به گزارش صدای بورس، احمد خوروش عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران به مصوبات و ابلاغیه های متعدد وزارت صمت در رابطه با حوزه فولاد اشاره کرد و گفت: از چند سال گذشته و به ویژه انتهای سال 98 در ستاد تنظیم بازار مکررا مصوباتی را شاهد بودیم که باید حداقل 60 درصد تولیدات فولاد خام در بورس کالا عرضه شود تا واحدهای نوردی قادر به ادامه تولید و فعالیت خود باشند.
احمد خوروش افزود: متاسفانه با کاهش میزان عرضه ای که از اواخر سال گذشته و مخصوصا طی 5 ماهه ابتدایی امسال اتفاق افتاده، عرضه 60 درصدی فولادی ها در بورس به هیچ عنوان محقق نشده و در نتیجه بازار با کمبود عرضه مواد اولیه مقاطع فولادی روبه رو شد که این امر نهایتا گرانی در بازار فولاد را دامن زد و منجر به التهابات در این بازار شد.
وی همچنین یادآور شد: البته تغییرات و نوسانات شدید قیمت ارز نیز در این گرانی ها بی تاثیر نبوده اما تاثیر عمده گرانی ها ناشی از همان عدم عرضه مکفی فولادی ها در بورس بوده است.
لزوم عرضه فوق العاده و ادامه دار
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران با اشاره به عرضه فوق العاده شمش در بورس طی روز جاری اظهار داشت: اگرچه این تصمیم می تواند تا حدودی به متعادل کردن بازار کمک کند اما در واقع عرضه های عقب افتاده فولادی هاست که به کف عرضه خود عمل نکرده اند. در واقع فولادی هایی که تعهدات خود را انجام نداده اند، اکنون مکلف به عرضه گسترده در بورس شده اند و به گونه ای نوشدارو پس از مرگ سهراب است؛ چراکه قیمت ها در این مدت با تغییرات محسوسی همراه شده است.
این عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران ادامه داد: با این حال، عرضه فوق العاده شمش در بورس کالا می تواند مسکنی برای کاهش التهاب بازار فولاد در شرایط فعلی باشد و امیدواریم این عرضه نه تنها مکفی بلکه از سوی فولادی ها ادامه دار باشد.
وی تصریح کرد: مسئله خیلی مهم در این بین، نظارت بر عرضه های صورت گرفته و جلوگیری از عرضه مواد اولیه بی کیفیت در بازار است و باید فکری به حال استاندارد محصولات عرضه شده در بازار آزاد کرد.
راه جولان متخلفان بسته شود
وی درباره موضوع ورود قوه قضائیه به موضوع فولاد و برخورد با متخلفان عدم رعایت کف عرضه در بورس کالا نیز گفت: مسائل این چنینی باید به صورت ریشه ای حل و فصل شود و اگرچه این ورود خوب است و می تواند تا حدودی در بهبود شرایط بازار راهگشا بوده و تلنگری به متخلفان احتمالی باشد، اما کافی نیست و تا زمانی که مسائل زنجیره فولاد یکجا حل نشود و دولتمردان اراده ای برای اصلاح وضعیت و حل مشکلات نداشته باشند، راه به جایی نخواهد برد. به عبارتی باید راه های دور زدن بر روی متخلفان نیز بسته شود.
خوروش در خاتمه درباره نقش وزارت صمت در مدیریت بازار نیز گفت: به دلیل پراکندگی مسئولیت هایی که در وزارت صمت به وجود آمده، این وزارتخانه متاسفانه قادر به بررسی و حل و فصل مسائل به صورت متمرکز نیست و امیدواریم با تمرکز بیشتری نسبت به اصلاح شرایط گام بردارد.
منبع: تسنیم