به گزارش صدای بورس به نقل از ایمیدرو، دکتر خداداد غریب پور در جلسه پایش بومیسازی در ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به جایگاه ویژه بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد و چشم انداز مثبت آن در توسعه و اشتغال و در عین حال، مواجهه همیشگی با تحریمها، توجه به موضوع بومیسازی تجهیزات و قطعات با صرفه اقتصادی ضروری است.
وی ادامه داد: خوشبختانه، وجود شرکتهای دانش بنیان و واحدهای تحقیق و پژوهش توانمند در کشور، امکان دستیابی به دانش فنی و مهندسی ساخت قطعات و تجهیزات را در بخش معدن و صنایع معدنی فراهم میکند. توجه بیشتر به این موضوع، میتواند اشتغال و صرفه جویی ارزی قابل توجهی برای کشور به همراه آورد.
ضرورت فرهنگسازی رسانهای برای توسعه بومیسازی
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به ضرورت فرهنگسازی رسانهای برای توسعه بومیسازی بخش معدن و صنایع معدنی در سطح استانی و ملی گفت: در حال حاضر، اقدامات ارزشمندی در این حوزه از سوی شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی صورت گرفته که نیازمند اطلاع رسانی است.
وی افزود: همچنین، زنجیره تولید معدن و صنایع معدنی، نیازهایی در زمینه قطعات و تجهیزات دارند که شرکتهای سازنده و واحدهای علاقهمند به تحقیق و پژوهش از آنها کمتر اطلاع دارند.
پیشنهاد تشکیل انجمن قطعه ساران معدن و صنایع معدنی
غریب پور پیشنهاد تاسیس انجمن قطعه سازان معدن و صنایع معدنی را ارائه کرد و از مسئولان ذیربط، خواستار پیگیری برای اجرایی شدن آن شد.
وی همچنین، از مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران خواستار نقش آفریی بیشتر این مرکز در حوزه بومیسازی شد.
اقدامات انجام شده در حوزه بومیسازی
حسن یونسیان، مشاور رئیس هیئت عامل ایمیدرو در بومیسازی با اشاره به اقدامات اخیر انجام شده در حوزه بومیسازی، تصریح کرد: مذاکره با جهاد دانشگاهی در زمینه بومیسازی خطوط ریختهگری فولادسازی، جلسات متعدد با شرکت ایریسا در راستای تکمیل نیازهای قطعات و تجهیزات ارزبر و فناورانه شرکتها برای ثبت در سامانه بومیسازی و نیز مذاکرات متعدد با مرکز توانمندسازی صنعت فولاد برای ارائه برنامههای عملیاتی به ایمیدرو، از جمله این اقدامات است که به زودی به انعقاد قراردادهای عملیاتی منتهی خواهد شد.
وی افزود: برگزاری جلسه با اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات برای تولید ماشین آلات مورد نیاز بخش معدن و صنایع معدنی و نیز برگزاری نمایشگاه بومیسازی، امضای قرارداد بین فولاد مبارکه، جهاد دانشگاهی و فولاد اکسین برای تولید فولادهای کرایوژنیک، بخش دیگری از اقدامات صورت گرفته در زمینه بومیسازی است.