به گزارش صدای بورس، در آخرین روزهای شهریور ماه بازار روندی نزولی داشت تا اینکه در روز چهارشنبه -2 مهرماه- وضعیت بازار تغییر کرد و شاخص 30 هزار واحد رشد را تجربه کرد. این رشد باعث شد مجدد شاخص کل بازار به کانال 1 میلیون و 600 هزار واحدی بازگردد. در حالی که جو روانی نسبت به بازار سرمایه این بود که بورس در شروع پاییز به روند نزولی خود ادامه میدهد کارشناسان و تحلیلگرانی بودند که اعتقاد داشتند بازار وضعیت بهتری خواهد داشت.
گرفته شدن زهر فروش در هفته جاری
روزبه شریعتی از کارشناسان بازار سرمایه از جمله این کارشناسان بود که در گفتوگو با صدای بورس پیشبینی کرد زهر فروش بازار در روز سه شنبه گرفته شد.
نوید قدوسی دیگر کارشناس بازار سرمایه هم در مصاحبه با خبرنگار صدای بورس پیشبینی مشابهی برای هفته کاری آینده بورس (5 الی 9 مهرماه) انجام داد.
وی در حالی که از نگاه او بازار به این افزایش حجم احتیاج دارد، گفت: از یک طرف ارزان شدن نسبی سهام برخی شرکتها که ناشی از اصلاح قیمت بود و از سوی دیگر افزایش قیمتها در بازارهای موازی سبب شد هفته کاری منتهی به دوم مهرماه برای بازار خوب تلقی شود. البته روند کاری هفته گذشته مثبت نبود.
حجم معاملات هفته جاری با ایدهآل فاصله داشت
این کارشناس بازار سرمایه افزود: حجم معاملات در هفته گذشته خوب بود، هرچند با ایدهآل فاصله داشت. این حجم بالا به این معنی است که سهمها دست به دست شدند. به عبارتی فروشندهای اگر میخواست سهامش را بفروشد به هدف خود میرسید. اینها عوامل مهمی هستند که قابلیت پیشبینی را ایجاد میکند هفته آینده وضعیت بازار خوب باشد.
پیشبینی هفته بعد: روند متعادل
قدوسی تأکید کرد: هفته آینده روند حتما متعادل خواهدبود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در هفته کاری آینده افزایش قیمت در کلیت بازار رقم نمیخورد، اما نقدشوندگی سهمها بالا میرود. این در حالی است که هنوز در تعدادی از سهمها صف فروش سنگین وجود دارد. وقتی خریدار باشد حجم معاملات افزایش پیدا میکند.
انتظار میرود بازار روان شود
قدوسی تصریح کرد: انتظار دارم معاملات در هفته آینده روان شود در حالی که در هفته گذشته برخی سهمها معاملات روانی داشتند.
وی با بیان اینکه رشد بازار زمانی است که در کلیت بازار مشکی برای نقدینگی وجود نداشته باشد، خاطرنشان کرد: احتمالا این هفته جو بازار بهتر باشد و بازار متعادلی داشته باشیم که حجم معاملات بالاتر باشد. بازار به این حجم معاملاتی بالا نیاز دارد تا کفسازی کند. به عبارتی زور فروشنده تمام شده باشد و کسی که میخواهد سهش را بفروشد.
افزایش حجم ویژگی ابتدا و انتهای روند صعودی
در بخش دیگری قدوسی گفت: افزایش حجم معاملاتی ویژگی ابتدا و انتهای روند صعودی است. اگر در حال حاضر هم در ابتدای شکلگیری روند صعودی باشیم بازار باید افزایش حجم معاملات را تجربه کند.
وی افزود: البته صحبت کردن از روند صعودی بازار در کوتاه مدت خوشبینانه است. پیشبینی بازار موضوع پیچیدهای است و بازار دارای نوسان است. بنابراین متعادل شدن بازار در هفته آینده و افزایش حجم معاملات پیشبینی واقعبینانهتری است.
گفتگو: محمد فیروزی