تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۷

آخرین تحولات مهم هلدینگ تبرک با برنامه‌هایی از جمله انتقال نماد به فرابورس و افزایش سرمایه ۲۴۷ درصدی دو زیرمجموعه و خرید کارخانه جدید و... همراه شده است.

به گزارش صدای بورس به نقل از بورس‌پرس، گروه کارخانجات تبرک که با نماد «تبرک» در بازار دوم معاملات فرابورس حضور دارد، دو زیر مجموعه اصلی و مهم حاضر در بورس با نمادهای «غشهداب» و «غپونه» بوده و اخیرا" با تحولات افشا شده و ظرفیت‌هایی همراه شده است.

حال و آینده نوش پونه مشهد و اثر حذف احتمالی دلار ۴۲۰۰ تومانی از واردات روغن

شرکت نوش پونه مشهد در زمینه تولید روغن‌های خوراکی و محصولات آردی (کیک، کلوچه و بیسکوییت) فعالیت می‌کند و ۸۶ درصد از سهام این مجموعه متعلق به گروه کارخانجات تبرک است. این شرکت در سال ۹۸ قادر به تحقق سود ۵۱۷ ریالی برای هر سهم شد.

در این میان، روغن خام مورد نیاز «غپونه» باید از خارج از کشور وارد شود. محصولی که جزء آخرین اقلامی است که هنوز ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن تعلق می‌گیرد اما این احتمال وجود دارد که دولت با توجه به مشکلاتی که با آن درگیر است، ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای واردات روغن خام حذف کند.

این موضوع در مجموع می‌تواند موجب بهبود صنعت روغن و بزرگ شدن سود این شرکت‌ها شود. چرا که بهای تمام شده روغن خام مصرفی سال گذشته این شرکت‌ها حدود ۵.۵ تا ۶ میلیون تومان به ازای هر تن بود که با قیمت حدود ۵.۶ میلیون تومانی هر تن به فروش می‌رسید. بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، نرخ فروش تا چندین برابر این رقم افزایش پیدا کند. در این صورت و با فرض اینکه شرکت با ظرفیت اسمی ۵۰ هزار تنی فعالیت کند، می‌توان در انتظار سود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ ریالی برای سهم بود.

اما در بعد اجرایی، «تبرک» به عنوان سهامدار عمده شرکت نوش پونه مشهد، در روز ۳۰ تیر با افشای اطلاعات در کدال از برنامه فرآیند انتقال «غپونه» از بازار پایه زرد به بازار اول یا دوم فرابورس پرده برداشت.

برنامه‌های دومین زیرمجموعه تبرک

دومین زیرمجموعه تبرک یعنی شهداب ناب خراسان هم که در زمینه تولید و فروش رب و سس گوجه فرنگی فعال است و ۵۱ درصد از سهام آن به گروه کارخانجات تبرک تعلق دارد، با وضعیت مناسب تولید و فروش، قادر شده به ازای هر سهم حدود ۸۰۰ ریال سود بسازد که نسبت به دوره مالی قبل با رشد ۱۲۰ درصدی مواجه شده است.

این شرکت نیز در ماه‌های اخیر برای اصلاح ساختار مالی، مجوز افزایش سرمایه ۲۴۷ درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها را از سازمان بورس گرفته است. در این میان «غشهداب» هم مالک ۸۸ درصد از شرکت کشت و صنعت بهاران گلبهار بوده که با نماد «غبهار» و ارزش بازار ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در بازار پایه فرابورس حضور دارد و سهام آن معامله می‌شود.

همچنین شهداب با انتشار اطلاعیه روز ۳۱ تیر در کدال اعلام کرده ۱۰۰ درصد سهام شرکت بهینا که در زمینه تولید سس گوجه فرنگی فعالیت می‌کند را از گروه کارخانجات تبرک خریداری خواهد کرد. این انتقال سهام، موجب افزایش زنجیره تولید و فروش در شرکت شهداب می‌شود. چرا که ماده اولیه تولید سس‌های کچاب و یک نفره تولیدی شرکت بهینا رب گوجه فرنگی بوده که از شرکت شهداب تامین خواهد شد و این موضوع باعث شناسایی سود فروش سرمایه‌گذاری‌ها برای «تبرک» خواهد شد.

اما نکته جالب در مورد گروه تبرک، قصد این شرکت برای توسعه فعالیت‌ها است که طی افشای اطلاعات ۲۶ تیر از سرمایه‌گذاری در یک کارخانه تولید شیشه‌های دارویی و غذایی به همراه بانک سامان و شرکت شیشه همدان خبر داده است.

بنابراین با توجه به این موارد، به نظر می‌رسد مدیران شرکت به طور جدی در راستای توسعه ساختار در حرکت هستند و بعید نیست در ماه‌های آینده خبرهای بیشتری از این شرکت در کدال منتشر شود.