رئیس جمهور گفت: از همه مجامع بین‌المللی می‌خواهیم در این شرایط به وظایف قانونی خود عمل کنند، ایران عضو صندوق بین المللی پول و بانک جهانی است و همواره سهمیه خود را پرداخت کرده است، بخشی از ذخایر ما نیز در اختیار آنها است. اگر بنا باشد میان ایران و کشورهای دیگر تبعیض قایل شود برای ما و افکار عمومی جهان قابل تحمل نیست بسیاری از کشورهای جهان و اندیشمندان نیز اعلام کردند که صندوق بین‌المللی پول باید نسبت به وظایف خود نسبت به مردم ایران عمل کند.

به گزارش صدای بورس به نقل از سنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی پیش از ظهر امروز در نشست هیئت دولت با تبریک فرارسیدن نیمه شعبان گفت: آن چیزی که برای ما مهم است، امید به آینده است و از امید بالاتر، آمادگی است. انتظار ظهور حضرت ولی عصر (عج) هم به معنای امید به آینده و هم به معنای آمادگی برای صلح و عدالت در سراسر جهان است. بنابراین در آمادگی‌ هر کس می‌توان دید او منتظر است یا نیست.

روحانی با اشاره به شرایط تحریم و تلاش کشور برای تولید، بیان کرد: در شرایطی که هم تحریم هستیم و هم در مسئله مبارزه با کرونا قرار داریم اما مردم در فروشگاه‌ها وفور در مواد غذایی و مواد بهداشتی را مشاهده می‌کنند.

وی با ابراز امیداوری از این که در ماسک‌های بهداشتی مورد نیاز مردم به زودی و در آینده نزدیک به خودکفایی برسیم، تصریح کرد: وزارت صمت و اصناف تلاش خوبی را آغاز کرده‌اند و بسیاری از خطوط تولید تغییر کرده و به این موضوع اختصاص یافته است.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید تمام مقررات و امکانات لازم را در اختیار مردم قرار دهیم، گفت: بسیاری از استان‌ها اعلام کرده‌اند اگر مجوزهای لازم داده شود بیش از مقدار کنونی می‌توانند الکل مورد نیاز استان را تولید کنند و خودکفا شوند و به استان‌های دیگر نیز ارسال می‌کنیم.

رئیس جمهوری با تشکر از تولیدکنندگان، کشاورزان و صنعتگران و کارگران کشور گفت: تولیدکنندگان شرایط آرامی در کشور ایجاد کرده‌اند و تقریبا با همه استان‌ها و مراکز تولیدی ماسک و مواد بهداشتی و ضدعفونی گفت‌وگو کرده‌ام درباره ابتلای کارکنان آنها به این بیماری هم پرسیدم در هیچ کدام از آنها موردی نبود فقط یک مورد بود که گفتند یکی دو نفر از افراد در این مراکز مبتلا شده‌اند و پس از درمان به کار برگشته‌اند. اکثریت قاطع این مراکز اعلام کردند در این زمینه مشکلی نداشتند.

روحانی گفت: وزیر نفت اعلام کرده است که در همه فعالیت‌های بخش نفت همه کارکنان احتیاط‌های لازم را انجام می‌دهند و دستورالعمل‌های بهداشتی را مراعات می‌کنند هیچ موردی از ابتلا به کرونا مشاهده نشده است این موضوع بسیار خوشحال کننده و بسیار ارزشمند است.

تولید کشور باید پاسخگوی نیازهای کشور باشد

وی با بیان این که در مراکز تولیدی هیچ موردی از ابتلا به کرونا نداشتیم، اظهار کرد: اینها بسیار ارزشمنداست و به ما درس می‌دهد که می‌توانیم کار تولید را به خوبی انجام بدهیم  و در عین حال به بیماری هم مبتلا نشویم یعنی همه دستورالعمل‌ها  و پروتکل‌ها را به خوبی مراعات کنیم.

روحانی با اشاره به شرایط کالاهای اساسی در کشور افزود: تولید کشور باید پاسخگوی نیاز مردم در امروز و آینده باشد. روز گذشته اعلام شد اولین بخش گندم در کشور آماده شده و در حال تحویل است و آمار ذخایر گندم نشان می‌دهد ذخایر بسیار خوبی برای مدتی داریم که نشان می‌دهد کشور کاملا  آماده است.

رئیس جمهور با اشاره به نمودار ذخایر کالاهای اساسی در کشور گفت: آمار را شب گذشته با دقت بررسی کردم، گندم، برنج، کنجاله روغن جو  تمام نهاده‌ها و نیازمندی‌های مواد غذایی مورد نیاز مردم از ذخایر بسیار خوبی برخوردار است و با زمان بندی مشخص شده برای ماه‌های آینده ذخایر خوبی دارند.

رئیس دولت دوازدهم با اشاره به تصمیمات جلسه اقتصادی دولت در هفته گذشته برای سال ۹۹ گفت: در مورد این که چگونه و از کجا خریدها و تامین نیازمندی‌های کالاهای اساسی انجام شود ، تصمیم‌های خوبی گرفتیم. بخش صنعت، کشاورزی، خدمات برق، گاز و نفت کشور فعال هستند و تلاش می‌کنند و بخش بهداشت و درمان نیز بار بسیار سخت و سنگینی بر دوش دارد.

روحانی بیان کرد: در جلسه اقتصادی این هفته نیز برای پرداخت تسهیلات حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به گروه‌های مورد هدف تصمیم گرفتیم و به زودی چارچوب‌ها و آیین‌نامه‌های آن به زودی تدوین و عملیاتی می‌شود.

وی با بیان این که در برخی امور گام‌های بسیار خوبی برداشته‌ایم، گفت: در اردیبهشت همزمان با پرداخت یارانه ماهانه اعتبار یک میلیون تومانی به همه خانواده‌ها پرداخت می‌شود، که این مبلغ برای کالاهای مورد نظر خود استفاده کنند و به تدریج ظرف ۲۴ ماه از یارانه ماهانه کسر می‌شود.

روحانی گفت: برای کسب و کارهایی در شرایط کرونا آسیب دیدند تسهیلاتی در حد امکان و توان در نظر گرفته شده است و برای صندوق بیمه بیکاری به درخواست وزارت رفاه تسهیلاتی را در نظر گرفته‌ایم. در مجموع اقدامات خوبی انجام گرفته تا مردم اعتماد و اطمینان برای تامین نیازمندی‌های روزمره زندگی در ماه‌های آینده داشته باشند.

صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به وظایف خود عمل کند

رئیس جمهور گفت: از همه مجامع بین‌المللی می‌خواهیم در این شرایط به وظایف قانونی خود عمل کنند. ایران عضو صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی است و همواره سهمیه خود را پرداخت کرده است، بخشی از ذخایر ما نیز در اختیار آنها است. اگر بنا باشد میان ایران و کشورهای دیگر تبعیض قائل شود، برای ما و افکار عمومی جهان قابل تحمل نیست. بسیاری از کشورهای جهان و اندیشمندان نیز اعلام کردند که صندوق بین‌المللی پول باید نسبت به وظایف خود نسبت به مردم ایران عمل کند.

روحانی ادامه داد: ما در طول ۵۰ سال گذشته از این صندوق چیزی نخواستیم و به وظایف خود هم عمل کردیم. اگر در این شرایط سخت، آنها به وظایف خود عمل نکنند دنیا برداشت دیگری از این مسئله خواهد داشت.  

وی با تشریح رویکرد یکجانبه‌گرایانه آمریکا اظهار داشت: آمریکا همیشه یکجانبه‌گرا بوده و در این مسئله بیماری نیز باز هم همین روند غلط و تفکرات نادرست خود را ادامه می‌دهد که یک موضوع تاریخی است. در تاریخ این مسئله باقی می‌ماند کاخ سفید که تاکنون در مسائل اقتصادی تروریست بود، در مسائل درمانی هم تروریست است.

 رئیس جمهور با بیان اینکه ننگ تاریخی برای هیئت حاکمه آمریکا باقی می‌ماند که در این شرایط فشارهای خود را بر ملت بزرگ ایران ادامه می‌دهد، تصریح کرد: ملت ما در طول تاریخ تاب‌آوری داشته و این بار هم تاب‌آوری دارند. در مسئله کرونا، آمریکایی‌ها مصوبه ۲۰۰۵ سازمان بهداشت جهانی را نقض کردند که همه باید در مسئله بیماری واگیردار با یکدیگر همکاری کنند.  

روحانی اضافه کرد: با کشورهای دیگر و کشورهای دوست خود، روابط خوب‌مان را ادامه می‌دهیم. نیازمندی‌ها را در داخل تولید و در خارج تامین می‌کنیم. برای تامین ارز هم بانک مرکزی آن را تامین و کالاهای مورد نیاز را تامین می‌کنیم.  

فاصله‌گذاری اجتماعی برای عبور از مشکلات است 

روحانی ادامه داد: در مبارزه با کرونا بحث دولت نیست بلکه همه ملت است. امروز فاصله‌گذاری اجتماعی داریم و این درست است اما پیوندهای ملی ما باید از هر روز دیگر محکم‌تر شود نباید این فاصله اجتماعی فاصله ملی برای ما درست کند. ما اتحاد ملی می‌خواهیم اما فاصله اجتماعی هم می‌خواهیم تا زمانی که از این مشکلات عبور کنیم، ما با کمک مردم و نیروهای مسلح برای مبارزه با کرونا و تامین زندگی مردم وارد شدیم ما تلاشمان بر این بود که هم در مقابله با کرونا ایستادگی کنیم هم نیازمندی‌های ضروری زندگی تامین شود. ما مرگ کرونایی را قبول نداریم باید این به حداقل ممکن برسد ما مرگ ناشی از گرسنگی را هم قبول نداریم.

نیازمند تلفیق سلامت مردم و فعالیت‌های اقتصادی در چهارچوب مقررات هستیم 

رئیس جمهور با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده برای مقابله با کرونا در برخی از کشورها اظهار کرد: بعضی از کشورها از هفته پیش اعلام کردند ۲۰ درصد حقوق کارمندان بابت مقابله با کرونا باید داده شود. ما که این کار را شروع نکردیم و فعلا هم در دستورکار ما نیست و همه حقوق را به طور کامل دریافت می‌کنند. وقتی حقوق به طور کامل دریافت می‌شود، به کارمند بگوییم سرکار نیا، این موضوع آسان است چراکه او می‌گوید به من دستور دادند و من در خانه می‌مانم. 

روحانی ادامه داد: برای کارگری که کار نکند، مزدی ندارد و پولی برای تامین غذای شب ندارد، برای او چه باید بکنیم؟ برای افرادی که کسب و کارشان در این دو ماه تعطیل شده است، کاری نداشتند، چک‌ها، بدهکاری‌ها و اجاره دارند، چه باید بکنیم؟ 

وی با بیان اینکه ما نیازمند تلفیق سلامت مردم و مقابله با کرونا و هم فعالیت اجتماعی و اقتصادی در چارچوب مقررات هستیم، تصریح کرد: دستورالعمل‌های پزشکی برای ما اصل است. ممکن است شغلی با پروتکل‌های پزشکی سازگار نباشد مثل کسب و کارهای پرریسک. ما به آنها اجازه فعالیت مجدد را نمی‌دهیم. تمام مشاغل پرریسک گفته‌ایم بمانند برای مراحل بعدی تا ببینیم چه می‌توانیم بکنیم. 

رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه معیار ما پروتکل‌های وزارت بهداشت و درمان است، خاطرنشان کرد: اگر وزارت بهداشت و درمان به ما گفت انجام کاری با این پروتکل سازگار است، ما آن را انجام می‌دهیم. اگر هم گفت قابل جمع نیست، سلامت مردم را ترجیح می‌دهیم. از شنبه مرحله جدید مقابله با کرونا و موج دوم آغاز می‌شود که نیازمند همکاری مردم باشد. 

روحانی با بیان اینکه مرحله دوم مقابله با کرونا نسبت به دوره قبل سخت‌تر است، ابراز کرد: ما می‌خواهیم فعالیت اقتصادی را در حدی که امکانپذیر است، انجام بدهیم و همزمان مبارزه با کرونا را نیز انجام بدهیم. قبلا مبارزه نشسته در خانه بود اما اکنون مبارزه ایستاده در فعالیت اقتصادی است. راهی جز این پیش‌روی ما نیست. 

وی افزود: برخی از دولت‌ها کشورشان را تفکیک کردند. چند استانی که شرایط‌شان سخت‌تر بوده، آنها را قرنطینه کردند و سخت‌گیری‌ها را در آنجا بیشتر کرده و استان‌های دیگر را باز گذاشتند. ما هم می‌توانیم به تدریج این قدم‌ها را برداریم اما زود است. من دیروز با استان‌هایی صحبت می‌کردم که خودشان هم می‌گفتند ما استان‌های سفیدی هستیم ولی از ما می‌خواستند فعالیت مدارس آغاز نشود. 

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها عجله‌ای نداریم، عنوان کرد: ممکن است برخی از فعالیت‌های فرهنگی مانند تئاتر، سینما و خیلی از فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی تا مدت‌ها بازگشایی نشوند. ممکن  است مساجد ما اینگونه باشند، اماکن مقدس ما اینگونه باشد. در این گونه موارد باید تامل کرده و صبر کنیم. 

روحانی با بیان اینکه در کسب و کار شرط ما این است که تمام اصول مورد مراعات قرار بگیرد، یادآور شد: وزارت بهداشت و وزارت کشور، در این زمینه کار بزرگی را انجام دادند. برای تلفیق این دو کار، جلسات متعددی را برگزار کردند. نیروهای مسلح در این باره همکاری کردند. برای نظارت بر اصناف و کسب و کارها به کمک بسیج نیاز داریم و قرار شد وزارت بهداشت از کمک‌های بسیج استفاده کند. 

وی با بیان اینکه ممکن است در حمل و نقل هم به این کمک‌ها نیاز داشته باشیم، عنوان کرد: این مسئله متناسب با شرایط است. یعنی ممکن است ۳۰، ۲۰ نفر وارد اتوبوس شوند و یک صف برای ورود به اتوبوس وجود ندارد. با نصحیت که بیش از این تعداد وارد اتوبوس نشوید، ممکن است حرف گوش نکنند.

رئیس شورای عالی امنیت ملی افزود: در اینجا ممکن است بگوییم ظرفیت اتوبوس به این اندازه است و این ظرفیت وقتی تمام شود، باید درب اتوبوس بسته شود. در اینجا ممکن است یک نفر نیاز باشد تا به بسته شدن درب اتوبوس کمک کند. 

روحانی با یادآوری اینکه کسب و کارهای پرریسک فعلا و تا اطلاع ثانوی همچنان تعطیل هستند، گفت: در شهرستان‌ها هم گفتیم کسب و کارها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از شنبه شروع شوند اما تهران را یک هفته تاخیر انداختیم چراکه شرایط باید درست و مهیا باشد. 

وی با بیان اینکه ما هم‌اکنون در مرحله کنترل این بیماری هستیم، اظهار کرد: اضطراب آنچنانی نداریم. بیمارستان‌ها و بخش‌های درمانی ما آماده‌اند. به هر بیمارستانی زنگ می‌زنیم، تخت و آی‌سی‌یوهای خالی داریم. مردم باید ما را یاری کنند. من از مردم خاضعانه تشکر می‌کنم. 

رئیس جمهور اضافه کرد: اکثریت شخصیت‌های سیاسی کمک کردند، از روزنامه‌ها که چند روز آینده منتشر خواهند شد، انتظار داریم ما را یاری کنند، همانطور که صداوسیما ما را کمک می‌کند. این مرحله سخت‌تر از قبل است و باید قدم به قدم جلو برویم. 

روحانی با تشکر از قوای دیگر، نیروهای مسلح، اقشار و همه مردم تصریح کرد: از مقام معظم رهبری تشکر ویژه می‌کنم که هر کجا نیاز به یاری داشتیم، ما را کمک کردند. با یاری مردم این مسیر را ادامه می‌دهیم. هم سلامت مردم و هم نیازمندی‌های مردم، هم دنیا و هم آخرت، هم علم و هم دین تفکیک‌ناپذیر هستند. امیدواریم حضرت ولی عصر (عج) عنایتش شامل حال ما شود و از دعای او از این مرحله سخت عبور کنیم.