از سویی با بینالمللیشدن و گستردگی بازارها و قابل معامله بودن سهام شرکتهای بینالمللی در بورسهای مختلف، ایجاب میکند بازارها در نقاط جغرافیایی با افقهای زمانی متفاوت بیشترین اشتراک یا overlap را با یکدیگر داشته باشند. از سوی دیگر پیشرفت و توسعه بسترها و ابزارهای معاملاتی همچون معاملات الگوریتمی موجب شده تا نیروی انسانی کمتر درگیر انجام معاملات در ساعات بازار شود.
با افزایش ساعت کاری بازار، فشار و استرس بیشتری بر معاملهگران وارد شده و زمان کمتری برای تحلیل اطلاعات باقی میماند. بر این اساس، در حال حاضر عمده بورسهای اروپایی عموما از ساعت ۸ تا ۱۶.۳۰ فعال هستند و بورسهای آمریکایی با دو ساعت کمتر و بورسهای آسیایی با فراهم کردن یک تا دو ساعت زمان استراحت در میانه معاملات، ساعت باز بازار را کاهش دادهاند و همانطور که در تصویر مشاهده میشود، بیشترین ساعت بازار مربوط به بورسهای اروپایی و پس از آن آسیا و آمریکا است.
در خصوص بازار ایران نیز باتوجه به بینالمللی نبودن بازارسرمایه و عدم اثرپذیری آن از بورسهای خارجی، افزایش ساعات معاملات اگرچه موجب تطابق زمانی بهتری با بازارهای دیگر میشود، ولی موجب کاهش تاثیر مومنتوم سهام و وجود زمان لازم برای آموزش و تحلیل اطلاعات خواهد شد که این موضوع بر کارایی اطلاعاتی بازار تاثیرگذار است. بر این اساس افزایش یک ساعتی معاملات مناسب به نظر رسیده و پیشنهاد میشود ضمن انتشار اطلاعات در ساعات مشخص و خارج از ساعات معاملاتی، شرایط انجام معاملات در زمان پیشگشایش نیز مورد بازبینی قرار گیرد.
- هفته نامه ۳۵۵ اطلاعات بورس، صفحه ۱۵