به گزارش صدای بورس، طبق اساسنامه صندوق توسعه ملی، این صندوق با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و گاز و میعانات گازی و فرآوردههای نفتی به ثروتهای ماندگار، مولد و سرمایههای زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسلهای آینده از منابع نفت و گاز و فرآوردههای نفتی تشکیل شده است. هر چند حمایت از بازار سرمایه در بخش مصارف این صندوق نیامده است ولی بر اساس مصوبهای که در سال ۱۳۹۴ در این خصوص اخذ شد، این اقدام حمایتی در شرایط فعلی پیشنهاد شده است.
از آنجا که مقدار ذخیره این صندوق محرمانه است، نمیتوان رقم دقیقی از مبلغ مورد نظر ارائه کرد ولی بر اساس تخمین اکثر کارشناسان، میتوان حداقل این مبلغ را ۱۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفت. تزریق این مبلغ میتواند اثر قابلتوجهی بر افزایش تقاضا، جمعآوری یا کاهش صفهای فروش، رشد کلی بازار سهام و افزایش نقدشوندگی داشته باشد.
بنا بر اظهارنظر مسئولان قرار است از منابع ریالی این صندوق که از بازپرداخت وامهای قبلی حاصل شده است در این خصوص استفاده شود که در این صورت، تورمزا بودن تزریق نقدینگی به بازار سرمایه تا حدود زیادی منتفی خواهد شد. لازم به ذکر است در صورتی که منابع ارزی این صندوق برای حمایت از بازار سرمایه استفاده شود، علاوه بر ایجاد اختلال در بازار ارز میتواند تورم قابلتوجهی ایجاد کند.
از طرف دیگر، این اقدام علاوه بر حمایت از بازار سرمایه میتواند در بلندمدت سود مناسبی را برای صندوق توسعه ملی به همراه داشته باشد؛ چرا که بر اساس تجربه چند دهه اخیر، بازار سرمایه بازدهی بالاتری در مقایسه با سایر بازارها نصیب سرمایهگذاران کرده است.
عبدالله دریابر ، معاون خدمات مالی تأمین سرمایه امید
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۷۲