به گزارش صدای بورس به نقل از هیبنا، اخیراً طرح تأمین مالی دو طرح آزادراهی و یک طرح ریلی در کشور توسط بانک مسکن آغاز شد.
طرح اول به احداث خطوط راه آهن زاهدان-چابهار مربوط میشود که منابع ریالی آن توسط بانک مسکن به شکل ریالی و از طریق تبدیل ارز به ریال توسط بانک مرکزی (از محل صندوق توسعه ملی) تأمین شده است. بانک مسکن با هدف مشارکت در پروژههای ملی با حضور مشارکتی در این طرح، نسبت به تسریع در انجام پروژههای عمرانی کشور اقدام کرده است. تأمین مالی این طرح در اسفند سال گذشته عملیاتی شد.
بانک مسکن در حوزه راه مسئولیت تأمین مالی طرح احداث آزادراه اصفهان – شیراز به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان و تامین مالی طرح آزاد راه حرم تا حرم به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از طریق بازار سرمایه و همچنین تامین مالی طرح بزرگراه بیرجند- قائن به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان را نیز برعهده گرفت.
همچنین با عنایت به تکالیف ابلاغی از قانون بودجه سال ۱۳۹۸، جهت تکمیل عملیات باقیمانده تاسیسات زیربنایی و روبنایی فاز ۱۱ شهر جدید پردیس، با تامین مالی مبلغ یک هزار میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت عمران شهر جدید پردیس موافقت شد و با توجه به مجوزهای ماخوذه، تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری قرارداد مربوطه نیز منعقد شد. پیشبینی میشود با پرداخت این تسهیلات این فاز شهر جدید پردیس تکمیل شود و شرایط مطلوبی برای سکونت بالغ بر یکصد هزار نفر از هموطنان در بیش از ۳۰ هزار واحد مسکونی این فاز ایجاد شود.
همچنین بانک مسکن به همراه شرکتهای تابعه تامین مالی طرح احداث و تکمیل فرودگاه کیش را به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان از طریق بازار سرمایه بر عهده گرفته است.
بخش دیگری از اقدامات بانک مسکن در آخرین ماه از سال گذشته به توسعه سرانههای شهری و خدماتی در شهرهای جدید کشور مربوط است. در این راستا ۲۱۵ میلیارد تومان به تأمین مالی طرحهای زیربنایی و روبنایی شهر جدید پرند اختصاص پیدا کرد. بانک مسکن این اقدام در شهرهای جدید را در چارچوب مسئولیت اجتماعی خود تعریف کرده است که نتیجه آن میتواند منجر به سکونتپذیر شدن شهرهای جدید شود.
حوزه اصلی فعالیتهای بانک مسکن در زمینه پرداخت تسهیلات، بخش مسکن را در بر میگیرد. عمده تسهیلاتی که بانک مسکن پرداخت میکند به شکل تسهیلات ساخت، تسهیلات خرید و تسهیلات جعاله مسکن است. اما اخیراً این بانک در حوزه تأمین مالی بخش ساختمان مسئولیت بیشتری را تقبل کرده است. منظور از بخش ساختمان، پروژههای ملی عمرانی از جمله راهسازی، توسعه خطوط ریلی و همچنین توسعه امکانات شهری است.
یکی از مهمترین اقدامات بانک مسکن در سال گذشته پرداخت بیش از ۱۴۰ هزار فقره تسهیلات خرید و ساخت مسکن به ارزش بیش از ۵۶۰۰ میلیارد تومان بوده است. این مأموریت باعث تسهیل در روند خانهدار شدن خانوارها شد.
بانک مسکن در فروردین امسال نیز با وجود تعطیلی خیلی از فعالیتها در کشور تحت تأثیر کرونا، اقدامات اثرگذاری در جهت تحرک بخشی به بازار مسکن و ساختمان انجام داد. از جمله این اقدامات افزایش سقف تسهیلات نوسازی در بافتهای فرسوده بود که این موضوع زمینه حمایت و تشویق سازندگان برای آغاز پروژههای جدید ساختمانی در محدوده بافتهای فرسوده را فراهم آورده است. ماه گذشته همچنین بانک مسکن موفق شد مجوز انتشار مرحله دوم اوراق رهنی را از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ کند. با انتشار این اوراق، طلب آتی بانک مسکن از دارندگان تسهیلات خرید که در حال حاضر مشغول پرداخت اقساط ماهانه هستند، به جریان نقد در اختیار بانک تبدیل میشود که میتواند قدرت تسهیلات دهی به متقاضیان جدید خرید خانه را افزایش دهد.
در فروردین امسال خیلی از بازارها تعطیل بود اما پروسه پرداخت تسهیلات در بانک مسکن کماکان برقرار بود. ماه گذشته ۸ هزار و ۳۸ فقره تسهیلات خرید و ساخت مسکن توسط بانک مسکن به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شد که ارزش کل آن بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود.
بانک مسکن در زمینه خدمات دیجیتالی نیز در فروردین امسال دستاورد داشته است. در ماه مورد گزارش امکان خوانش کارت بانکی با دوربین در همراه بانک مسکن فراهم شد. این کار باعث سهولت در فعالیت مشتریان بانک مسکن میشود.
در سال گذشته اقدامات مهم دیگری نیز توسط بانک مسکن به سرانجام رسید از جمله افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن که باعث شد تا حدودی و در برخی شهرها امکان خرید مسکن توسط خانوارهای فاقد خانه فراهم شود.
تأمین مالی خرید ۹۹۰ هزار تن سیمان مورد نیاز پروژههای وزارت راه و شهرسازی با بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی بخش دیگری از اقدامات مهم بانک مسکن در راستای مسئولیت اجتماعی بانک در پروژههای عمرانی کشور است.
این بانک همچنین در سال ۹۸ زمینه خلق ایدههای نوین در بخش ساخت و ساز را با برگزاری جشنواره کارآفرینی و نوآوری در حوزه ساخت و ساز فراهم کرد.