به گزارش صدای بورس، ستاره خلیج فارس روزانه۴۲۰ هزار بشکه میعانات گازی را پالایش می کند و برنامه رسیدن به پالایش روزانه تا ۵۴۰ هزار بشکه را نیز در برنامه دارد. امروز خبر بورسی شدن ستاره خلیج فارس در حالی رسانه ای شد که این شرکت هنوز برای حضور در بورس راه درازی در پیش دارد. مشکلات ناشی تسهیلات یورو از جمله مهمترین موانع حضور این شرکت بزرگ در بورس است.
یکی از رسانه های بورسی، خبر بورسی شدن ستاره خلیج فارس را منتشر کرد و به نقل از این رسانه در فاصله زمانی بسیار کوتاهی این خبر رسانه ای شد.
محمدعلی دادور، مدیر عامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در خصوص مشکلات ستاره خلیج فارس برای ورود به بورس سخن گفته بود و میزان ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو وام ارزی را از جمله مهمترین این مشکلات بیان کرده بود.
وی بدهی سنگینی معادل ۸۰ هزار میلیارد تومان میزان تسعیر وام مزبور را مهم دانست و گفت که در حال حاضر با بانک مرکزی ایران در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم بازپرداخت این تسهیلات را به صورت ریالی نماییم که هنوز سازو کار ریالی شدن این وام های ارزی نهایی نشده و پیگیر این موضوع هستیم.
بیشتر بخوانید
خبر بورسی شدن ستاره خلیج فارس توسط ستاره خلیج فارس تکذیب شد. بنا بر گزارش صدای بورس از منابع آگاه، عرضه اولیه ستاره نیازمند همکاری سه قوه است. یک عزم ملی باید برای تغییر تسهیلات از یورو به ریال وجود داشته باشد تا پالایشگاه روی سر پا بماند و وضعیت مالی روشن داشته باشد. در حال حاضر قسمتی از زمین ستاره خلیج فارس به عنوان وثیقه وام این پالایشگاه نزد بانک است.
اگر این وام تسویه نشود زمین پالایشگاه به مصادره بانک مرکزی می رسد. سهامداران خرد باید بدانند که ستاره خلیج فارس اکنون زیان ده است و تا وضعیت آن مشخص نشود امکان بورسی شدن آن وجود ندارد.
ستاره خلیج فارس ۵۰ درصد بنزین کشور را تامین می کند و اکثر صادرات از همین مرکز به اقصی نقاط دنیا صادر می شود. برای حل مشکلات وام باید از مبنای یورویی به مبنای ریالی تبدیل شود حتی اگر مبنی آن ۳۵ هزار تومانی در نظر گرفته شود پالایشگاه می تواند بر اساس آن برنامه ریزی کند.
محبوبه قرمزچشمه