مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات معتقد است، گستردگی شرح فعالیت‌ها در اساسنامه شرکت از یکسو و وجود زمینه‌های مثبت و موثر در بخش‌های مختلف این صنعت، باعث می‌شود با انجام تمهیدات مناسب، سرمایه‌گذاری در سایر معادن و صنایع فلزی و حتی صنایع مرتبط و زیرساخت‌ها نظیر انرژی و حمل و نقل مدنظر قرار گیرد.

به گزارش صدای بورس، یونس الستی گفت: عمده تمرکز «ومعادن» در امور سرمایه‌گذاری طی سال‌های اخیر متوجه کسب درصد قابل توجهی از سهام برخی شرکت‌های بزرگ حوزه معدن و صنایع معدنی فعال در زنجیره تولید فولاد (از استخراج و بهره‌برداری معادن سنگ آهن تا تولید شمش و قطعات فولادی) بوده است. با این حال، ایجاد تنوع بیشتر در پرتفوی سرمایه‌گذاری‌ها در چارچوب شرح وظایف مندرج در اساسنامه از راهبردهای جدی این مجموعه به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در این باره می‌گوید: گستردگی شرح فعالیت‌ها در اساسنامه شرکت از یکسو و وجود زمینه‌های مثبت و موثر در بخش‌های مختلف این صنعت از سوی دیگر باعث می‌شود با انجام مطالعات لازم و تمهیدات مناسب، حضور و سرمایه‌گذاری در سایر معادن و صنایع فلزی و حتی صنایع مرتبط و زیرساخت‌ها نظیر انرژی و حمل و نقل مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: ارتقای بهره‌وری و سودآوری سرمایه‌گذاری‌ها از طریق استفاده بهینه از ظرفیت‌های گروه از راهبردهای اصلی ما برای تامین منافع بیشتر سهامداران به شمار می‌رود. لذا به منظور افزایش راندمان تولید و یا تکمیل زنجیره ارزش در سطح شرکت‌ها و بازگشت برنامه‌ریزی شده سرمایه در همین مدت کوتاهی که در خدمت مجموعه بوده‌ایم اقداماتی را صورت دادیم. از نمونه این اقدامات می‌توان به تلاش‌های صورت گرفته برای تأمین مواد اولیه شرکت‌هایی همچون گل گهر، گهرزمین، فولاد خراسان و کک طبس اشاره کرد. 

مدیرعامل سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در این باره توضیح داد: به منظور دستیابی شرکت‌های گل گهر و گهرزمین به منابع جدید سنگ آهن و به ویژه حفظ فرصت‌ها و پتانسیل‌های سودآور در داخل گروه، اقدامات موثری انجام دادیم که نهایتا منجر به عقد تفاهم‌نامه بین این شرکت‌ها برای استفاده مشترک از فرصت‌ها و منابع جدید گردید.

دکتر الستی همچنین اضافه کرد: برای حضور موثر و جدی هلدینگ در منطقه سنگان موانعی وجود داشت و با وجود تاسیس شرکت تهیه و تولید مواد فولاد شرق خراسان به منظور فعال شدن در آن محدوده، روند کار به خاطر عدم تأمین منابع مالی تقریبا متوقف شده بود که با پیگیری و مذاکرات و جلسات متعدد بحمداله این حرکت با محوریت «ومعادن» و مشارکت و همکاری فولاد خراسان و دیگر سهامدار عمده آن یعنی صندوق عشایر جانی دوباره گرفت.

وی با اشاره به اهمیت سنگان به لحاظ گستردگی و شرایط ویژه آن به عنوان قطب معادن سنگ آهن ایران افزود: بنا به دستور وزیر محترم رفاه، کار و امور اجتماعی مقرر شد ما و صندوق عشایر در اجرای طرح‌های این منطقه مشارکت کنیم. اولویت اول ما برای حضور در سنگان در قالب اجرای پروژه تولید دو و نیم میلیون تنی کنسانتره تحقق خواهد یافت. اتصال به پروژه‌های سنگان از حیث تامین مواد اولیه مورد نیاز برای فولاد خراسان که از زیرمجموعه‌های این هلدینگ به شمار می‌رود، حائز اهمیت است. 
مدیرعامل «ومعادن» اظهار امیدواری کرد که ظرف یک و نیم سال آینده پروژه مذکور به بهره‌برداری برسد و مجموعه «ومعادن» بتواند نقش موثری در سنگان ایفا نماید.

دکتر الستی از ظرفیت‌های باقیمانده کارخانه کک طبس و لزوم تامین مواد اولیه مورد نیاز آن به عنوان یکی دیگر از مسائل درخور توجه و رسیدگی یاد کرد و افزود: در این رابطه برای تملک چند معدن زغال سنگ اقدامات جدی انجام داده‌ایم که در حال انجام مراحل قانونی آن هستیم و به محض نهایی شدن این امر اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد گرفت. 

وی با یادآوری این نکته که سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات از طریق زیرمجموعه خود یعنی شرکت صبانور در فولاد کردستان مشارکت دارد، افزود: برای تامین مواد اولیه مورد نیاز فولاد کردستان با مسئولین مربوطه، از جمله استاندار محترم و ریاست صنایع و معادن استان مذاکره کرده‌ایم و مقرر شده است در منطقه به ما معدن بدهند تا مشکل تأمین مواد اولیه حل شود. این موضوع شامل معادن موجود و نیز احداث معدن جدید خواهد بود. 
شرکت صبانور در سال گذشته تقریبا یک میلیون و نهصد هزار تن استخراج داشته که به همراه معادنی که ذکر شد، مواد اولیه مورد نیاز فولاد کردستان را تامین خواهد کرد.

مدیرعامل «ومعادن» در پایان خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم در این مدتی که سهامداران به ما اعتماد کرده و این مجموعه را به عنوان امانت دست ما سپرده‌اند، حداکثر تلاش خود را باید به کار گیریم تا امانتداران خوبی برای ایشان باشیم و بازدهی سرمایه‌گذاری‌ها را تا حدامکان بالا ببریم.