اما در بازار فرابورس، آیفکس ۹۳۷ واحد رشد کرد و به ارتفاع ۱۰۲۸۸ واحدی رسید. ارزش معاملات فرابورس به ۴۲ هزار و ۸۱۴ میلیارد ریال رسید. همچنین ۲۳۶۷ میلیون سهم در بازار فرابورس در روز چهارشنبه داد و ستد شد.
سبز تماشایی
بازار، هفته ی سبزی را پشت سر گذاشت. در اواسط هفته، با صف فروش شدن برخی نمادها و افزایش عرضه در گروهها، فرصت اندکی جهت خرید فراهم شد.
در معاملات روز شنبه، بیشترین ارزش صف خرید پیش گشایش متعلق به سرمایه گذاری و بانکها بود.
در نماد ونوین شاهد خروج حقیقی ها بودیم. نماد شپنا پذیرای سهامداران حقیقی بود و بیشترین ورود پول توسط این سهامداران را در آن شاهد بودیم.
کاهش حجم معاملات خرد نسبت به روزهای قبل، غالباً به دلیل عدم عرضه صف های خرید و متوقف بودن چندین نماد بزرگ بازار من جمله فولاد، تاپیکو بود. البته که خودرو و خساپا نیز مدت ها بازار را تنها گذاشتند و احتمالا موج جدیدی از رشد بازار نیز با بازگشت انها رقم خواهد خورد.
خبرهایی مبنی بر افزایش ساعات معاملاتی تا ساعت ۱۴:۳۰ به گوش می رسد که اجرایی شدن آن می تواند بر رونق معاملات بیفزاید.
خبرهای خوش این هفته فراوان بود. پس از حمایت دولت و ستاد اجرایی فرمان امام از بازار سرمایه، این بار نام بنیاد مستضعفان و استارتاپی هایی نظیر دیجی کالا و شیپور نقل محافل شد. البته اگر هیجان عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در آینده نزدیک، را به شمار نیاوریم که آن هم می تواند در نوع خود جالب باشد.
یکشنبه، شاهد ورود بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال پول حقیقی به بازار بودیم. در نماد وسدید بیشترین خروج پول و در فخوز بیشترین ورود پول حقیقی مشاهده شد.
معاملات دوشنبه، از ابتدای توجه ویژه ای به بانکی ها و پالایشی ها داد و بیشترین ارزش در صف خرید مربوط به این دو گروه بود. البته در نقطه مقابل، فلزی ها و دارویی ها بیشترین ارزش صف فروش را داشتند. این روزها دارویی ها در حال کسب انرژی هستند تا بار دیگر بدرخشند.
بیشترین خروج پول در نماد قرن مشاهده شد و خگستر هدف جدیدی برای ورود پول حقیقی ها قرار گرفت. گفتنی است خگستر با رشد ۱۰۰ درصدی و صف خرید میلیاردی، به تابلو بازگشت و سهامداران را حیرت زده کرد.
حقیقی ها چند نماد ویژه را مورد توجه قرار دارند که شامل شبریز و حتاید و نوری بود.
سه شنبه کانه های فلزی رقابت تنگانگی با پالایشی ها داشتند که در بیشترین ارزش صف خرید پیش گشایش از آنها پیشی بگیرند. اما واسطه گری های مالی و فلزات اساسی قدری عقب نشینی داشتند و بیشترین ارزش صف فروش را به خود اختصاص دادند.
ابلاغیه رهبر انقلاب در موافقت با آزادسازی سهام عدالت، امید تازه ای به بازار بخشید.
ایشان ضمن موافقت با درخواست رییسجمهور برای آزادسازی سهام عدالت خاطرنشان کردند: دولت هر چه زودتر اقدامات مقتضی را به عمل آورد تا مردم سریعتر از منافع سهام خود بهرهمند شوند.
در معاملات روز چهارشنبه محصولات فلزی و سیمانی بیشترین ارزش صف فروش در پیش گشایش را داشتند.
چهارشنبه عرضه اولیه غگیلا را داشت که در نهایت ۲ میلیون و ۳۸۶ هزار و ۶۹۷ کد معاملاتی شرکت کردند که به ۲ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۳۶۲ نزدیک به ۱۵ سهم در سقف قیمتی ۱۲۵۰۷ ریال اختصاص یافت.
کپرور از واگذاری ۱۷۲۰۰۰۰ سهم شرکت فولاد افزا سپاهان و تحصیل ۳۲۰۰۰۰۰ سهم داده گستر عصر نوین خبر داد. همچنین بلوک ۱۷ درصدی وپترو توسط شستا به فروش رفت.
خبر واگذاری صندوق های دولتی داغ شده است. وزارت امور اقتصادی و دارایی با صدور اطلاعیه به واگذاری واحدهایETF (واسطه گری مالی یکم)، توسط بانکها اشاره کرد. بانکهای ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، رفاه کارگران، ملت، تجارت، صادرات و قرضالحسنه مهر ایران به عنوان بانکهای منتخب از ۱۴ اردیبهشتماه، آماده پذیره نویسی متقاضیان خریداری واحدهای سرمایه گذاری ETF هستند.
این صندوق ها با فاصله زمانی ۳هفته ای از هم پذیره نویسی می شوند.
جمع بندی:
رشد بیش از ۱۰۰ هزار واحدی شاخص کل، گرچه مثبت و امید بخش است ولی می تواند به طمع سهامداران و ارتقا حد سودهای نامعقول بی انجامد. در هفته ی گذشته تعدادی از گروه ها و نمادها فرصت خرید اندکی ایجاد کردند که شاید کم پیش بیاید. بهتر است در فرصت های طلایی خرید کنیم.
- شماره ۳۵۰ هفته نامه اطلاعات بورس- صفحه ۲