یک کارشناس بازار سرمایه گفت: سهام بعضی شرکت‌ها بین 30 تا 50 درصد افت کرد اما هنوز سهم‌های جذاب پیدا می‌َشود که با این شرایط نیاز به تزریق نقدینگی به بازار نیست.

به گزارش صدای بورس،‌ حمید میرمعینی با اشاره به اینکه طرح‌های حمایت‌هایی که درباره بورس مطرح می‌شود به لحاظ کلان به نفع اقتصاد کشور نیست،‌ گفت:‌ نقدینگی به سمت خلق پول و سفته بازی رفته است. خلق پول بدون پشتوانه یعنی بالا رفتن نرخ تورم.

وی با بیان اینکه‌ به نظر نمی‌رسد حمایت‌ها در قیمت‌های بالا –بورس- جواب داده باشد و بازار سرمایه بدون پشتوانه رشد کرده است،‌ افزود: طی 5 ماه گذشته رشد بورس با واقعیت‌های شاخص اقتصادی همخوانی نداشته و جریان نقدینگی در بازار سرمایه در انتظار نرخ رشد ارز بود و یا از سیاست‌های کلان دولت تأثیر می‌پذیرفت.

میرمعینی با اشاره به اینکه بازار سرمایه آماده پذیرش این همه نقدینگی نبود، اظهار کرد:‌ قولی که دولت در باب حمایت داده بود نیز باعث ایجاد ارزش افزوده در بازار شد.
 

دلیل افزایش قیمت‌ها در بورس

وی با بیان اینکه با توجه به استقبال مردم از بورس، باید عرضه‌ها ادامه دار باشد تا منجر به افزایش قیمت‌های سهام نشود، ادامه داد: قیمت بعضی از سهام‌ها در بازار سرمایه رشد کرد که با توجه به مسائل سیاسی شاید در آینده بتوان قیمت‌ها را نسبت به گذشته توجیه کرد. در چند وقت اخیر قیمت برخی از سهم‌ه با ریزش بین 30 تا 50 درصدی مواجه شد که دور از انتظار هم نبود. اما هنوز خیلی سهم‌ها جذاب هستند و وقتی در بازار جذابیت وجود دارد، نیاز به تزریق نقدینگی نیست.

در بخش دیگری میرمعینی تأکید کرد:‌ ابزارهای مناسبی در بازار سرمایه طراحی شدند که شاید بتوان گفت به‌رغم اینکه سهامداران عمده در شرایط رشد بازار کمترین خطر را تجربه کردند و می‌شد کمک کنند امروز به کمک این ابزارها همچون اوراق تبعه فروش تصمیم گرفتند تا برای کاهش ریسک در بازار فعال شوند.


بازار نیاز به امید دارد

وی با بیان اینکه ابزارهایی که مطرح می‌شود همچون راه ‌اندازی صندوق‌های بازارگردانی خبرهای خوبی است،‌ گفت:‌ برای اینکه در بازار روند روبه‌رشد دوباره شکل بگیرد نیاز به تغییرات است. روند روبه‌رشد به امید نیاز دارد. همچنین به مولفه های سرمایه‌ای نیاز است.

میرمعینی در پاسخ به سوالی درباره مجاز شدن ورود بانک‌ها به معاملات بازار سرمایه براساس مصوبه جدید شورای عالی بورس گفت: در دوره‌های مختلف موضوع ورود بانک‌ها به بازار سرمایه مطرح بوده است. یک‌ زمان می‌گویند بانک‌ها مجاز هستند سهام بخرند و زمان دیگری می‌گویند باید سهام را بفروشید و به کار بانکداری بپردازید، این موضوع‌ بانک‌ها را سردرگم می‌کند.

وی ادامه داد:‌ بازارسرمایه بدون برنامه است،‌ همه مسائل ورود و خروج و نیز افت‌وخیزهایی که ایجاد شده ماهیت مقطعی دارد. در حالی که این بازار نیازمند برنامه بلندمدت است که تا امروز چنین کاری صورت نگرفته تا بازار مسیر خود را برود.

محمد فیروزی