشتغال در نظریه بیکاری» از جمله مقالههای بسیار کاربردی و مشهور اوست که در مشارکت با دیل مورتنسن آن را نوشته است.
- اکرم شعبانی-خبرنگار
- شماره۳۳۳ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۸