هفته کم نوسان بورس به پایان رسید و نه کانالی از دست رفت و نه کانالی شکسته شد.

به گزارش صدای بورس ، هفته کم نوسان بورس به پایان رسید و نه کانالی از دست رفت و نه کانالی شکسته شد. 

نقش آفرینی پالایشی
شاخص کل که از ابتدای هفته رشد ۴۰ هزارواحدی رو به همراه داشت در شکستن کانال یک میلیون ۶۰۰ هزار واحد ناکام ماند. بازگشایی به نسبت خوب سهم های پالایشی بعد از افزایش سرمایه مهم ترین دلیل تحرک بازار در ابتدای هفته بود. شپنا نیز بعد از بازگشایی با اقبال رو به رو شد و با وجود عرضه های سنگین با صف خرید به کار خود خاتمه داد.

انتظار رشد شاخص
رشد نرخ ارز کماکان ادامه دارد و به نظر می رسد دلار در ۳۱ هزارتومان به تثبیت رسیده است. به طوری که نرخ اعلامی صرافی ملی در معاملات روز چهارشنبه  گذشته عدد ۳۱،۵۸۰ تومان را نشان می دهد. اگر دلار در محدوده ۳۰ هزارتومانی بماند انتظار تحلیلگران رشد شاخص و بازار سهام است.

بازگشایی و ابطال 
 مهم ترین نکته معاملات در هفته گذشته  آغاز به کار بازارگردانی هاست که به نقد شوندگی بازار بسیار کمک کرده و کمتر شاهد تشکیل صف های خرید و فروش بوده ایم. اولین روز هفته با تداوم صف های خرید در نمادهای خودرویی و همچنین افزایش تقاضا در گروه بانکی شاخص توانست رشد ۱،۱۰۰ واحدی را ثبت کند نماد شتران که پس از افزایش سرمایه ۷۰ درصدی روز شنبه مورد بازگشایی قرار گرفت از سوی ناظر بازار ابطال شد و دلیل آن تعدیل نشدن قیمت سهم اعلام شد.

افزایش شدت عرضه ها
 دومین روز هفته و همزمان با اعلام نرخ ارز صرافی ملی به بالای ۳۰ هزارتومان بازار سهام با رشد ۵۵ هزارواحدی خود را به کانال ۱ میلیون ۶۰۰ هزارواحدی نزدیک کرد بازگشایی شتران با رشد ۳۰ درصدی و بانک ملت با رشد ۱۱ درصدی همراه بودند با وجود نزدیک شدن شاخص به ۱ میلیون ۶۰۰ هزارواحد در دقایق پایانی شدت عرضه  ها افزایش یافت که سبب کاهش شاخص به زیر ۱ میلیون ۶۰۰ هزار واحد شد، عرضه خودرو در حدود یک میلیارد ۶۰۰ میلیون سهم بیشترین حجم معاملات روز یکشنبه بود.

جبران ریزش روزانه 
 از مهمترین نکات معاملات روز دوشنبه بازگشایی شپنا با رشد ۱۱ درصدی و تقاضا برای این سهم بود که جو مثبتی را با وجود منفی بودن شاخص بر بازار حکم فرما کرد. سه شنبه نیز با وجود افت ۱۱ هزارواحدی شاخص در ابتدای معاملات که نتیجه عرضه صف خرید ایران خودرو بود در نهایت افزایش تقاضا در سهم خودرو و شپنا سبب شد تا شاخص ریزش روزانه خود را جبران کند.

بازنده ترین نمادها
 روز چهارشنبه نیز منفی به پایان رسید و کاهش ۱۸ هزار واحدی بود. در اواخر هفته صف های فروش سنگین در نمادهایی مانند ثشاهد بالاخره جمع شد، اما وملی همچنان به صف فروش خود ادامه می دهد. براین  اساس  در هفته گذشته  نیز شاخص حرکت سینوسی خود را ادامه داد و با ۱.۵۶ میلیون واحد به کار خود خاتمه داد.  البته وزن دهی بیش از اندازه به انتخابات آمریکا شاید یکی از دلایل حرکت سینوسی این روزهای بازار باشد. حجم معاملات روزانه بورس به کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید. 
پارادوکس بورس و ارز بیش از پیش تشدید شده است. در شرایط رشد قیمت ارز و قیمت کالاها، قیمت سهام شرکت های تولیدی در حال کاهش است. فولاد و سنگ آهن و حتی پتروشیمی ها بازنده ترین نمادها بودند.  همچنین افشا تفاهم نامه ای در خصوص کاهش قیمت فولاد نگرانی شدیدی را به سهامداران این صنعت تحمیل داشت. 

تحولات قابل توجه 
تصویب لایحه دو فوریتی افزایش سرمایه شرکت ها در بورس و فرابورس در ابتدای این هفته به تایید شورای نگهبان رسید. افزایش نرخ سیمانی ها مهم ترین اطلاعیه های این هفته کدال بودند. افزایش سرمایه ۹۰۰ درصدی در وسدید از محل تجدید ارزیابی دارایی ها از دیگر اطلاعیه های مهم کدال بودند. در خبری دیگر، برق صنعتی به بورس انرژی منتقل می شود که خبر خوب برای نیروگاه های بورسی است. 
آثار تسعیر ارز بانکی ها در شش ماهه منتشر شد. رقمی که بانک ملت با گرفتن ذخایر به شدت کاهش داد و بانک هایی مانند اقتصاد نوین و پاسارگاد عددهای خوبی اعلام کردند. در گروه دارویی شاهد افزایش نرخ های خوبی در شرکت های مختلف بودیم، نمادهایی مانند دروز، دکوثر و دامین شفاف سازی دادند. شرکت درازک پس از بازگشایی با ابطال روبرو شد و پس از آن با صف خرید مواجه شد. شرکت هایی مانند برکت پس از اصلاح شدید، با رشد و اقبال بازار روبرو شدند. وپاسار در گزارش شش ماهه خود ۵۵۹ ریال ساخت که رشد ۴.۸ برابری نسبت به سال قبل دارد و نشان دهنده تغییرات ساختاری در نظام بانکی است. آریا در نیز در گزارش نیمه اول سال سود ۸۷۸۰ ریال سود ساخته و این شرکت را به یکی از ارزان ترین شرکت های بازار به لحاظ P/E تبدیل کرده است. فروی بیش از ۵۰ هزار تن خاک انگوران خریده که منجر به رشد ۲۰ درصدی تولید آن شرکت می شود. خراسان در شش ماهه حدود ۳۰۰۰ ریال ساخته اما تنها ۷۰ درصد تولید را بفروش رسانده است و انتظار عملکرد بهتری در ماه های بعدی می رود. شفن نیز در حال واگذاری سهام تاپیکو و خرید سهام بانک ملت از شستا است و سودهای چرخشی شناسایی می کنند.

وضعیت خوب کامودیتی ها 
دلار و سکه هفته صعودی را پشت سر گذاشتند به طوری که دلار در قیمت های بالای ۳۱ هزارتومان تثبیت شد و سکه نیز به بیش از ۱۶ میلیون ۳۰۰ هزارتومان رسید البته سکه در روز پایانی هفته به زیر ۱۶ میلیون تومان بازگشت. قیمت شمش فولاد در بازار آزاد به بیش از ۱۳ میلیون تومان رسید و در بورس کالا قیمت های ۱۱ میلیون تومان را دید. قیمت پی وی سی پس از هفته ها رشد، این هفته اندکی متعادل شد و قیمت های محصولات پتروشیمی رشد اندکی داشتند.در بازارهای جهانی نیز کامودیتی ها وضعیت مناسبی داشتند و در طی یک هفته با وجود حرکت سینوسی خود توانستند میانگین ۲ درصد افزایش نرخ داشته باشند. طلا به آستانه ۱۹۰۰ دلار برگشته و مس قیمت ۶۷۰۰ دلار را دیده و روی در بالای قیمت ۲۴۰۰ دلار تثبیت شد.

حسام بصیری کارشناس بازار
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۷۲