سرمایه‌گذاران اروپایی که پیش از این تمایل چندانی به حضور در بازارهای قرضه آسیا نداشتند، به دلیل کاهش سود در بازار اروپا، به این منطقه رو آورده‌اند.

به گزارش صدای بورس، مدیران بازارهای پول اروپا می‌گویند: بازده بالاتر بازارهای قرضه و اعتبار آسیا و امید به بهبود اقتصادهای این منطقه که از ریسک نکول جلوگیری می‌کند، از عوامل اصلی حرکت سرمایه‌گذاران اروپایی به سمت شرق به شمار می‌روند.

هایدن بریسکو، مدیر بخش درآمد ثابت آسیا-اقیانوسیه در شرکت مدیریت داراییUBS  در این باره گفت: ابتدا شرکت‌های خانوادگی و بعد بانک‌های خصوصی از ایتالیا، آلمان، سوئیس و بریتانیا طی ماه‌های اخیر نقدینگی فراوانی را به سمت آسیا روانه کرده‌اند. تصور نمی‌کنم این روند کند شده باشد. در هیچ روزی شاهد خروج پول از بازارهای قرضه آسیایی نبودیم و روند ورود نقدینگی ادامه دارد. برخلاف اروپا یا آمریکا، بانک‌های مرکزی آسیایی برای تعیین کف برای قیمت اوراق قرضه شرکتی مداخله نکرده‌اند.

آسیا تنها منطقه‌ایی است که شرکت مدیریت دارایی گولدمن ساکس به تداوم رشد آن ایمان دارد. گولدمن ساکس پیش‌بینی می‌کند که با ادامه این روند، نرخ نکول اوراق قرضه ریسک‌دار (بنجل) آسیایی در سال ۲۰۲۰ به ۴ درصد برسد. این رقم برای آمریکا ۸ درصد است.

الیزابت آلن از مدیران شرکت مدیریت داراییHSBC  در این باره گفت: وقتی یک بازار سود کافی به شما می‌دهد و در عین حال، سرمایه‌گذاری در آن ریسک چندانی هم ندارد، طبیعی است که دست‌کم نگاهی به آن بیندازید.

به همراه گولدمن ساکس و دو شرکت مدیریت دارایی فوق، شرکت‌های مدیریت دارایی جی.پی. مورگان، کردیت سوئیس و مدیریت ثروتPictet  نیز از جمله مشاورانی هستند که نظر مثبتی به بازار قرضه آسیا دارند.

به گفته سرمایه‌گذاران، علاوه بر فاکتورهای اقتصادی، ساخت و ترکیب‌بندی بازار قرضه آسیا نیز از جمله عوامل جذابیت آن به شمار می‌رود. با وجود این، برخی تحلیلگران معتقدند، هنوز هم شرکت‌های مشکل‌دار فراوانی در آسیا فعالیت می‌کنند که احتمال ورشکستگی آنها زیاد است. بی‌شک در صورت ورشکست شدن این شرکت‌ها، دارایی دارندگان اوراق قرضه‌شان نابود خواهد شد.

منبع: رویترز