به گزارش صدای بورس به نقل از فینکو، در این پنل یوسف علی شریفی، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کاردان با اشاره به صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی گفت: از مزایای تامین مالی از طریق صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی میتوان به عدم نیاز به ارائه ضمانت، مشارکت در ریسک و سود شرکت، همکاری بلندمدت و همسو بودن منافع اشاره کرد.
او ادامه داد: صندوق سرمایهگذاری خصوصی از ۱۲۰ سال پیش در دنیا وجود داشته است. در ایران هم خارج از بورس وجود داشته و به تازگی وارد ادبیات سازمان بورس شده و آن را در یک ساختار نهادی داریم.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کاردان با بیان اینکه ، طرحی با شرکت ملی پتروشیمی در حال انجام و یک صندوق خصوصی پتروشیمی در حال تشکیل است گفت: هدف از راهاندازی این صندوق مشارکت در طرحهای نیمهتمام پتروشیمی و طرحهایی است که درصد پیشرفت بالایی داشتهاند. برای این صندوق طول عمر چهار سال و دوره تسویه سه سال دیده شده است. نکته قابل توجه اینکه صندوق سرمایهگذاری خصوصی برای عده خاصی از جمله سرمایهگذاران نهادی است.
مهدی فرازمند، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایهگذاری فاینتک نیز با بیان اینکه اولین صندوق سرمایهگذاری خصوصی با نام “اعتبار سرمایه نوآفرین” در هفته آینده پذیرهنویسی میشود، درخصوص برخی ویژگیهای این صندوقها گفت: ساختار صندوق هیات مدیرهای نیست و ساختاری بسیار ساده دارد. کمیته سرمایهگذاری وظیفه بررسی و ورود به سرمایهگذاری را برعهده دارد. دست ما برای سرمایهگذاری بسیار باز است و نکته جالب اینکه لازم نیست حتما شرکت موردنظر سودده باشد.
او ادامه داد: اگر پروژه به هر دلیلی متوقف شود، سرمایهپذیر موظف است سهام را بازخرید کند. سعی شده است که ریسک سرمایهگذار از جنبه فعالیتها به حداقل برسد.
فرازمند با اشاره به موفقیت صندوقهای خصوصی گفت: اگر آمار ارزش سهام شرکتها از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۸ را مشاهده کنیم، شرکتهای بورسی سه و نیم برابر شده است اما سرمایهگذاریهای خصوصی هفت و نیم برابر شده است.
حسن قالیباف اصل، دبیر علمی همایش نیز تاکید کرد: برخی فعالیتها در بازار سرمایه امکان تامین مالی عام ندارند و private equity این فرصت را میدهد که تامین مالی خاص در بازار سرمایه انجام شود.