شرکت داروسازی کوثر با صدور اطلاعیه‌ای در سامانه کدال، نتایج حاصل از برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی این شرکت را اعلام کرد.

 به گزارش صدای بورس، با توجه سوالات مطرح شده و ضرورت برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی، پاسخ به این سوالات به شرح ذیل است:

سوال ۱ : خواهشمند است جدول زیر را در خصوص مقدار تولید داروسازی کوثر کامل کنید:

سوال ۲: خواهشمند است جدول زیر را در خصوص مقدار تولید داروسازی امین کامل کنید:

تمامی اطلاعات مربوط به شرکت امین از صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۸ استخراج شده و اطلاعات مربوط به پیش‌بینی‌ها از شرکت امین قابل استعلام است.

سوال ۳ : جدول زیر را در خصوص موجودی مواد اولیه گروه کامل کنید: (به صورت تعداد ماه)

سوال ۴ : با توجه به حذف دلار ۴۲,۰۰۰ ریالی جهت تامین مواد اولیه داروهای OTC و مکمل و اهمیت موضوع، جدول زیر را کامل کنید:

سوال ۵ : جدول زیر را در خصوص درصد مواد اولیه ۴۲,۰۰۰ ریالی از کل بهای تمام شده هر شرکت به طور جداگانه تکمیل کنید:

سوال ۶ : در خصوص ترکیب فروش محصولات بیمارستانی و داروخانه‌ای جدول زیر را کامل کنید:

سوال ۷ : چند درصد خطوط تولیدی گروه، گواهی GMP دارند؟ جدول زیر را در این خصوص تکمیل کنید: (به صورت تقریبی)

سوال ۸:  حاشیه سود ناخالص داروسازی کوثر در سال ۹۸ حدود ۲۴ درصد بوده است؛ در حالی که حاشیه سود صنعت دارو در سال ۹۸ حدود ۴۴ درصد بوده است. دلیل این اختلاف فاحش در چیست؟ با توجه به اهمیت موضوع و عدم شفافیت به طور کامل توضیح دهید.

حدوداً ۷۰ درصد سبد محصولات داروسازی کوثر را محصولات آنتی بیوتیک (پنی‌سیلین و سفالوسپورین) تشکیل می‌دهد که به طور کلی دارای حاشیه سود کمتر از ۲۴ درصد هستند. لذا شرکت در تلاش است با تغییر سبد محصولات به سمت محصولات با حاشیه سود بالاتر و همچنین افزایش ظرفیت خط جنرال نسبت به بهبود حاشیه سود اقدام کند.

سوال ۹ : در انتهای سال ۹۸ سود انباشته شرکت بالغ بر ۱۵۴ میلیارد تومان بود که با توجه به سرمایه ۵۴ میلیارد تومانی پتانسیل افزایش سرمایه‌ای بالغ بر ۱۸۰ درصد از سود انباشته در شرکت وجود دارد؛ با توجه به سیاست تقسیم سود اندک در شرکت اصلی و شرکت فرعی (داروسازی امین)، مبلغ بالای سود انباشته در شرکت و عدم افزایش سرمایه در طی ۵ سال اخیر، برنامه شرکت جهت حفظ حقوق سهامداران و حفظ ارزش سهامشان چیست؟

موضوع افزایش سرمایه در دست بررسی است و در صورت قطعیت به اطلاع عموم خواهد رسید

سوال ۱۰:  نسبت هزینه مالی به فروش در داروسازی کوثر در سال ۹۸ بالغ بر ۱۳ درصد بوده است؛ در حالی که این نسبت در صنعت دارو در سال ۹۸ حدود ۵ درصد بوده است. شرکت چه برنامه‌هایی جهت کاهش این نسبت و نزدیک شدن به میانگین صنعت در دستور کار دارد؟

درصد تامین مالی و نسبت هزینه مالی به فروش ناشی از عوامل مختلفی است اعم از وضعیت وصول شرکت‌ها و دولتی یا خصوصی بودن شرکت‌ها و غیره. لذا میانگین صنعت ملاک درستی برای مقایسه نیست. شرکت داروسازی کوثر با فروش حدودا ۷۰ درصدی محصولات آنتی‌بیوتیک در سبد محصولات خود شرایط وصول مطالبات حاکم بر این گروه که عمدتا بیش از ۲۰۰ روز و در برخی شرکت‌های دولتی حتی ۴۰۰ روز است، برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز خود در فاصله پرداخت‌های نقدی برای مواد اولیه و هزینه‌های عملیاتی تا وصول مطالبات خود نیازمند تامین مالی از طرق مختلف از جمله بانک‌هاست و بدین ترتیب نسبت ۱۳ درصد نسبت معقولی به نظر می‌آید.

مضافا به اینکه افزایش سبد محصولات جنرال نیز به کاهش هزینه‌های مالی در آینده کمک خواهد نمود.

سوال ۱۱:  در مهر ماه سال ۹۸ وزارت بهداشت سهم مطالبات پرداختی داروسازان از مسیر بیمه‌ها به دانشگاه‌های علوم پزشکی را در حساب جداگانه‌ای با زیر ردیف مستقل تعریف کرد. تاثیر این رویداد بر وصول مطالبات شرکت را به طور کامل تشریح کنید.

داروسازی کوثر مطالباتی از این دست با وزارت نداشته است و وصول مطالبات صرفاً از مجاری شرکت‌های پخش بوده است.

سوال ۱۲:  مواد اولیه داروهای OTC و مکمل با چه نرخ دلاری وارد می‌شود؟

در حال حاضر داروی مکمل و OTC  در سبد محصولات این شرکت وجود ندارد.

سوال ۱۳ : مواد اولیه برای محصولات به جز مکمل و OTC با چه نرخ دلاری وارد می‌شود؟

با نرخ ارز دولتی البته در خصوص مواد موثره و درخصوص مواد جانبی بعضا با ارز نیما

سوال ۱۴:  مواد بسته‌بندی با چه نرخی دلاری تامین می‌شود؟

با نرخ ارز نیمایی

سوال ۱۵:  از ابتدای سال، حدودا چند درصد دلار مورد نیاز جهت تامین مواد اولیه به شرکت‌ها تخصیص پیدا کرده است؟ با توجه به کندی تخصیص دلار ۴۲,۰۰۰ ریالی پیش‌بینی شرکت از حذف کامل دلار ۴۲,۰۰۰ ریالی چه زمانی است؟

از ابتدای سال هیچ ارز دولتی تخصیص داده نشده است، و متاسفانه با توجه به شرایط کنونی قابل پیش‌بینی نیست.

سوال ۱۶ : چند درصد مصرف داروهای مکمل را تولیدکنندگان داخلی تامین می‌کنند و چند درصد از طریق واردات تامین می‌شود؟ (به صورت تقریبی)

در حال حاضر داروی مکمل در سبد محصولات این شرکت وجود ندارد.

۱۷:  با توجه به ظرفیت‌های موجود در داروسازی امین، افزایش مصرف به دلیل شیوع ویروس کرونا، افزایش قیمت دلار و سخت‌تر شدن واردات محصولات مکمل، آیا داروسازی امین فرصت را مغتنم شمرده و تولید محصولات مکمل خود را افزایش خواهد داد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، چند درصد افزایش تولید نسبت به سال ۹۸ مد نظر است؟

در این خصوص در گزارش‌های تفسیری داروسازی امین در کدال تا حدودی بیانگر سیاست‌های این شرکت است و با مطالعه آنها اطلاعات لازم را به دست خواهید آورد.

سوال ۱۸ : نام ۱۰ محصول پرفروش هر شرکت را طبق جدول زیر اعلام کنید: (به ترتیب بیشترین مبلغ فروش)

براساس عملکرد ۱۲ ماهه سال مالی ۹۸

سوال ۱۹:  با توجه به تصویب قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها و مزایای این قانون برای شرکت‌ها نظیر بهبود ساختار سرمایه، افزایش ظرفیت تامین مالی، به‌روزآوری ترازنامه و مواردی نظیر آن، آیا هیئت مدیره شرکت از این فرصت مغتنم پیش‌رو استفاده خواهد کرد و افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها را در شرکت اصلی و زیرمجموعه (داروسازی امین) اجرایی خواهد کرد؟

در حال حاضر برنامه‌ای جهت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ندارد و در صورت تصمیم در سامانه کدال اطلاع‌رسانی خواهد شد.

سوال ۲۰ : متراژ زمین و ارزش روز تقریبی زمین‌های گروه را مطابق جدول زیر کامل کنید:

سوال ۲۱ : پیشرفت فیزیکی طرح توسعه خط تولید داروهای جنرال خوراکی در شرکت‌های داروسازی کوثر و امین از سال ۹۷ تا الان در حدود ۲۵ درصد ثابت باقی مانده است؛ اولا دلیل توقف اجرای طرح توسعه را تشریح کنید. ثانیا چه زمانی را برای بهره‌برداری از این طرح‌ها پیش‌بینی می‌کنید؟ ثالثا در صورت بهره‌برداری، میزان افزایش تولید در دو شرکت داروسازی کوثر و امین را به تفکیک و با اعلام درصد مشخص کنید.

در شرکت داروسازی کوثر تغییر فازبندی برخی پروژه‌ها مانند در اولویت قرار گرفتن پروژه بازسازی خط پنی‌سیلین که فروردین سال ۹۹ صورت پذیرفت و نیز  شرایط حاکم بر کشور و مشکلات تامین مالی مورد نیاز، از دلایل کندی پیشرفت طرح توسعه خط جنرال هستند.

 مضافا به اینکه هیئت مدیره تصمیم به بررسی مجدد طرح و به‌روزرسانی آن با توجه به شرایط روز تامین ارز جهت خرید ماشین‌آلات، شرایط حاکم بر وصول مطالبات و همینطور مشکلات تامین ارز جهت خرید مواد و اجرای عملیات جاری شرکت گرفته‌اند. البته طرح مذکور از برنامه خارج نشده و کماکان در برنامه شرکت است ولی به دلایل فوق دچار وقفه موقت گردیده است.

سوال ۲۲:  ممنوعیت واردات داروهای خارجی مشابه تولید داخل چه میزان در افزایش تولیدات و افزایش سهم بازار محصولات داروسازی کوثر و داروسازی امین تاثیرگذار بوده است؟ این تاثیر در چه گروه محصولاتی بوده است؟

توقف واردات محصولات خارجی بر تولید و فروش محصولات وارنیکلین و لووپارکین به اندازه سهم بازار محصولات مذکور و نیز سهم کوثر از بازار این محصولات تاثیر خواهد داشت.

سوال ۲۳:  برنامه داروسازی کوثر و داروسازی امین برای تولید محصولات جدید چیست؟ محصولات و مصارف آن را به تفکیک شرکت نام ببرید.

محصولات جدید داروسازی امین نیز از طریق کدال این شرکت قابل بررسی و مشاهده هستند.

سوال ۲۴:  در سال ۹۸ چند درصد مبلغ فروش داروسازی کوثر و داروسازی امین به ترتیب مربوط به محصولات جدید بوده است؟

حدوداً ۱.۵ درصد از کل فروش سال ۹۸ داروسازی کوثر مربوط به داروهای جدید بوده است.

سوال ۲۵:  تخفیفات فروش در حال حاضر به ترتیب در داروسازی کوثر و داروسازی امین چند درصد فروش است؟

بر اساس عملکرد ۳ ماهه نسبت تخفیفات فروش حدود ۱۳.۶% از فروش خالص شرکت داروسازی کوثر است.

تخفیفات فروش داروسازی امین نیز بر اساس صورت مالی منتشره مربوطه به سال مالی ۱۳۹۸ به طور میانگین ۰.۵ درصد است.

سوال ۲۶:  با توجه به تولید محصولات کارمزدی و حاشیه سود بالاتر این محصولات در شرکت‌های داروسازی کوثر و امین، پیش‌بینی شرکت از روند تولید این نوع محصولات در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ چیست؟

داروسازی کوثر پیش‌بینی کرده است حدود ۲۰۰ میلیارد ریال درآمد ناشی از تولید محصولات کارمزدی در سال ۱۳۹۹ حاصل شود.

در داروسازی امین نیز سهم درآمد محصولات قراردادی از درآمد کل بر اساس صورت مالی سال ۹۸ معادل ۱۲ درصد است.

سوال ۲۷:  نحوه محاسبه فروش و سود حاصل از تولیدات کارمزدی با شرکت‌های طرف قرارداد را به طور کامل تشریح کنید.

با توجه به تنظیم قرارداد با شرکت‌های طرف قرارداد داروسازی کوثر مبنی بر تأمین مواد اولیه مورد نیاز توسط کارفرما، کارمزد دریافتی این محصولات تنها شامل هزینه‌های تبدیل (دستمزد و سربار) تولید است.

سوال ۲۸:  تولید محصولات پروبیوتیک در داروسازی امین چه زمانی به بهره‌برداری می‌رسد؟ و چند درصد مبلغ فروش کل شرکت را در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ شامل می‌شود؟

تمامی اطلاعات مربوط به شرکت امین از صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۸ استخراج شده و اطلاعات مربوط به پیش‌بینی‌ها از شرکت امین قابل استعلام است.

سوال ۲۹:  پروژه محصول سافت ژل در داروسازی امین چه زمانی به بهره‌برداری رسیده است؟ این رویداد چند درصد مقدار تولید شرکت را برای سال ۹۹ نسبت به ۹۸ افزایش می‌دهد؟

پروژه سافت ژل در سال ۹۸ به بهره‌برداری رسیده است.

سوال ۳۰ : داروسازی کوثر و امین جهت صادرات در چه کشورهایی داروهای خود را ثبت کرده‌اند؟ و چه برنامه‌ای جهت افزایش ثبت دارو و افزایش صادرات در ماه‌های آتی وجود دارد؟

در حال حاضر شرکت داروسازی کوثر در تاجیکستان و ازبکستان و عراق و افغانستان ثبت دارو انجام داده است. با توجه به شرایط موجود ناشی از شیوع ویروس کرونا چشم‌انداز روشنی در خصوص میزان صادرات در دست نیست. تمامی اطلاعات مربوط به شرکت امین از صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۸ استخراج شده است و اطلاعات مربوط به پیش‌بینی‌ها از شرکت امین قابل استعلام است.

سوال ۳۱ : آیا مانند سال ۹۸ و ابتدای سال ۹۹، شرکت برنامه ای جهت فروش قسمتی از سهام داروسازی امین را در بازار سرمایه دارد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، چند درصد سهام برای فروش مد نظر است؟

خیر. در شرایط عادی و عدم وقوع شرایط غیرمترقبه شرکت برنامه‌ای برای فروش سهام امین ندارد.

سوال ۳۲:  شرکت وجه حاصل از فروش سهام داروسازی امین در سال ۹۸ و ۹۹  را در چه سرفصل‌هایی هزینه کرده است؟

تأمین نقدینگی مورد نیاز تخصیص ارز و پرداخت اقساط بانکی با توجه به تأخیر در وصول مطالبات سررسید شده از شرکت‌های پخش.

سوال ۳۳ : ظرفیت تولید محلول اسپری ضدعفونی کننده (ژل) دست و سطوح چه مقدار است؟ چه مبلغ فروش را برای سال ۹۹ از این محصول پیش‌بینی می‌کنید؟

تمامی اطلاعات مربوط به شرکت امین از صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۸ استخراج شده است و اطلاعات مربوط به پیش‌بینی‌ها از شرکت امین قابل استعلام است.

سوال ۳۴: هزینه ثبت دارو به طور مثال در کشورهای افغانستان و تاجیکستان به طور متوسط و تقریبی چند دلار است؟

هزینه ثبت دارو در تاجبکستان حدوداً ۳۰۰۰ دلار است که به ازای هر دوز اضافی ۱۰۰ دلار هزینه می‌برد.

سوال ۳۵: دلیل فروش سهام داروسازی امین چه بوده است؟ آیا شرکت قصد فروش بیشتر از این داروسازی را دارد؟

عمده دلیل فروش سهام امین تامین مالی جهت سرمایه در گردش و خرید ارز جهت خرید مواد اولیه و جبران تاخیر پخش‌ها در پرداخت مطالبات شرکت بوده است.

شرکت کوثر در شرایط عادی و در حال حاضر برنامه‌ایی برای فروش سهام امین ندارد.

سوال ۳۶-پیش‌بینی مقدار تولید و فروش برای سال ۱۳۹۹ چگونه خواهد بود؟ چه مقدار صادرات خواهد شد؟

سوال ۳۷-چه مقدار از مواد اولیه وارداتی است؟ آیا به آن ارز مرجع تخصیص داده می‌شود؟

حدودآ ۲۱ درصد از مبلغ خرید مواد اولیه در سال وارداتی است که به آنها ارز مرجع تخصیص داده می‌شود.

سوال ۳۸ : مقدار موجودی مواد اولیه شرکت چقدر است؟ و کفاف تولید چه مدت زمانی را خواهد داد؟

ارزش ریالی ماده اولیه موجود در شرکت در پایان خرداد ماه ۹۹ به مبلغ حدودی ۳۶۰ میلیارد ریال بوده است که با توجه به میانگین مصرف ماهانه حدوداً ۲.۵ ماه مصرف را پشتیبانی می‌کند.

سوال ۳۹ : سود خالص شرکت پخش مکتاف در سال ۱۳۹۸چقدر بوده است؟

به دلیل اینکه تاریخ مجمع مکتاف پس از تاریخ مجمع داروسازی کوثر است، اطلاعاتی از عملکرد ۱۲ ماهه در دسترس نیست.

سوال ۴۰ : پیش‌بینی میزان تولید و فروش داروسازی امین در سال ۱۳۹۹ چقدر است؟

تمامی اطلاعات مربوط به شرکت امین از صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۸ استخراج شده است و اطلاعات مربوط به پیش‌بینی‌ها از شرکت امین قابل استعلام است.

سوال ۴۱ : میزان سودخالص داروسازی امین در سال ۱۳۹۸ چقدر بوده است؟

سود خالص داروسازی امین در سال ۱۳۹۸ طبق صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۸ مبلغ ۱,۲۸۱,۲۱۴ میلیون ریال بوده است.

سوال ۴۲ : چه مقدار از مواد اولیه داروسازی امین وارداتی است؟ آیا به آن ارز مرجع تخصیص داده می‌شود؟

حدود ۳۶ درصد از خرید مواد اولیه داروسازی امین با توجه به گزارش‌های منتشره در کدال وارداتی است.

سوال ۴۳ : مقدار موجودی مواد اولیه شرکت داروسازی امین چقدر است؟ و کفاف تولید چه مدت زمانی را خواهد داد؟

مقدار موجودی مواد اولیه داروسازی امین طبق صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۹۸ مبلغ ۶۸۰ میلیارد ریال بوده است که با توجه به میانگین مصرف ماهانه این شرکت حدوداً ۶ ماه تولید را پشتیبانی می‌کند.