در نتیجه دولت تصور می کند نقدینگی باید به سمت بازارسرمایه سوق پیدا کند. این سیاست به چند دلیل انجام میشود؛ نخست این که روزانه دو میلیون بشکه نفت فروخته میشده و اکنون به دلیل تحریمها نمی تواند این مقدار نفت را بفروشد. از طرف دیگر نقدینگی کمتری سمت بازار ارز و مسکن خواهد رفت و سرعت رشد نرخ ارز را خواهد کاست.
در حال حاضر شاهد هستیم که برخی از حقوقیها بزرگ تمایلی به عرضه ندارند، از طرف دیگر دولت هم تمایل دارد که قیمتها صعودی باشد تا از طرفی برای مردم عادی جذابیت ایجاد کند و از طرف دیگر دارایی سهام خود را به قیمت بالاتر به فروش رساند.
نکته دیگر در مورد علل رشد بازار اینکه در ۴ سال گذشته، کل افرادی که عرضه اولیه خریداری میکردند، کمتر از ۵۰ هزار نفر بود و نشان دهنده بکر بودن بازار سرمایه در آن زمان است، ولی در حال حاضر این افراد دو میلیون نفر شدند و میتوان گفت سه درصد جمعیت در عرضههای اولیه مشارکت میکنند و پتانسیل رشد تا محدوده ١٠ درصد جمعیت را خواهد داشت.
در خصوص چشم انداز بازار در روزهای آتی به نظر باید صبر کرد دولت اولین ای تی اف را عرضه کند و ببینیم که دولت از بازارسرمایه صرفا به دنبال تأمین مالی هزینههاست یا این که برای بعد از عرضه ای تی افها بازهم برنامه ای برای بازارسرمایه و حفظ سرمایه مردم در این بازار خواهد داشت.
- هفته نامه ۳۵۱ اطلاعات بورس- صفحه ۱۵