به گزارش صدای بورس، علی صحرایی با اشاره به هدف صندوق بازارگردانی مبنی بر نقدشوندگی بازار گفت: طبق مصوبات شورای عالی بورس از ۲۰ شهریور، ناشران و سهامداران عمده موظف هستند نقدشوندگی را از طریق ابزار بازارسازی و عملیات بازارگردانی انجام دهند و صفهای فروش و خرید را جمع کنند.
مدیرعامل بورس تهران ادامه داد: ۱۷۵ شرکت بازارگردان به بورس تهران معرفی شدند، ۱۳ ناشر به دلیل کمبود منابع، بازارگردانی را نپذیرفتند. ۹۴ ناشر هم مدارک را برای شرکت بورس ارسال کردند و هنوز ۵۸ ناشر با بورس تهران مکاتباتی انجام نداده اند. بورس تهران تا به امروز ۲۰ شرکت را که بازارگردانی انجام نداده اند را به کمیته تخلفات فراخوانده است . زیرا این وظیفه الزامی است و باید انجام شود.
این مقام مسئول افزود: دیروز ۲۵ نماد متوقف بود و ۵۳ شرکت بازارسازی انجام دادند و ۳۲ شرکت تعهد کامل برای بازارگردانی و ۷۶ شرکت بخش عمدهای از تعهدات عملیات بازارگردانی انجام دادند .ضمن اینکه ۲۰۰ شرکت عدم تعهد بازارگردانی داشتند. برخی از حقوقیها هفته گذشته در پایان معاملات، عرضه هایی انجام دادند و باعث نگرانی بسیاری از سهامداران حقیقی شدند.
صحرایی با بیان اینکه حقوقیها باید متناسب با شرایط بازار عرضه داشته باشند، عنوان کرد: از طریق ابزارهای مقرراتی تلاش میکنیم تا قانون عرضه حقوقیها را محدود کنیم ضمن اینکه در همه دنیا میزان عرضه حقوقیها محدود است و سهامداران عمده، ملزم هستند برای فروش سهام بازاریابی کنند اما در ایران حقوقیها بصورت نماد عادی در بازار عرضه میکنند.
وی تصریح کرد: برخی از حقوقی ها در زمان اوج نوسان بازار یعنی در تیر و مرداد، اقدام به عرضه سهام کردند و در نقد شوندگی سهام مشارکت نداشتند. انتخابات سایر کشورها و اخبار مرتبط با آن تاثیر زیادی در بازار سرمایه گذاشته است. ضمن اینکه اخبار مربوط به شرکتهای فلزاتی و معدنی هم تاثیر زیادی در افت شاخص داشت و عرضههای روز چهارشنبه توسط حقوقیها نیز یکی از دلایل افت بازار است.
منبع: تسنیم