به گزارش صدای بورس، امروز ۲ شهریور ۹۹ صدرنشین اخبار، ریزش دوباره بورس و شکسته شدن طلسم افزایش حق مسکن کارگران بود؛ بعد از آن خبر عبور قیمت طلا از ۲ هزار دلار از جمله برجستهترین اخبار حوزه بینالملل بود. مهمترین اخبار بورسی و اقتصادی امروز را در زیر میخوانیم:
۱- سرمایهگذاری در کشور دچار اختلال شده/ سرمایهگذاریهای کلان را احیا کنید
مقام معظم رهبری در جلسه امروز بیان کردند: مسئله «سرمایهگذاری» یکی از موضوعات بسیار مهم اقتصادی است که متأسفانه در سالهای اخیر، در کشور دچار اختلال شده و در این زمینه عقب هستیم. برای بر طرف کردن این مشکل، ابتدا باید سرمایهگذاریهای کلانی که در کشور رها شده، احیا شوند و هیچ طرح بزرگ سرمایهگذاری بلاتکلیف نماند. بخش خصوصی دارای امکانات فراوان و نقدینگی لازم است و باید از طریق برطرف کردن مشکلات مالیاتی و مجوزها و همچنین تسهیلات بانکی، بخش خصوصی را به سرمایه گذاری ترغیب کرد. در سال ۹۷ و در دیدار با هیأت دولت پیشنهاد تشکیل یک هیأت متخصص شبانه روزی برای یافتن روشهای هدایت نقدینگی به سمت تولید مطرح شد که اگر این هیأت تشکیل نشده است، باید هرچه زودتر شکل بگیرد.
۲- تحولات بازار ارز امروز (۹۹/۶/۲)
۳- دارا دوم چقدر می ارزد؟ ( ۹۹/۶/۲)
صندوق دارا دوم متشکل از سهام نمادهای پالایشگاهی، شتران (پالایش نفت تهران)، شبریز (پالایش نفت تبریز)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و شبندر (پالایش نفت بندر عباس) است. براین اساس ارزش کل صندوق دارا دوم با احتساب قیمت امروز دوم شهریور ماه ۶۰ هزار و ۲۱ میلیارد تومان است.
۴- سریعترین سرعت اینترنت موبایل در کدام کشورهاست؟
طبق اطلاعات وبسایت Speedtest که شاخصهای جهانی اینترنت را در کشورها بررسی میکند، رتبه یک تا پنج اینترنت موبایل در جهان تا ماه جولای ۲۰۲۰به ترتیب به امارات متحده عربی (۱۱۰.۹۰ مگابیتبرثانیه)، کره جنوبی (۱۰۹.۰۴ مگابیتبرثانیه)، چین (۱۰۵.۱۱ مگابیتبرثانیه)، قطر (۸۸.۷۸ مگابیتبرثانیه) و عربستان (۷۱.۷۳ مگابیتبرثانیه) تعلق دارد.متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران تا ماه جولای سال جاری میلادی، ۳۴.۵۱ مگابیتبر ثانیه است که رتبه ایران را در مقایسه با ماه ژوئن، به ۷۴ از میان ۱۳۸ کشور رسانده است.
۵- محبوبترین صفهای خرید و فروش امروز در بازار سهام (۹۹/۶/۲)
۶- رکورد خروج پول حقیقی شکسته شد
صفوف فروشی که امروز تشکیل شد از نظر تعداد و ابعاد کمسابقه بود به طوری که جمع ارزش آنها به نزدیک ۲۰ هزار میلیارد تومان میرسید. تنها نکته مثبت امروز حمایت محسوس حقوقیها بود که در ساعت پایانی جلب توجه کرد. خرید هماهنگ حقوقیها در ساعت پایانی معاملات امیدها را به یکباره زنده کرد و فرضیه عدم تمایل حقوقیها به حمایت از بازار را تا حد زیادی رد کرد.
۷- یک و نیم تریلیون تومان پول مردم در بازار سرمایه پَر
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بیتوجهی دولت در بازگرداندن بازار سرمایه به ریل عادی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت:
«بورس امروز هم با افت نسبتا قابل توجهی مواجه شد. تمام وعدهها و اقدامات دولت برای بازگرداندن بازار به ریل عادی ثمر نداده است، حدود یک و نیم تریلیون تومان(۲۵ درصد کل ارزش بورس) پودر شده و از دست رفته است. واقعا دولت مقابل آب شدن سرمایه مردم احساس مسئولیت دارد؟»
۸- سهگانه کرونا، وال استریت و فدرال رزرو
سرمایهگذاران آمریکایی چشم به دهان جروم پاول، رئیس فدرال رزرو دوختهاند تا ببینند بانک مرکزی آمریکا چه برنامههایی برای تداوم روند بهبود بازار سهام در دوره شیوع گسترده بیماری کرونا در نظر گرفته است.
تونی رودریگز، تحلیلگر ارشد صندوق با درآمد ثابت Nuveen درباره شرایط بازار گفت: بازار سهام به شما میگوید که وقتی هنوز اقتصاد با ضعفهای بنیادی مواجه است، ما با تورم قیمت دارایی روبهرو هستیم. تصور نمیکنم فدرال رزرو این موضوع را به عنوان یک موفقیت در نظر بگیرد. بنابراین تصمیم تازهای نخواهد گرفت. یعنی کار بیشتری از دستش برنمیآید. باب میلر از شرکت بلکراک در این باره گفت: کاملا انتظار داریم که فدرال رزرو در مسیر کاهش نرخ تورم به کمتر از میانگین هدف قرار بگیرد.
در واکنش به ارائه بستههای تشویقی بانکهای مرکزی جهان (که رقم آن را حدود ۹ هزار میلیارد دلار برآورد میکنند)، سرمایهگذاران سوار بر موج تورم، خرید و فروش سهام را افزایش دادهاند. در حال حاضر، شاخص اساندپی۵۰۰ و نزدک نسبت به یک سال قبل به ترتیب ۱۶ درصد و ۴۱ درصد رشد کردهاند.
۹- تحویل اولین سری واحدهای طرح اقدام ملی مسکن از ماه آینده
اسلامی با اعلام این خبر که اولین سری واحدهای "طرح اقدام ملی مسکن" در استانهای پیشتاز ماه آینده به مردم تحویل خواهد شد افزود: بخشی به صورت زمین و گروهی به مردم واگذار میشود و بخش زیادی از مردم هم به پروژهها متصل خواهند شد.
این مقام مسئول با اشاره به تعمیر و احداث۱۸۷ هزار واحد مسکونی شهری روستایی توسط "بنیاد مسکن انقلاب اسلامی" گفت: پروژههای مسکونی در اکثر روستاهای کرمانشاه و استانهای سیل زده تکمیل شده و به عبارتی بالای ۹۵ درصد از تعمیرات منازل این مردم و ۹۰ درصد از اقدامات مربوط به احداث منازل سیل زده تکمیل شده است.
۱۰- ۳ دلیل عمده تورم مزمن در کشور
مستخدمین حسینی، معاون اسبق وزیر اقتصاد با اشاره به زمینههای اصلی تورم مزمن در اقتصاد ملی، سه عامل روانی، سیاستهای مالی و پولی را از عوامل اصلی تورم بیان کرد و گفت: دولت با بازارگرمی نقش تاجر را در بورس ایفا میکند.
وی با بیان اینکه سردرگمی در تعیین جهت اقتصاد کشور عامل بیثباتی است، گفت: عامل روانی تاثیرگذارترین عامل تورم است. بودجه، تنظیم کننده سیاستهای مالی دولت است و دولت با اعمال سیاستهای مالی غلط، خود عامل تورم است.
حسینی اظهار کرد: سیاستهای پولی (بانکی) عامل سوم تورم در کشور است و سپرده قانونی اهرم بانک مرکزی برای کنترل تورم است. یکی از محلهای تامین کسری بودجه دولت مازاد سپرده بانکها است و سپرده موجود در بانکها ثابت است و فقط سرفصلها تغییر میکند.
وی در نهایت با بیان اینکه دولت به دنبال تسویه بدهیهای خود است، گفت:تولید راهکار اصلی مقابله با تورم است.دولت قبل از مشخص شدن سازوکار خرید و فروش سهام عدالت اقدام به آزادسازی سهام کرد.دولت با کاهش سود بانکی قدرت خرید مردم را کاهش میدهد
منابع: رویترز، صرافی بانک ملی، باشگاه خبرنگاران جوان، تسنیم، رادیو گفتوگو، اقتصاد آنلاین