تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵

در خصوص تأمین مالی که به تازگی برای دو استارت آپ ریحون و چیلیوری انجام شده می‌توان گفت: تاکنون ادغام استارت‌آپ‌ها خیلی در کشور ما وجود نداشته است اما روش ادغام استارت آپ‌ها و همچنین شرکت‌های بزرگ در جهان بسیار مرسوم است.

ادغام استارتاپ‌ها علاوه بر این که به توسعه کسب و کارها منجر می‌شود می‌تواند تأمین مالی این شرکت‌ها را نیز ساده‌تر کرده و چالش‌ها و مشکلاتی که این شرکت‌ها با آن مواجه اند را کاهش ‌دهد.اما در کشور ما خیلی از این روش‌ها استفاده نمی‌شود و ساختار در بازار ما بیشتر به صورت مالکیتی است و بخش دولتی یا بخش شبه دولتی تمایلی به انجام چنین اقداماتی ندارد.بخش خصوصی باید به انجام چنین اقداماتی تمایل بیشتری  داشته باشد.به علت اینکه تاکنون تمایلی برای ادغام شرکت‌های بزرگ و یا استارت‌اپ‌ها در کشور ما وجود نداشته در نتیجه سازوکارها و ابزارهای لازم نیز برای انجام این امر به وجود نیامده است. برای ادغام شرکت‌ها و استارت‌اپ‌ها نیاز به بستر قانونی مشخصی  است و باید مسائل حقوقی مختلفی در رابطه با آن مورد توجه قرار گیرد.
طی سال‌ها ادغام استارت‌اپ‌ها و شرکت‌ها اولویت بازار نبوده است. بخش خصوصی به لحاظ منطقی باید بیشترین تلاش را برای چنین اقدامی داشته باشد.ادغام این شرکت‌ها و پدیده‌ای که به تازگی شاهد آن بودیم منجر به   باز شدن مسیر این نوع ادغام و تملیک‌ها خواهد شد و به علاوه انگیزه   شرکت‌ها و بخش خصوصی را برای ورود به این معقوله افزایش خواهد داد ولی لازم است که بستر حقوقی و مقررات لازم برای این بستر فراهم شود.

  •  بهروز زارع- مدیر اسبق تأمین سرمایه سپهر
  • شماره 338 هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه 4