به گزارش صدای بورس، بازار خودرو چندین جهش قیمتی را از آغاز سال ۹۸ تا کنون پشت سر گذاشته است. طرحهای مختلفی برای ساماندهی به این وسیله آسایش جان در نظر گرفته شد اما هیچ کدام از این طرحها آنچنان که باید و شاید نتوانست تحولات بازار خودرو را سامان دهد.
دو روز از تایید صلاحیت وزیر جدید صمت میگذرد و بعد از قریب به 6 ماه بی وزیری رزم حسینی نیز همچون جعفر سرقینی پرسرست پیشین صمت بر لزوم سامان دهی این بازار تاکید دارد و امروز نیز مصاحبهای از وی رسانهای شد. مجلس شورای اسلامی در موضوع خودرو ورود پیدا کرد و نظرات متفاوتی پیرامون خودرو بورسی ( طرح پیشنهادی مجلس شورای اسلامی) مطرح شد.
محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم در ارتباط با عرضه خودرودر بورس کالا به صدای بورس گفت: ساز و کار ورود خودرو در بورس باید مهیا شود. زمانی میتوانیم محصولی همچون خودرو را در بورس عرضه کنیم که تولیدکننده آن محصول بتواند تقاضاهایی که در بازار وجود دارد را پاسخگو باشد.
بیشتر بخوانید
- اظهارنظر 7 کارشناس درباره عرضه خودرو در بورس کالا
- ضرب الاجل وزیر جدید صنعت برای ساماندهی بازار خودرو
- خودرو روی تابلوی بورس
- فرار سرمایهها از بورس به بازار خودرو حقیقت دارد؟/ قرعهکشی خودرو؛ لاتاری ملی
ورود خودرو به بورس به صلاح نیست
وی در ادامه گفت: امروز تولیدکنندگان خودرو در ایران نسبت به تعهدات خود عقب هستند و میزان تقاضا نسبت به میزان تولید کمتر است.با توجه به شرایط تولید و عرضه خودرو در کشور ورود خودرو در بورس به صلاح کشور نیست. زیرا این حضور مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان در بازار ایجاد میکند کدام یک از تولیدکنندگان خودرو ما تا کنون به تعهدات خود به شکل کامل پابند بوده است؟ خودروسازان هنوز هزاران پیش ثبت نام خودرو دارند و متقاضیان ثبت نامی منتظر دریافت خودروهای خود هستند.
نماینده مجلس دهم با بیان اینکه اگر بخواهیم خودرو را در بورس عرضه کنیم باید میزان تولیدات بالا باشد، تصریح کرد: ورود خودرو در بورس التهاب بازار را بیشتر میکند و بهانهای برای افزایش نرخ میشود. بهترین راهحل مشکل خودرو سخن سنجیده است. بازار محل عرضه و تقاضا است، با صحبت و تصمیمات سیاسی کارشناسی نشده، نمیتوان این بازار را بسامان کرد.
بهترین راهکار ساماندهی بازار خودرو
وی در ارتباط با بهترین راهکار تنظیم بازار خودرو بیان کرد: اگر به دنبال ثبات اقتصادی به شکل کلان و تنظیم بازار خودرودر جایگاه خرد هستیم باید بدانیم که تامین کالاها باید بر اساس نیاز باشد تا بتوانیم نرخ کالا را به ثبات برسانیم. وقتی تقاضا بیشتر از عرضه باشد ناخودآگاه قیمتها افزایش مییاب. باید در زمینه ایجاد موازنه بین عرضه و تقاضا فراهم شود تا ثبات به بازار بازگردد.
محبوبه قرمزچشمه