پس از تصویب قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران در سال 1384، فعالیت مشاوران سرمایه‌گذاری در بستر قانونی، تحت عنوان یک نهاد مالی، آغاز شد.

مشاور سرمایه‌گذاری هدف حافظ هم از آبان‌ماه سال 1391 و پس از اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، فعالیتش را به‌عنوان یک نهاد مالی تحت نظارت سازمان آغاز کرد. پس از انحلال «صندوق مشترک نیکوکاری درمان زنجیره امید» در مردادماه سال جاری، در حال حاضر سه صندوق سرمایه‌گذاری در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند که مروری بر عملکرد آن‌ها نیز خواهیم داشت.

بیش از 2.364 درصد بازدهی

نخستین‌ تجربه صندوق‌داری گروه حافظ با تاسیس و راه‌اندازی «صندوق سهامی مشترک کارگزاری حافظ»، رقم خورد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته با رشدی 233 درصدی به 340 میلیارد ریال رسیده است. 91 درصد از پرتفوی این صندوق به بازار سهام و در صدر آن، گروه‌های «فلزات اساسی»، «فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای» و «شرکت‌های چند رشته‌ای صنعتی» اختصاص دارد و باقی به مقدار برابر به خرید اوراق بدهی مناسب و کم‌ریسک و سپرده‌گذاری در بانک، تعلق گرفته است. صندوق مشترک کارگزاری حافظ با کسب 132 درصد بازدهی در یک‌سال اخیر، در جمع پربازده‌ترین صندوق‌های سهامی بازار قرار گرفته و بهترین عملکرد را در بین صندوق‌های این شرکت محقق ساخته است.
 بررسی نمودار بازدهی خطی صندوق هم حاکی از آن است که در مجموع این صندوق توانسته از بدو تاسیس تاکنون، طی کمتر از 12 سال فعالیت، بیش از 2.364 درصد بازدهی عاید سرمایه‌گذارانش کند که این میزان، رقم قابل‌توجهی است.

بازدهی عملیاتی خوب

خالص ارزش دارایی‌های «صندوق سرمایه‌گذاری بانک ایران زمین»، در بهمن‌ماه 1390 و در راستای جذب سرمایه‌گذاران محتاط آغاز به کار کرد. این صندوق در یک‌سال گذشته روندی صعودی داشته و با رشدی 49 درصدی، اکنون در مرز 37.600 میلیارد ریال نوسان دارد. گروه‌های«محصولات شیمیایی»، «فلزات اساسی» و «شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی» همواره مورد اعتمادترین صنایع بورسی نزد مدیران این صندوق بوده‌اند،‌ اما ماهیت احتیاطی صندوق‌های بادرآمد ثابت سبب شده تا تنها 13 درصد دارایی صندوق، به این صنایع و سایر صنایع بورسی اختصاص یابد و الباقی در قالب سپرده بانکی و اوراق بدهی مستعد با بازدهی مناسب و با ملاحظات مدیریت ریسک، سرمایه‌گذاری شود.  این صندوق در یک‌سال اخیر حدود 21 درصد بازدهی عملیاتی ساخت. گرچه این نرخ در مقایسه با نرخ سود سپرده‌ بانکی مقداری بالاتر است، اما در مقایسه با عملکرد سایر صندوق‌های بادرآمد ثابت نه بد و نه عالی، بلکه خوب ارزیابی می‌شود.

102 میلیارد ریال،خالص ارزش دارایی‌

شهریورماه 1393 صندوق دیگر گروه حافظ در مجموعۀ صندوق‌های بازارگردانی با عنوان « صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی افتخار حافظ»  فعالیت خودش را آغاز کرد.خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته با رشدی 101 درصدی به 102 میلیارد ریال افزایش یافت. این صندوق با کسب بازدهی 64 درصدی در یک‌سال اخیر گرچه عملکردی قابل‌قبول داشته و نسبت به بسیاری از گزینه‌های سرمایه‌گذاری بهتر بوده اما در مقایسه با عملکرد برخی صندوق‌های بازارگردانی دیگر که به دنبال رکوردشکنی‌های بازار سهام بازدهی‌های بالای 100 درصدی کسب کرده‌اند، می‌توانست بهتر از این‌ها هم ظاهر شود. در جدول زیر مشروح عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت مشاور سرمایه‌گذاری هدف حافظ را مشاهده می‌کنید.

  • سجاد یزدانی-کارشناس سامانه رسام (اطلاعات مالی پارت)
  • شماره 339 هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه 16