به گزارش صدای بورس، در این نشست که به دعوت ایمیدرو صورت گرفت، خداداد غریب پور رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: در راستای تقویت بازار سرمایه و حمایت از سهامداران به ویژه سهامداران خرد، مذاکراتی را با رئیس سازمان بورس داشتیم که آقای قالیباف اصل درخواست کرد تا شرکتهای معدنی حاضر در بورس نقش فعالی را برای حمایت از منافع سهامداران ایفا کنند.
غریب پور با اشاره به اینکه این نشست در راستای تقویت بازار بورس و حمایت از سهامداران خرد، تشکیل شده، افزود: هم اکنون ۸۵ شرکت صنعتی و معدنی در بورس فعال هستند که ارزش آنها ۶۵ میلیارد دلار است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ارزش بازار سرمایه، ۶۰۰۰ هزار میلیارد تومان معادل ۲۷۴ میلیارد دلار و ارزش بازار فرابورس ۴۸ میلیارد دلار است، ادامه داد: کل ارزش بازار سرمایه ۳۲۲ میلیارد دلار است که اگر ابزار مشتقه نیز در بورس فعال شود وضع بازار سرمایه بسیار بهتر از وضع فعلی میشود.
غریب پور اظهار کرد: مقایسه« پی به ایی» نشان می دهد که شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی با وجود جذاب بودن، سود کمتری تقسیم کرده و بیشتر سود را به سمت اجرای طرح های توسعه ای هدایت کرده اند.
وی بیان کرد: سهم صنایع معدنی از بازار سرمایه ۱۴ درصد، اما نسبت سود آنها از این بازار ۲۲ درصد است که نشان میدهد صنایع معدنی از سوددهی کافی برخوردار است.
غریب پور تصریح کرد: نسبت P/E شرکت های معدن و صنایع معدنی ۲۶ درصد است در حالی که فضای رشد تا ۳۰ درصد (متوسط نرخ پی/ ایی بازار) را دارند.
وی افزود: به منظور حمایت از بازار سرمایه، در شرکت های زیرمجموعه ایمیدرو، شامل فولاد مبارکه، مس، گل گهر، فولاد خوزستان، چادرملو, غدیر ایرانیان و ... معادل ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار طرح ارزی و ۴۰ هزار میلیارد تومان طرح توسعه ریالی تعریف کردند که موجب افزایش سرمایه این شرکتها در بازار خواهد شد که این میزان ارزش طرحها، معادل ۶۳ میلیارد یورو به بازار سرمایه، اضافه خواهد کرد.
حسن قالیباف اصل رییس سازمان بورس اوراق بهادار در ادامه این مراسم گفت: اهمیت جلسه در ایمیدرو این است که بازار سرمایه نسبت به گذشته، توجه بیشتری نیاز دارد.
قالیباف افزود: ایده تشکیل صندوق بازارگردانی خوب است و سازمان بورس از پیشنهادهای ایمیدرو برای تقویت بازار بورس حمایت می کند.
وی بیان کرد: امسال مصوب کردیم که شرکت های بورسی به شرط اینکه دارای رتبه بندی +++B باشند می توانند اوراق قرضه بدون ضامن منتشر کنند.
قالیباف اظهار کرد: فولاد مبارکه به عنوان نخستین شرکت توانست با این روش، مجوز انتشار ۱۰۰۰ میلیارد تومان اوراق قرضه دریافت کند. همچنین شرکت های معدن و صنایع معدنی از بنیه مالی قابل توجهی برای انتشار این نوع اوراق برخوردارند.
وی با بیان اینکه از فرصت بازار بورس می توان برای تامین مالی شرکت ها به متظور فعالیت های اقتصادی در کشور استفاده کرد، گفت: هفته گذشته مجوز با با بازارگردانی موثر در بورس را از شورای بورس دریافت کردیم.