تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۱

افزایش شفافیت بازار یکی از اهدافی است که ایجاد سامانه سجام دنبال می‌کند. مژگان صفری مقدم، مدیر پروژه سجام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، آخرین آمار ثبت نام شوندگان در این سامانه را تا به امروز بیش از دو میلیون و ششصد هزار نفر اعلام کرد و در ارتباط با عملکرد این سامانه گفت: سامانه سجام با ایجاد وحدت رویه در فرآیند شناسایی مشتری، از ارائه اطلاعات متناقض جلوگیری می‌کند، علاوه بر این با توجه به این‌که عملیات شناسایی مشتری در بازار سرمایه از طریق سجام و با طی مراحل دریافت اطلاعات و راستی‌آزمایی قابل اتکا از مراجع ذیصلاح از جمله ثبت احوال، ثبت اسناد، شاهکار، شبای بانک مرکزی، اقامتگاه قانونی و کدمعاملاتی صورت می‌گیرد، بنابراین در کلیه سامانه‌های عملیاتی و فرآیندی بازارسرمایه که شناسایی مشتری نیاز است، شفافیت، قابلیت اتکا و یکپارچگی شکل خواهد گرفت.

صفری مقدم در ارتباط با صدور کد معاملاتی از طریق این سامانه در کوتاه‌ترین زمان افزود: یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در دریافت خدمت پایه، صدور کد معاملاتی در بازار سرمایه از طریق شناسایی مشتری در سجام انجام می‌شود، لذا کد معاملاتی‌های صادر شده با اطلاعات صحیح و بدون نیاز به اصلاح مشخصات و در زمانی کمتر از ده دقیقه صادر می‌شود. این مدیر بورسی درباره اختلال درگاه یکپارچه ذینفعان نیز توضیح داد: درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه در حال حاضر به صورت کامل در حال سرویس دهی می‌باشد و سهامداران بعد از احرازهویت و سجامی شدن می‌توانند (از طریق مرورگر، تلفن همراه و یا اپلیکیشن) به آدرس https://ddn.csdiran.com/ مراجعه کنند و اطلاعاتی نظیر سبد دارایی، گزارش گردش معاملات، دریافت برگه سهم، اطلاعیه‌های نماد و... را مشاهده کنند.در این رابطه اختلال خاصی به مجموعه گزارش نشده است.

صفری مقدم در مورد امکان دریافت سود سهام از طریق سامانه سجام اعلام کرد: براساس هماهنگی انجام شده با سازمان بورس اوراق بهادار فرآیند توزیع مکانیزه سود به صورت آزمایشی آغاز شده و ناشران داوطلب می‌توانند از این امکان بهره‌مند شوند. از ابتدای سال جاری تاکنون چندین شرکت از جمله قند نیشابور، بورس تهران، فرابورس ایران و بورس انرژی توزیع سود سهامداران سجامی خود را از این زیرساخت انجام داده اند. پلتفرم مکانیزه توزیع سود آماده بهره‌برداری کامل بوده و با ابلاغ رسمی سازمان به ناشران به طور کامل و رسمی شروع خواهد شد.
صفری مقدم در پاسخ به این سوال که تکلیف سهامدارانی که هنوز در سجام ثبت نام نکرده‌اند چیست،‌ گفت: براساس طرح‌های تشویقی و تعاملات انجام شده با کارگزاران و بانک‌ها و مراحل ثبت نام در سجام به راحتی از طریق اپلیکیشن‌های عمومی نظیر آپ و اپلیکشین‌های بانکی مانند بام، صاپ، تاپ، آی گپ و پیکاپ و نیز درگاه‌های کارگزاران و صندوق‌های سرمایه‌گذاری با شتاب مضاعف در حال انجام است، لذا شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در راستای تسهیل در امر ثبت نام مشتریان تمامی زیرساخت‌های ممکن را فراهم آورده است.

  • شماره 339 هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه 3