به گزارش صدای بورس، نشست فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی بعدازظهر دیروز (دوشنبه) با حضور اعضای فراکسیون ورزش مجلس، مدیران و عوامل اجرایی و پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس و نمایندگانی از کانون هواداران پرسپولیس به منظور بررسی مشکلات این باشگاه برگزار شد.
مجلس و دولت به کمک پرسپولیس بیایند
علی پروین در این جلسه با بیان اینکه دولت و مجلس باید به داد پرسپولیس برسند، افزود: سال آینده هزینه بازیکنان پرسپولیس به ۳۰۰ میلیارد می رسد، در حالی که این باشگاه با مشکلات اساسی مواجه است.
این پیشکسوت باشگاه پرسپولیس با اشاره به اینکه تغییر مدیرعامل و هیات مدیره راه حل مناسبی برای رفع مشکلات این باشگاه نیست، از مجلس و دولت خواست تا ردیف اعتباری در بودجه سنواتی تحت حمایت از پرسپولیس ایجاد کنند.
لزوم اختصاص بودجه دولتی به پرسپولیس
حمید استیلی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه لازم است یک ردیف اعتباری در بودجه برای حمایت از دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ایجاد شود، افزود: افزایش تورم، وضعیت بازار ارز و شیوع کرونا مشکلات زیادی را برای باشگاه پرسپولیس ایجاد کرده است، بنابراین لازم است مجلس جهت حمایت از این تیم وارد عمل شود.
خصوصی سازی پرسپولیس بدون تامین زیرساختها
نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه خانه ورزش از پایه ویران است، افزود: یکی از مشکلاتی که در زمینه فوتبال با آن مواجهیم این است که مدیریت در آن در اختیار مدیران فنی نیست و افراد تازه کار را در سمت مدیران باشگاه ها قرار می دهیم و از آنها نتایج حرفه ای را انتظار داریم. از سوی دیگر تا زمانی که ورزش در اختیار افرادی باشد که به دنبال رانت در دولت هستند به نتیجه مطلوب دست پیدا نمی کنیم.
سارا فلاحی ادامه داد: درخصوص عقد قراردادها در فوتبال ۱۲ فاکتور لحاظ می شود، اما ابهاماتی در این زمینه وجود دارد که هم بازیکن و هم باشگاه را متضرر می سازد و نتیجه آن می شود که پیشکسوتان ناامید شوند.
وی افزود: خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال فاقد زیرساخت لازم است، از سوی دیگر با دولتی بودن نمی توان انتظار هنرنمایی از تیم ها داشت، آنهم در شرایطی که عایدی آن به جیب دولت می رود.
سیاسیون باید از ورزش کنار بروند
سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس هم در این نشست گفت: دولت از باشگاه های پرطرفدار برای ورود به بورس حمایت نمی کند، چرا که این مهم باعث شفاف سازی شده و همچون اتاق شیشه ای عمل می کند.
علی رضایی تاکید کرد: سیاسیون باید از ورزش کنار بروند و تنها ورزشکاران مدیریت این حوزه را برعهده بگیرند تا مشکلات کنونی برطرف شود.
ضرورت تعیین زیرساخت های خصوصی سازی باشگاه ها در برنامه هفتم توسعه
احمد دنیامالی نیز در ادامه با یادآوری اینکه ۸ هفته تا بازی فینال جام آسیایی این تیم باقی مانده و هوادارانش در حال روزشماری هستند، تاکید کرد که این یک دغدغه ملی نیز است.
وی ضمن تاکید بر اینکه لازم است تیمی از اعضای فراکسیون ورزش، کمیسیون فرهنگی و مدیران پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس جهت رفع مشکلات آن تشکیل شود، افزود: ما باید در قانون برنامه هفتم توسعه نحوه تعیین زیرساخت های خصوصی سازی باشگاه ها را مشخص کنیم و تا آن زمان از این تیم حمایت کنیم. از سوی دیگر می توان نشستی را وزیر ورزش و جوانان و سایر مسئولان مربوطه جهت رفع مشکلات پرسپولیس برگزار کرد.
مجلس نباید به جای دولت پیرامون وضعیت استقلال و پرسپولیس پاسخگو باشد
در ادامه احسان قاضی زاده هاشمی با یادآوری اینکه برای اولین بار در هفته های اخیر شاهد تجمعات ورزشی بوده اند، افزود: مطالبات عمومی پیرامون وضعیت این دو تیم نیازمند پیگیری است، ضمن اینکه باید توجه شود که فدراسیون فوتبال تنها فدراسیونی است که قانون منع بکارگیری بازنشستگان در آن اجرا نشده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: مجلس در مورد حق پخش فوتبال که یک مطالبه عمومی است در برنامه ششم توسعه پیش بینی هایی کرده است و در این شرایط تنها دولت و سازمان صداوسیما باید جلسه مشترکی برگزار کنند و این در حالی است که تاکنون دولت در این زمینه اقدامی انجام نداده است. همچنین در مورد درآمدهای تبلیغاتی دور زمین و اسپانسر ضرورت دارد که مجلس نه تنها از بُعد نظارتی بلکه از بُعد اجرایی و الزام آوری به این موضوع ورود کند، اما در این زمینه به تصویب قانون جدید نیاز نداریم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: سازمان لیگ در فدراسیون برای منابع درآمدی حاصل از تبلیغات دور زمین یک فضای اقتصادی راه اندازی کرده است، اما این درآمدها را بین باشگاه ها به طور عادلانه توزیع نمی کند، بنابراین قرار است نشستی با مدیران عامل باشگاه لیگ برتر در مجلس جهت تعیین تکلیف در این زمینه برگزار کنیم.
وی در مورد خصوصی سازی باشگاه ها افزود: در حال حاضر پرسپولیس و استقلال در سازمان خصوصی سازی کشف قیمت شده و هر کدام یک هزار میلیارد تومان برای برندشان تعریف شده است و قرار است ۲۰ درصد در فرابورس عرضه شود، اما برای تزریق این منابع لازم است نشست ویژه ای با وزیر اقتصاد و وزیر ورزش و جوانان و رئیس سازمان خصوصی سازی داشته باشیم.
منبع: خانه ملت