به گزارش صدای بورس، در حال حاضر، فعالان حرفه ای بازارسرمایه، از اعتبار استفاده می کنند و باتوجه به این که پرتفوی فعالان بازار هم خوب است، این سطح از اعتبارات به هیچ وجه تناسبی با سطح پرتفوی آنها نداشت.
باید گفت این ظرفیت بالقوه می تواند به تقاضا کمک کند و از طرفی باعث می شود، بازار حرفه ای تر شود. همچنین در این خصوص لازم است که سازمان بورس، محدودیت سقف ۱۰ درصدی حقوق صاحبان سهام برای اعتبار دادن به هر کد حقیقی را به ۲۰ درصد افزایش دهد. به نظر این موضوع می تواند باعث عمیق تر شدن بازارسرمایه شود و به نوعی بازارگردانی نامحسوس برای شرکت ها تلقی می شود.
همچنین در این روند افراد حرفه ای که دارای پرتفوی بسیار خوبی هستند، شناخت کافی از بازار دارند و سراغ سهام های حباب شده نمی روند و در نتیجه می توانند برای بازار موثر باشند. البته در نبود بازارگردان ها، این موضوع می تواند بصورت غیرمستقیم به نقدشوندگی سهام کمک کند.
البته در شرایط کنونی برای ایجاد تعادل در روند بازار، باید اتخاذ تدابیری در الویت قرار گیرد که بتواند زمینه بازگشت اعتماد سهامداران را فراهم کند.همچنین استفاده از اجماع نظرات فعالان بازار در حال حاضر برای بستر سازی ایجاد بازار حرفه ای ضرورتی قابل تامل به شمار می آید .باید این نکته را در نظر داشت نمی توان از ظرفیت بالقوه کارگزاران در ساماندهی روند بازار غافل ماند . براین اساس از تدابیری که به نوعی در روند فعالیت این گروه اختلال ایجاد کند، باید پرهیز شود .در مجموع توسعه پایدار بازار سرمایه با اتخاذ تصمیم های با ثبات و به کارگیری اصول مدیریت حرفه ای جامه عمل خواهد پوشید .
احمد اشتیاقی مدیرعامل کارگزاری بانک آینده
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۷۰