ابراهیم دهقان پیر؛ مدیرعامل کارخانجات قند ثابت خراسان در ارتباط با برنامه های آتی؛ طرح‌های توسعه‌ای، ظرفیت‌های منطقه‌ای و بالقوه و پتانسیل های سودآور شرکت توضیحات مهمی داد.

به گزارش صدای بورس، ابراهیم دهقان پیر گفت: صنعت قند و شکر پس از صنعت نساجی دومین صنعت پرقدرت و استراتژیک در ایران محسوب می‌شود. این صنعت از سال 1311 در ایران فعال شده و استحصال شکر از چغندر قند و سپس از نیشکر عرصه عملیاتی خود را طی کرده است.  بطوری که در حال حاضر 37 کارخانه تولید قند و شکر در کشور وجود دارد که ۹ کارخانه، نیشکری و 28 کارخانه چغندری هستند.


۲.۵ میلیون تن  ظرفیت سالانه تولیدی شرکت‌های قند و شکر در ایران
مدیرعامل کارخانجات قند ثابت خراسان بیان کرد: ظرفیت سالانه تولیدی شرکت‌های قند و شکر در ایران حدود ۲.۵ میلیون تن بوده که تاکنون بیشترین تولید آن‌ها حدود 2 میلیون تن بوده است، این در حالی است که مصرف سالانه شکر کشور در ایران حداقل 3 میلیون تن است. کمبود عرضه شکر از طریق واردات تامین می‌شود که این مهم بیانگر توجه جدی به این صنعت است.

دهقان‌پیر افزود: شرکت کارخانه های تولیدی و صنعتی خراسان در بهترین نقطه شهر فریمان در مجاورت سد تاریخی فریمان واقع شده است. شهر فریمان با داشتن پنج رودخانه نسبتا دائمی که در کنار چهار دالان هوای عبوری، تاثیر گذاری منحصر بفرد مدیترانه ای را ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: زمین‌های شرکت کارخانجات قند ثابت خراسان با برخورداری از 10 حلقه چاه عمیق شرکت؛ حق آبه ارزشمند از سد فریمان، زمین‌های کشاورزی و باغات کهنسال شرکت و کارخانه قند را، در مزاق بیننده خوشتر و شیرین تر می نمایاند. بناهای تاریخی کوشک و باغ تاریخی آسیا که به سیاق معدود چهار باغ‌های مشهور طرح‌ریزی شده ، موجودیت سرمایه‌ای شرکت را به مثابه نگینی همراهی می‌کنند تا با وجود بیش از چند صد هکتار زمین که در منطقه صنعتی کارخانه که در موقعیت خود بی نظیر است سبب گشته تا شرکت آمادگی و برنامه‌های خود را برای توسعه صنایع پایین دستی و بالا دستی زنجیره تامین اقدام کند.

دهقان پیر ادامه داد: در دومین مرحله اقدام به اخذ مجوزهای لازم در این زمینه جهت به حداکثر رسانیدن بازده سهامداران نموده و برنامه اساسی کارشناسی شده میان مدت و بلندمدت در این زمینه طراحی نموده است.


سرمایه‌گذاری‌های بورسی و غیر بورسی
مدیرعامل کارخانجات قند ثابت خراسان در مورد سرمایه گذاری‌های بورسی و غیر بورسی شرکت گفت: سرمایه‌گذاری حدود 21 درصدی در سهام شرکت فرآورده های غذایی قند تربت جام، سرمایه گذاری تقریبی بیش از 10 درصدی در شرکت قند بیستون، سرمایه گذاری مستقیم20 درصدی نیز در این شرکت تصویرگر آینده نگری است که در زمان خود دارای ارزش بسیار مطلوبی بوده است. ( که البته می بایست مورد مداقعه قرار گیرد) و در تدوین یکپارچگی تولید و تسهیم توانمندی‌های منطقه ای در راستای ارزش آفرینی واحد تامل برانگیز است.

وی افزود: شرکت کارخانجات قند ثابت خراسان با داشتن حدود 600 نفر نیروی انسانی نقش مهمی در زمینه اشتغال؛ تولید ناخالص داخلی و بهره وری منطقه و شهر فریمان دارد لذا طی دو ماه گذشته سعی شده است که با تدارک ابزارهای مدیریتی و قانونی و همراهی با مسئولین و دست اندرکاران ارزشمند و توسعه گرای منطقه، نقشه راه جدید تدارک و موجودیت‌های قانونی در چارچوب های حقوقی و شرکتی تصویر شود.


چشم انداز و ماموریت سه هلدینگ
دهقان پیر بیان کرد: در راستای تدارک چشم انداز و ماموریت جدید شرکت نسبت به چارچوب بندی شرکت در قالب سه هلدینگ فعالیت داریم. هلدینگ کشت و صنعت نمونه فریمان با هدف باز پروری و افزایش راندمان تولید و تمرکز فعالیت‌ها در حوزه باغداری، کشاورزی، بسته بندی و کنسرواسیون، دامپروری، مرغداری، سردخانه و .... فعالیت می‌کند.  دومین هلدینگ، هلدینگ صنایع غذائی و قند ثابت خراسان است که با هدف تجمیع و تکمیل زنجیره ارزشی در قالب های تولید قند ، صنایع نوشیدنی های گاز دار، شهد و آبمیوه، فرآورده‌های حاصل از شکر و ..... ایجاد شده است. سومین هلدینگ، هلدینگ سرمایه گذاری و عمران است که در راستای توسعه عمرانی و فعالیت‌های ساختمانی، گردشگری، ایجاد فضاهای اقامتی و هتلداری و .... است. این سه هلدینگ در تلاش است در بازه زمانی کوتاه مدت و میان مدت، فعالیت‌هایی را که  در دست اقدام دارد به نتیجه برساند تا بدینوسیله ضمن بهره گیری از تمامی امکانات وتوانمندی‌های سرمایه ای و نیروی انسانی شرکت به رشد و افزایش سود آوری شرکت کمک شایانی کند.


افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها با هدف بهبود ساختار مالی شرکت
وی در ارتباط با برنامه افزایش سرمایه شرکت گفت: در مورد افزایش سرمایه و پیشرفت مراحل آن شرکت در جهت حداکثر سازی ثروت سهامداران و حمایت از منافع حقوق سهامداران تمام تلاش خود را بکار گرفته و برنامه سودسازی شرکت در سال مالی پیشرو در دستور کار قرار گرفته است.

دهقان پیر تصریح کرد: این شرکت در جهت تداوم تولید و عملیاتی کردن تمام برنامه های ذکر شده تلاش دارد با تمام توان و ظرفیت امسال کارخانجات قند ثابت خراسان را به سوددهی برساند. از دیگر برنامه های عملیاتی شرکت بحث افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها با هدف بهبود ساختار مالی شرکت و بالا بردن توان تولیدی شرکت در سال جهش تولید است تا به هدف نهایی سود عملیاتی و تداوم تولید برسد.

وی در ادامه با بیان اینکه اهداف مهم شرکت در چارچوب های قانونی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی (که در مراحل نهایی کارشناسی است) برای تصویر اقتدار ارزشی شرکت و افزایش چند ده برابری حد اعتباری نزد بانک‌ها انجام می‌شود گفت: این روند پیرامون جلب سرمایه از منابع مالی بنگاه‌های پولی کشور و همچنین افزایش سرمایه از محل آورده های نقدی( که در مرحله کارشناسی و طرح توجیهی افزایش سرمایه) سهامداران پس از ارائه گزارشات تفصیلی از روند های بالا در مراحل بعد امکان‌پذیر خواهد شد.