از اوایل سال جاری شاهد جذب نقدینگی قابل توجه در بازارسرمایه بودیم که نسبت به بازارهای موازی همچون طلا، ارز و مسکن توانست موفق‌تر عمل کند.

از اوایل سال جاری شاهد جذب نقدینگی قابل توجه در  بازارسرمایه بودیم که نسبت به بازارهای موازی همچون طلا، ارز و مسکن توانست موفق‌تر عمل کند. همچنین سرمایه‌گذاران هم تمایل زیادی به سرمایه‌گذاری در بورس را داشتند و سپرده‌گذاری در بانک‌ها و بازارهای دیگر کاهش یافت. در چنین شرایطی باید نهاد ناظر اقداماتی انجام دهد که بازارسرمایه از تب و تاب رونق نیفتد و بتواند همچنان صدرنشین باشد، ولی سازمان بورس در این خصوص عملکردی برعکس داشته است و حتی قوانین متعددی را برای تمامی نهادهای مالی وضع کرده که باعث از بین رفتن رشد و توسعه این نهادها می‌شود. علی صحرایی، مدیرعامل شرکت بورس هم به این موضوع اشاره کرده و خواستار کاهش این قوانین شده است.

اهمیت این موضوع، هفته‌نامه بورس را بر آن داشت تا نظرات فعالان بازار را در خصوص تعدد قوانین در شرکت‌های سرمایه‌گذاری، سبدگردان، کارگزاری، تأمین‌سرمایه و مشاورسرمایه‌گذاری جویا شود. البته بیشتر شرکت‌ها از قوانین و مقررات دست‌وپا گیر نهاد ناظر، نقدهایی رابیان داشتند . همچنین باید در نظر داشت که وظیفه اصلی نهاد ناظر، بیشتر نظارت بر نهادهای مالی است نه این که دائما قوانین را بیشتر کند. در مجموع تسریع در اجرای قانون زدایی یکی از ضرورت‌های قابل تامل برای فراهم شدن زمینه‌های توسعه پایدار بازار سهام به شمار می‌آید.

  • مژده ابراهیمی-خبرنگار
  • شماره۳۳۴ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۱۵