چالش های هسته معاملات و سامانه پس از معاملات  چه زمانی پایان می یابد ؟ قطعی‌، کندی و از دسترس خارج شدن هسته معاملات و سامانه سجام یکی از بزرگترین دغدغه‌های این روزهای سهامداران است.

به نظر می‌رسد سهامدار آنچنان که از قطعی‌ها و اختلالات هسته معاملات و از دسترس خارج شدن‌های مکرر سامانه سجام می‌ترسد، نگران ریزش‌ها و قرمزپوش شدن شاخص بورس نیست. نبود زیرساخت‌های لازم در سامانه سجام و به علاوه محدود بودن خدمات ارائه شده از سوی این سامانه با توجه به ورود بخش عظیمی از نوسهامداران و گرفتن کد بورسی توسط دارندگان سهام عدالت دردسرساز شده است.

ضرورت شفاف سازی در آمدهای میلیاردی

بسیاری از کارشناسان معتقدند که ورود سهامداران سهام علت و به علاوه سیل ورود سهامداران جدیدالورود که از سال گذشته شکل گرفته ،  اختالات و ضعف‌های موجود را دامن زده است.یکی از موضوعاتی که در رابطه با ضعف‌های موجود در سامانه‌ای چون سجام مطرح می‌شود این است که متقاضیان ورود به بورس برای گرفتن کدبورسی حداقل مبلغ۱۰هزار تومان به سامانه سجام پرداخت می‌کنند، اما در قبال پول هنگفتی که به واسطه ثبت نام در سجام در شرکت سپرده‌گذاری و سامانه سجام تجمیع می‌شود و میلیاردها تومان پول بادآورده را برای به بار می‌نشاند، سهامدار حتی در خدمات روتین استفاده از این سامانه نیز با مشکل و اختلالات جدی مواجه است.

ناتوانی در ارائه خدمات

همچنین سامانه پس از معاملات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با مشکلات جدی مواجه است و از زیرساخت مورد نیاز برای پاسخگویی به حجم بالای معاملات برخوردار نیست حال اینکه شرکت سپرده‌گذاری با وجود درآمد قابل توجهی که تنها در اثر صدور کد بورسی اخذ می‌کند، خدمات قابل توجهی برای ارائه ندارد. البته این مشکلات تنها به سجام ختم نمی‌شود و هسته معاملات نیز با ضعف‌های متعددی روبه رو است . همچنین به نظر نمی‌رسد با رونق گرفتن بازار سرمایه  سامانه های مذکور توانایی مدیریت  با حجم بالای معاملات و ورود افراد جدید را داشته باشند.

اجماع برای ساماندهی موتور معاملات

ضعف‌های جدی در سامانه های معاملاتی

دلیلی به مراجعه حضوری نیست

  • هفته نامه ۳۵۵ اطلاعات بورس، صفحه ۴