به گزارش صدای بورس، اسماعیل للـهگانی در گفتوگو با فارس، درخصوص کاهش نرخ سود سپرده بانکی به ۱۵ درصد، اظهار کرد: این مصوبه شورای پول و اعتبار بود (مصوبه سال ۹۵) و براساس آن نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد باید میرسید.
وی افزود: بانکها مدتها این نرخ را رعایت نمیکردند اما به تازگی توافق شد که مصوبه شورای پول و اعتبار برای نرخ سود بانکی رعایت شود.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران در پاسخ به این سوال که چه شرایطی فراهم شد تا بانکها به این توافق رسیدند، گفت: یکی از بسترهایی که برای اجرای مصوبه شورای پول و اعتبار بهوجود آمد، کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی به ۱۵-۱۶ درصد بود و همین باعث شد بانکها بتوانند نرخ سود سپرده بلندمدت را در سطح ۱۵ درصد قرار دهند.
وی در واکنش به این پرسش که در سالهای گذشته معمولا تعداد معدودی از بانکها توافق نرخ سود را رعایت نمیکردند و همین باعث شکست توافقات میشد، آیا این بانکها در توافق جدید نرخ را رعایت خواهند کرد، اظهار کرد: آن بانکها هم قول دادهاند که رعایت کنند و بالاخره همه بانکها در این زمینه توافق کردند.
للـهگانی درخصوص نرخ سود و دامنه آن که برخی شنیدهها حاکیست نرخ در دامنه ۱۵ تا ۱۸ درصد قرار دارد، گفت: مصوبه نرخ شورای پول و اعتبار برای نرخ سود ۱۵ درصد است و توافق هم براساس مصوبه شورای پول و اعتبار بود؛ بنابراین نباید هیچ بانکی بالاتر از آن نرخ سود سپرده تعیین کنند مگر اینکه اوراق گواهی سپرده با نرخ بالاتر (حدود ۱۸ درصد) عرضه کنند.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران این سوال را که با کاهش نرخ سود بانکی نگران جابهجایی سپرده از بلندمدت به جاری و کوتاهمدت نیستید، اینگونه پاسخ داد: به نظر میرسد بازار پول به ثبات نسبی رسیده است و به همین دلیل بعید میدانم کاهش نرخ سود تاثیر چندانی بر جابهجایی سپردهها داشته باشد.