به گزارش صدای بورس، اواخر خردادماه سال جاری رئیس جمهور با اعلام خبر آزادسازی 30 درصد اول سهام عدالت گفت: «توصیه دولت این است که دارندگان، سهام خود را نفروشند و از منافع بلندمدت آن بهرهمند شوند.»
حسین فهیمی، سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت هم گفته بود: «صاحبان سهام عدالت، این ابزار سرمایهای را مانند ملک و یا مغازه خوب نگه دارند. سهام عدالت از آن سهامهایی است که هنوز ارزش ذاتی خود را از نظر قیمتگذاری، پیدا نکرده و هنوز جا دارد که قیمت آن بالا برود.»
اگرچه برخی از مسئولان و کارشناسان به سهامداران توصیه میکردند که سهام عدالت را نفروشند، اما به نظر میرسد ارزش سهام عدالت به جای افزایش، کاهش یافته است.
چهار مردادماه روز طلایی برای سهام عدالت بود. در این روز ارزش سبد سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی به ۲۰ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان رسید. اما از اواخر مرداد روند نزولی ارزش سهام عدالت آغاز شد و همزمان با افت شاخص کل بورس ارزش سهام عدالت در شهریور ماه در محدوده 15 تا 16 میلیون تومان در نوسان بود و با ادامه افت بورس، به 15 میلیون و 500 هزار تومان هم رسید.
اما مساله مهم این است که با تدوام افت شاخص کل بورس، ارزش سبد سهام عدالت هم کاهش مییابد. حال دارندگان سهام عدالت از یک سو تمایل دارند هرچه زودتر پول 60 درصد سهام عدالت آزادشده خود را دریافت کنند اما از سوی دیگر افت ارزش سهام، در رقم نهایی دریافتی آنها تاثیر قابل ملاحظه گذاشته است.
همین موجب نارضایتی و انتقاد دارندگان سهام عدالت شده است. اگرچه قرار بود دارندگان سهام عدالت از منافع بلندمدت آن سود ببرند اما هنوز اندر خم یک کوچه برای فروش سهام خود ماندهاند.