به نظر برای ماندگاری جذب نقدینگی در بورس، دولت باید از این بازار حمایت کند و موقعیت برای توسعه بورس فراهم شود. اگر از این شرایط استفاده خوبی نشود، میتواند این فرصت تبدیل به آفت شود. در حال حاضر میزانی که صف خرید هست، سهم نیست. باید سهمهای جدید در بازارسرمایه عرضه شود؛ یعنی فرآیند پذیرش و عرضه سهمهای جدید تسریع و شناوری سهمها هم افزایش یابد.
همانطور که میدانید بانک مرکزی الزام کرده، بانکها باید از بنگاهداری خارج شوند، اکنون بهترین موقعیت است که عرضهها بیشتر شود و در این حالت شناوری سهمها هم افزایش مییابد؛ همچنین صفها هم کمتر خواهند شد.
در حال حاضر تحلیلی برای خرید سهمها وجود ندارد. این موقعیت ظاهری جذاب برای مردم به وجود میآورد و اکنون همه افراد بدون هیچ تحلیل و آشنایی، در بورس سرمایهگذاری میکنند. بنابراین مهم ترین موضوع در این شرایط، افزایش عرضه سهمها و شناوری آنهاست. البته تشکیل صف آفت بزرگی است و باعث میشود تحلیل از بین برود. در این شرایط همه مردم فکر میکنند همیشه شاخص رشد میکند و میتوانند سود کنند. شرایط بازار خطرناک است و باید صندوقها توسعه پیدا کنند و مجوزهای بیشتری به صندوقها دهند. اگر این موارد انجام نشود، افرادی که بدون نداشتن تحلیل در بورس سرمایهگذاری میکنند، قطعا دچار ضرر خواهند شد.
جالب است بدانید که بسیاری از شرکتها اگر از تورم خارج شوند، زیانده هستند. افزایش فروش بسیاری از شرکتها، حاصل تولید و طرح و توسعه جدید نیست، فقط بخاطر تورم و افزایش قیمتهاست. بنابراین در این شرایط رشد شاخص مفهومی ندارد و باید فکری به حال این موضوع کرد.
همچنین باید به مردم آموزش داده شود و پول خردی که میتواند مانند سیل، خرابی به بار آورد، اگر در بورس به شکل مفیدی جذب شود، میتواند منجر به جهش تولید و افزایش تعداد شرکتها شود. در نتیجه هرچه زودتر باید شناوری سهمها بیشتر شود و تعداد عرضهها افزایش یابد.
- هفته نامه ۳۵۱ اطلاعات بورس- صفحه ۱۵