در پی انتشار این خبر، صدای بورس گفتوگویی با روح اله میرصانعی دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار انجام داد که در ادامه میخوانید.
دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که چه معنایی برای صنعت کارگزاری دارد، گفت: این که دستور لغو شدن انحصار تاسیس کارگزاران بورس و مصوبات آن کمیته تا چه اندازه توسط سازمان بورس لازم الاجرا است، اطلاعی ندارم، ولی اگر این امر اجرایی شود طبیعتا به میزان مجوزها ارتباط دارد و بدیهی است که اگر تعداد مجوز زیادی صادر شود، رقابت منفی در بین کارگزاران افزایش پیدا میکند و ممکن است از این بابت به زیان سرمایهگذاران تمام شود. همانطور که در موسسات مالی و اعتباری اتفاق افتاد و تعداد بیشماری مجوز صادر شد و در انتها سرمایهگذاران زیان دیدند.
وی در ادامه افزود: بنابراین اگر این موضوع الزامآور باشد، احتمالا طوری خواهد بود که توسط سازمان بورس به تعداد بسیار محدودی مجوز کارگزاری داده خواهد شد که عملا نظم بازار به هم نریزد و منجر به رقابت منفی و کارهای مخرب توسط تعداد زیادی کارگزار که بیش از نیاز بازار هستند، انجام نشود.
میرصانعی در پاسخ به اینکه چه توصیهای در این زمینه دارید، گفت: تصور من بر این است که اندازه بازار سرمایه ما به حدی نرسیده که بخواهیم کارگزار اضافه کنیم. معتقدم همین تعداد کارگزاران موجود را اگر توسعه بدهند و به سمت سرمایهگذاری بیشتر و ارائه خدمات متنوعتر سوق بدهند، نتیجه بهتری در مقایسه با ورود کارگزاران جدید خواهیم گرفت.