تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۱

با توجه به افت شاخص بورس درروز گذشته کارشناس بازار سرمایه این موضوع را ناشی از سه عامل اصلاح قیمت برخی سهام، خرابی هسته معاملات و ایجاد صف فروش در بازار دانست.

به گزارش صدای بورس، علی صادقین امروز (سه‌شنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افت شاخص بورس در بازار دیروز را ناشی از سه عامل دانست و افزود: اصلاح در قیمت برخی از سهام و خرابی هسته معاملات از جمله عواملی بودند که منجر به افت شاخص بورس شدند.

به گفته وی، بسیاری از کارگزاری‌ها درگیر خرابی هسته معاملات بودند که این موضوع باعث جلوگیری از انجام خرید و فروش تعدادی از کارگزاری‌ها شد.

صادقین خاطرنشان کرد: اگر بازار با چنین مشکلی روبه‌رو نبود روند بهتری را در پیش می‌گرفت و شاخص بورس با عدد بالاتری به معاملات پایان می‌داد.

این کارشناس بازار سرمایه به دیگر عامل افت شاخص بورس در بازار اشاره کرد و گفت: روندسازی برخی از افراد در برخی از سهم‌ها منجر به ایجاد صف فروش در بازار و تغییر روند معاملات شد.

وی اظهار کرد: از ساعت ۱۱ روند معاملات رو به بهبود رفت و برخی از سهم‌ها که منفی بودند و با صف فروش همراه شدند، تغییر مسیر دادند و به صف خرید تبدیل شدند.

صادقین با بیان اینکه روند منفی شاخص بورس در بازار به عنوان اصلاح جدی محسوب نمی‌شود، گفت: بسیاری از تحلیگران تا چند ماه آینده بازار سرمایه را به عنوان بازار بی‌رقیب می‌دانند و طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته ورود نقدینگی به این بازار همچنان مثبت خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه خرابی هسته معاملات در وضعیت کنونی را به عنوان بزرگترین مشکل موجود در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به چنین مشکلی تابلوی معاملات قیمت‌ها را متناقض نشان می‌دهد و هسته معاملات اجازه ورود این حجم از نقدینگی را به بازار نمی‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: برخی از شایعات مانند تاخیر در برگزاری مجامع در تعیین مسیر بازار بی‌تاثیر نبوده و باعث قرار گرفتن برخی از سهام در فرآیند اصلاح شد اما در کل معاملات بازار همچنان صعودی به نظر می‌رسد.

صادقین به صنایع برتر در بازار اشاره کرد و گفت: صنایع غذایی، دارویی و شوینده‌ها از جمله صنایعی هستند که در چند وقت اخیر مورد اقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفتند، همچنین در چند روز گذشته پالایشگاه و فرآورده‌های نفتی به دلیل بهبود وضعیت بازار نفت با ورود نقدینگی همراه شدند و مورد اقبال برای تقاضا قرار گرفتند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: گروه بانکی‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری به لحاظ جذب نقدینگی از پتانسیل بالایی برخوردارند و از ابتدای امسال میزان قابل ملاحظه‌ای از نقدینگی را به سمت خود جذب کرده‌اند.

وی افزود: سهامی که افزایش سرمایه سنگین دارند و ورود نقدینگی بالایی برای آنها پیش‌بینی شده است تا زمان برگزاری مجمع فوق‌العاده و اعمال افزایش سرمایه با اقبال سرمایه‌گذاران روبه‌رو خواهند بود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اکنون به لحاظ بازدهی، هیچ بازاری بورس را تهدید نمی‌کند، گفت: دیگر بازارها به عنوان بازاری بد برای سرمایه‌گذاری تلقی نمی‌شود، اما آسان بودن ورود نقدینگی به بورس، تنوع انتخاب، دسترسی به اطلاعات بیشتر باعث شده تا بازار سرمایه همچنان به عنوان بازاری بی‌رقیب تلقی شود.